Eating With My Ex: Going Dutch (seizoen 3) met deze ex-koppels

Eating With My Ex: Going Dutch seizoen 3 is sinds vrijdag 26 mei wekelijks om 22.30 uur bij TLC te kijken. Daarnaast kun je alle afleveringen van dit (en de voorgaande twee) seizoen(en) kijken via Discovery+. Je kunt je eenvoudig op dit kanaal abonneren als je Prime Video hebt.

Eating With My Ex: Going Dutch – koppels

De servetten zijn gestreken, de glazen opgepoetst en de messen geslepen voor seizoen 3 van  Eating With My Ex: Going Dutch! In Nederland stíkt het schijnbaar nog steeds van de bekende wrok-koesterende exen. Ook dít seizoen zit namelijk weer tjokvol reality ex-geliefden die elkaars bloed soms wel kunnen drinken… Wat dacht je van Channah & Quentin, Lesley & Ivory, Chris & Jakob, Job & Esmee, Sanne & Joey, Hans & Libera, Alleen & Maikel, Jaydi & Sonny, Jesse & Silva, Iris & Whitney en Imke & Lars. Daar zitten een aantal koppels bij, die je kent uit programma’s die we eerder al hebben beschreven. Lees snel verder waar je de deelnemers uit Eating With My Ex: Going Dutch van kent.

Eating With My Ex: Going Dutch

De deelnemers schuiven bij Eating With My Ex: Going Dutch, na soms een lange ijzige strijd, weer bij elkaar aan tafel met als doel nader tot elkaar te komen. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus moet de vinger eerst eens goed op de zere plek gelegd worden. Tijdens een smakelijk drie gangen diner, krijgen beiden daarom per gang een pittige vraag voorgeschoteld. Deze stellen zij de ander met als ultiem doel: onbesproken zaken uitspreken en verzoening. Maar de kans dat dit resulteert in verhitte discussies, niet al te malse verwijten en daardoor zeer ongemakkelijke momenten aan tafel is des te groter… Kan er na het afrekenen nog een taxi naar huis worden gedeeld? Of blijft het haat en nijd tussen de exen?  

Eating With My Ex: Going Dutch gratis kijken

Wil je Eating With My Ex: Going Dutch gratis kijken, dan kan dit via TLC. De afleveringen zijn vrijdag 26 mei gestart. Dat betekent dat je tot en met vrijdag 30 juni gratis naar Eating With My Ex: Going Dutch kunt kijken.

Eating With My Ex terugkijken

Wil je alle afleveringen van Eating With My Ex terugkijken, dan is dat niet volledig gratis mogelijk. Ze staan namelijk op Discovery+. Je kunt dit platform vanaf 3,99 euro per maand toevoegen aan je Prime Video abonnement. Prime kijk je de eerste 30 dagen gratis en kost vervolgens 2,99 euro per maand).

Nu terug naar de deelnemers aan Eating With My Ex: Going Dutch seizoen 3

Channah & Quintin

Channah & Quentin 

Dit seizoen bijten niemand minder dan reality-sterren Channah (die je recent zag in Echte meisjes in de jungle) en Quentin het spits af. Channah gaat om de Eating With My Ex-tafel met haar ex Quentin. Channah wil duidelijkheid over de precieze oorzaak van hun gestrande relatie. Nog geen twee jaar terug besloten Channah en Quentin een punt te zetten achter hun turbulente relatie. Ondanks dat de twee uit elkaar zijn gegaan, hebben ze toch fijn contact met elkaar. “Ik denk zelfs beter dan toen we nog samen waren. We hadden zo vaak ruzie”, zegt Channah. Maar ondanks dat ze samen zorgen voor hun kinderen hebben ze nog nooit het precieze hoe en waarom besproken.

Quentin had altijd veel aandacht voor andere vrouwen. Daarom stelde Channah hem vaak het ultimatum: geen contact met andere vrouwen en 100% voor haar gaan. Echter blijkt helaas Quentins drang naar ander vrouwelijk schoon toch te sterk, zelfs tijdens Channah’s zwangerschap. Dit tot grote wanhoop van Channah. Is het alleen flirten of gaat Quentin écht vreemd? Als het gezin naar Curaçao verhuist (wat we konden zien in De Koertjes naar Curacao), flirt Quentin er vrolijk op door met andere vrouwen. Tot de bom dan écht barst daar op het Caraïbische eiland… Zijn ze beter af nu ze uit elkaar zijn of valt er toch nog wat te lijmen? 

