De Verraders 2023: deelnemers seizoen 3 (RTL4 / Videoland)

UPDATE 16/8/2023 – De Verraders België seizoen 2 komt er aan. Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis de start van De Verraders België 2023 niet. Lees hier: De Verraders België seizoen 2 met deze deelnemers op VTM.

Je kunt sinds vrijdag 3 maart om 20.00 uur bij RTL4 kijken naar De Verraders seizoen 3. Op zaterdag zijn de afleveringen dan ook terug te kijken op Videoland. Aan dit seizoen zijn weer verrassende elementen toegevoegd, waardoor het een bloedstollend seizoen wordt. Ontdek er hier alles over en maak kennis met De Verraders 2023 deelnemers.

De Verraders (2023)

Twintig bekende Nederlands gaan een zinderend en meeslepend avontuur aan in een nieuw seizoen van het succesformat De Verraders. Voor het eerst reizen de kandidaten dit jaar af naar het buitenland om onder leiding van Tijl Beckand hun intrek te nemen in een schilderachtig en mystiek Frans kasteel. Deze onbekende omgeving, nieuwe spelelementen, meer fanatieke spelers dan ooit én een zilverschat van 40 kilo die op het spel staat, vormen een cocktail voor wederom een spannend en zenuwslopend seizoen. Wie is te vertrouwen, wie bedriegt de andere deelnemers en wie eindigt met het zilver?

De laatste aflevering van De Verraders 2023 was op 5 mei 2023; vanaf 12 mei start een nieuw programma van dezelfde makers, namelijk Het Onbekende.

Deelnemers De Verraders 2023

Deelnemers Verraders 2023 zijn twintig bekende Nederlanders; of beter gezegd negentien Nederlanders en één Belg. Thomas Cammaert – die in Nederland inmiddels een gevestigde naam is als acteur en presentator – behoort namelijk ook tot de deelnemers van De Verraders 2023. Verder doen Jan Slagter, Herman den Blijker, Betty Glas, Irene van de Laar, Pernille La Lau, Ferri Somogyi, Sunny Bergman, Katinka Simonse, Sander Huisman, Jordy Huisman, Nathan Rutjes, Maria Fiselier, Giorgo Hokstam, Chahid Charrak, Billy Dans, Selma Omari, Noël van Kleef, Jessie Maya en Noor Omrani mee.

Verraders & getrouwen

Waar de eerste aflevering alle getrouwen nog ongeschonden door het spel kwamen, daar kiezen de drie verraders in aflevering 2 iemand uit. Al rommelt het ook binnen het trio Verraders. Tinkebell heeft geen hoge pet op van haar mede-verraders. Samen met die andere verrader Maria Fiselier probeerden ze zelfs de derde verrader – Sander Huisman – op een presenteerblaadje aan de getrouwen te geven…

De Verraders 2023 deelnemers

We zetten alle deelnemers op een rijtje. Als je op de link klik, ontdek je vervolgens meer. We werken hierbij ook met affiliate links, maar alleen als dit ook echt iets toevoegt.

 • Jan Slagter (omroepdirecteur MAX, die je kent van bijvoorbeeld Missie MAX)
 • Herman den Blijker (chefkok, die je recent op tv zag met De Kookklunzen. Hij is daarnaast schrijver van verschillende kookboeken en heeft zijn eigen pannen- en andere keukenartikelen.)
 • Betty Glas (verslaggeefster RTL Nieuws)
 • Irene van de Laar (presentatrice, die je eerder al eens zag bij First Dates)
 • Pernille La Lau (presentatrice van Koffietijd)
 • Ferri Somogyi (acteur die al jaren de rol van Rik de Jong in GTST speelt.)
 • Sunny Bergman (documentairemaakster en schrijfster van verschillende boeken.)
 • Katinka Simonse (kunstenares die je ook wel kunt kennen als Tinkebell)
 • Sander Huisman (artiest Kris Kross Amsterdam, die ook te zien zal zijn in Tulpen uit Antwerpen)
 • Jordy Huisman (artiest Kris Kross Amsterdam, samen met zijn boer deed hij ook mee aan LEGO