Lesley & Ivory

Lesley zagen we recent nog in De slechtste chauffeur van Nederland.

Ivory en Lesley leren elkaar op Chersonissos kennen. Toen Lesley Ivory tegenkwam dacht ze gelijk: dit is wel een vent waar ik werk van wil maken. In bikini paradeerde ze rond om zijn aandacht te trekken, maar helaas zonder succes. Ivory had namelijk weinig aandacht voor haar. Dit maakte dat ze alleen maar meer haar best ging doen, wat uiteindelijk dan toch resulteerde in succes! In Nederland spraken de twee met elkaar af. In eerste instantie was Lesley totaal niet het type waar hij op viel. Maar na steeds vaker afspreken, kwam er ook voor hem meer gevoel bij kijken. Lesley was niet het type vrouw waar Ivory een relatie mee wilde starten, voor hem was het puur lust. Toch hebben ze uiteindelijk zo’n 4 maanden gedatet. Voor Lesley is de breakup nog steeds lastig te verkroppen. Zij heeft het gevoel dat Ivory haar een beetje aan het lijntje heeft gehouden. Bestaat er nog hoop dat het weer goed komt tussen beiden? En zit er nog een relatie in?

Chris & Jakop

Eind 2021 was Chris de Prince Charming in het gelijknamige programma. Jakop reist dan samen met andere vrijgezelle mannen af naar het romantische Puglia om daar te strijden voor de liefde van Chris. Uiteindelijk lukt het Jakop om Chris voor zich te winnen. Hij neemt de prins met zich mee terug naar Nederland om te ontdekken of er toekomst voor hen inzit. Helaas wordt al tijdens de reünie van het programma duidelijk dat dit niet het geval is… De reden? Chris bleek voor Jakop toch niet de ware uuh.. Jakop te zijn. Na zo’n drie maanden proberen had Chris het gevoel dat ze toch in de ‘friendzone’ bleven steken. En dat dit niet oversloeg naar échte verliefdheid. Dit was voor Chris lastig aangezien hij Jakop wel erg leuk vond en een echte relatie toch graag serieus had geprobeerd.

Van Jakops kant zat het anders, hij merkte dat zijn gevoel voor Chris niet groeide, maar eerder afnam. Hij mistte iets. Hij vond Chris erg aantrekkelijk als persoon, maar de romantische klik was er voor hem op het laatst niet meer. Waarom dit voor Jakop’s gevoel precies miste? Daar is nooit een duidelijk antwoord op gekomen en dit zit Christ toch wel dwars. Ook wil Chris graag van Jakop weten wat hij en alle andere vrijgezelle mannen met elkaar uitspookten alleen in de villa zodra Chris weer in zijn eentje naar zijn hotel vertrok. Vooral het gerucht dat Jakop eigenlijk meer interesse had voor mededeelnemers Scott en Casper, laat Chris niet los. Kan Jakop hem daarin gerust stellen? Of klopt deze roddel stiekem eigenlijk wel? 

Job & Esmee

In 2021 winnen Job en Esmee samen het programma Love Island. Niks lijkt het zwaar verliefde reality-stel dan nog in de weg te staan. De twee dachten écht elkaars ware liefdes te zijn. Daarom is de klap dan ook des te groter wanneer Job midden 2022 kenbaar maakt de relatie niet meer te zien zitten… Esmee was daar kapot van. Maar had ook een idee hoe het kon komen en zegt daar zelf over. “Wij kwamen terug van Love Island en naar mijn idee was hij het écht voor mij. Ik was echt heel erg verliefd op hem. Maar wij zijn echt in een soort sneltrein gestapt: heel snel samenwonen, heel snel heel veel. En op een gegeven moment werd het gevoel van zijn kant minder.”

Esmee probeerde haar relatie te redden door van alles en nog wat voor Job te doen in de hoop dat ook hij de verliefdheid weer zou gaan voelen. Hierdoor raakte zij zichzelf steeds meer en meer kwijt. Tot het punt kwam waarop zij dacht: ‘ik raak de echte Esmee kwijt en ik moet nú voor mezelf kiezen’. Zodoende probeerde Esmee het einde van hun relatie te accepteren… Voor een lange tijd ging dit echter moeizaam, omdat Esmee amper meer van Job hoorde en zij, om het af te kunnen sluiten, toch nog wel een aantal belangrijke vragen door hem beantwoord wil krijgen. Vooral op de vraag: “Ben jij mij nu helemaal vergeten?”, hoopt Esmee het eerlijke antwoord tijdens hun exen-diner te horen.

Sanne & Joey

Sanne was te zien in de Vlaamse versie van de Bachelor, waar zij het hart probeerde te veroveren van de bekende Belgische hunk Fabrizio. Daarvoor had zij echter een lange relatie met haar ex Joey. Tien jaar lang deelden Sanne en Joey lief en leed met elkaar en ook voeden zij momenteel samen hun dochter op. Op een gegeven moment ontstaan er wat scheurtjes in hun relatie… Joey is biseksueel en mocht van Sanne met andere vrouwen en mannen buiten hun relatie zijn seksualiteit gaan ontdekken. Zo hoopte zij dat hun relatie wel gewoon de basis kon blijven vormen. Toch viel het Sanne wat zwaarder dan gedacht… het voelde alsof ze nu van twee kanten concurrentie kreeg, Joey valt immers op vrouwen én mannen. Tijdens het diner is Sanne dan ook benieuwd om te horen met hoeveel mannen Joey precies is geweest tijdens hun relatie. Het antwoord zint Sanne bepaald niet…

Maar wat Sanne nog het meest kwaad maakt van alles is het feit dat Joey waarschijnlijk ook het een en ander met haar vrienden en vriendinnen heeft uitgespookt. Joey ontkent dit, maar geeft wel toe met een paar alleen maar te hebben gezoend… Voor Sanne misschien moeilijk te verkroppen, maar ook zíj heeft het op haar beurt weer heel gezellig gehad met een vriend van Joey… Deze ietwat rommelige periode in hun relatie komt uiteindelijk ten einde wanneer Sanne verliefd wordt op een knappe cameraman tijdens het draaien van een programma. Daar is Joey op zijn beurt bepaald niet amused over… Enfin, dit ex-koppel heeft behoorlijk wat te bespreken en het belooft dan ook een intrigerend gesprek te worden aan tafel. 

Hans & Libera

Wat eens allemaal als de Italiaanse droom begon, spatte als een zeepbel uiteindelijk uiteen. Hans en Libera, bekend van B&B Vol Liefde, trouwden in 1993 en kregen samen dochter Angelica. Hans reisde toentertijd voor zijn baan als plantenhandelaar vaak naar het buitenland en na enige tijd begon Libera argwaan te krijgen. Libera verdacht Hans ervan vreemd te gaan tijdens zijn zakenreizen. Ook al stuurde Hans foto’s van alles wat hij deed tijdens deze trips, toch wantrouwde Libera hem. Ondanks dat de jaloezie van Libera vast niet bevorderlijk is geweest, vermoedt Hans dat het drukke bestaan door het 24/7 runnen van een B&B hun relatie uiteindelijk definitief de das om heeft gedaan.

Hans: “Vrije tijd hadden we niet meer. Daar is het huwelijk ook mee kapot gegaan. Je was altijd open, behalve tussen kerst en oud en nieuw. Het was het de laatste jaren allemaal net niet tussen ons. Dat heeft ons uiteindelijk uit elkaar gedreven.” Toch willen de twee oude geliefden nog eens met elkaar om tafel voor een goed gesprek. Niet alleen ging Hans voor de ogen van Libera, in hun eigen huis, daten met vijf vrouwen voor B&B Vol Liefde. Hij heeft haar ook laten verhuizen van Milaan naar het platteland van Toscane, dat neemt de Italiaanse hem nog steeds kwalijk. Waarom zijn ze zo lang doorgegaan met hun huwelijk en wie van de twee ging er nou vreemd?

Ayleen & Maikel

Ayleen en Maikel leerde kennen elkaar vlak na het Ex On The Beach-avontuur van Ayleen, die je eerder in Temptation Island zag.. Aangezien ze vlak bij elkaar in de buurt wonen, zagen ze elkaar om de haverklap, maar Ayleen vond dat het afspreken altijd vanuit haar kwam. Al snel kreeg zij het gevoel dat Maikel bezig was met andere dames en hun relatie samen helemaal niet serieus nam. Dit ging op den duur schuren tussen de twee en de sfeer werd er niet leuker op. Het werd, in hun eigen woorden, een “toxische relatie” waarin Ayleen stikjaloers was. Ze ging controleren wie Maikel volgde op Instagram en begon vrouwelijke volgers van hem, waarbij zij vermoedde dat er meer speelde, ook te volgen en in de gaten te houden…

Alle dure bezittingen weggegooid

De bom barstte pas echt toen Ayleen lippenstift en lange haren in de auto van Maikel vond, ze wist het! Hij gaat vreemd! Al Maikel’s bezittingen inclusief dure designer jas die in de auto lagen, heeft Ayleen door haar kwaadheid op dat moment weggegooid. Zodra Maikel hier achter kwam, belde hij haar witheet op: de spullen die in de auto lagen zijn volgens hem namelijk van iemand heel anders omdat het om een leenauto ging! Ayleen gelooft dit verhaal niet en ziet het als een smoes om te verbergen dat hij vreemd gaat. Na dit incident is het dan ook over en uit tussen Ayleen en Maikel. Het ex-koppel heeft elkaar sindsdien niet meer gesproken, maar willen met elkaar dineren om een aantal onuitgesproken zaken nog af te sluiten. Zo wil Maikel nog steeds weten waarom Ayleen al zijn dure bezittingen uit de auto heeft weggegooid en waarom zij hem maar niet wilde vertrouwen. Ayleen wil erachter komen of ze té jaloers is geweest of dat onder andere de lippenstift in de auto toch van een andere dame was waar Maikel mee ging. 

Jaydi & Sonny

Jaydi en Sonny komen elkaar voor het eerst tijdens het nachtleven kennen. Zij werkte in de Beachclub waar Sonny vaak kwam. Beiden hielden in het begin de boot een beetje af, maar later sloeg de vonk toch over en was er geen houden meer aan en moésten ze bij elkaar zijn. Ze besloten al snel om bij elkaar in te trekken en eerst verliep het samenwonen allemaal heel gemoedelijk. Toch ontstonden er – waarschijnlijk door het snelle samenwonen – de eerste kleine scheurtjes in hun relatie en er was constant ruzie. Sonny was altijd erg snel jaloers wanneer het om aandacht van andere mannen ging richting Jaydi. Des te harder kwam de klap dan ook bij hem aan toen Jaydi tijdens hun deelname aan Temptation Island het erg goed kon vinden met de Pretty Ricky. Woedend was Sonny en verliet dan ook vroegtijdig het programma, omdat het te veel pijn deed.

Wanneer Jaydi uiteindelijk weer thuiskomt, staan haar spullen al netjes ingepakt bij de deur. Sonny is er helemaal klaar mee en wil dat zij per direct uit hun gezamenlijke woning vertrekt. Vorig jaar nog raapte Jaydi al haar moed bijeen om plaats te nemen aan tafel met Pretty Rick, de verleider van Temptation Island die ervoor zorgde dat haar relatie met vriend Sonny eindigt. Maar nu vindt zij het ook tijd om haar ex-vriend Sonny onder ogen te komen na alles wat er is gebeurd. Ze is benieuwd hoe Sonny de periode na hun deelname aan Temptation Island heeft ervaren en Sonny is op zijn beurt benieuwd door wie van de twee hun relatieproblemen nou precies zijn gekomen. Sonny zagen we nog in Ranking The Stars.

Jesse & Silvia

De Nederlandse Jesse begon zijn reality TV-carrière bij het TLC-programma 90 Day Fiancé. Hier zagen we de stoere ladies man als het vriendje van de Amerikaanse, achttien jaar oudere, Darcey. De relatie hield niet al te lang stand en na, waarschijnlijk, de meest memorabele discussie waarbij Jesse haar ervan beschuldigt een Louboutin-hak naar zijn hoofd te hebben gegooid, is het over en uit tussen de twee. Jesse zit daarna echter niet bij de pakken neer en bouwt verder aan zijn succesvolle carrières als acteur, auteur, luxe real estate makelaar, personal trainer, public speaker, podcastmaker, model én influencer met wel meer dan 1,2 miljoen volgers op Instagram.

Het gaat de jonge hengst werkelijk voor de wind en ook op liefdesgebied blijft hij niet stil zitten. Zo ontmoet hij op in zijn woonplaats Marbella de schone Duitse Silvia. Een gemeenschappelijke vriendin koppelt de twee wanneer zij denkt dat er veel raakvlakken zijn op het gebied van werk en levensvisie tussen Jesse en Silia. Het leek in eerste instantie ook echt een match made in heaven. De twee hadden inderdaad veel gemeen. Echter blijkt al snel dat er in de snelle levens van de twee toch te weinig tijd vrij te maken is voor elkaar op dat moment. Ook de afstand tussen Marbella en Duitsland is soms lastig te overbruggen en daarnaast blijkt Jesse ook met andere vrouwen naast Silvia bezig te zijn… Op een gegeven moment raken ze elkaar uit het oog en verdwijnt het contact.

Iris & Whitney

Whitney en Iris, beiden bekend van hun deelname aan Temptation Island, leerden elkaar via Tinder kennen. In eerste instantie was Whitney totaal het tegenovergestelde type waar Iris normaal op valt, toch gaf ze hem een kans. Het bleek al snel dat haar gut feeling klopte… Whitney was toch de playboy waar zij zo bang voor was, die er al snel tijdens hun relatie flirterig contact op na houdt met andere vrouwen… Het was even een tijdje uit, maar toch besluiten de twee het weer te proberen en gebruiken hun deelname aan Temptation Island om Whitney’s toewijding aan hun relatie te testen, maar dit bleek achteraf het begin van het einde… Deze test bracht pijnlijk aan het licht waarom Iris hem niet vertrouwt wanneer Whitney na drie weken zoent met één van de verleidsters.

Iris verbreekt definitief de relatie en de twee hebben nauwelijks meer contact na dit avontuur. Aan tafel willen ze alles nog één keer goed uitspreken. Zo is Whitney benieuwd om te horen waarom Iris het tijdens Tempation Island een goed idee vond om te vertellen dat zij tijdens hun break had afgesproken met een andere jongen. Iris is op haar beurt benieuwd naar het antwoord op de vraag waarom al die vrouwelijke aandacht zo belangrijk is voor Whitney.

Imke & Lars

Imke zag je eerder ook in de documentaire Chasing beauty

Na Lars zijn deelname aan het programma Ex On The Beach is het door gemeenschappelijke vrienden dat hij aan Imke wordt voorgesteld. Zij ziet meteen veel heil in hun relatie en legt telkens de 1,5 uur durende autorit af om Lars op te zoeken. Uiteindelijk verwatert dit contact, omdat nu Imke mee gaat doen aan Ex On The Beach en daarnaast hoort ze verschillende verhalen over de oprechtheid van Lars in relaties die haar doen twijfelen over het samenzijn met hem. Maar na haar deelname aan EOTB zoekt zij toch weer contact met hem. Lars heeft dan wel al een andere vriendin en probeert de boot nog enigszins af te houden. Maar het vlees is zwak en Lars spreekt toch weer met Imke af achter de rug om van zijn toenmalige vriendin.

Geen evenwichtige relatie

De twee hebben dan voor langere tijd een relatie, maar of deze evenredig is? Imke vindt van niet. Zij betaalt altijd alles voor hen twee, is de enige met een rijbewijs en trekt er voor haar gevoel veel meer aan. Ze laat zelfs weten dat het enige wat zij ooit van Lars terug heeft gekregen een Mcnugget-menu is geweest… Ook vindt zij dat Lars teveel bezig is met het vergaren van roem en er te veel bij wil horen. Hij gaat alle feestjes en afterparties af en gebruikt dan, volgens Imke, ook te veel drugs. Dit alles bij elkaar doet Imke besluiten Lars eens goed ‘terug te pakken’ door met een paar van zijn vrienden naar bed te gaan. Dat zal hem de nodige hak zetten. Alleen ontkennen de vrienden van Lars stuk voor stuk met Imke naar bed te zijn geweest… Is dit nou echt gebeurd of heeft Imke het slechts verzonnen om Lars zo terug te pakken? Één van de vele vragen die zij elkaar aan tafel nu eens goed kunnen stellen.

Foto: TLC

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juni 2023 /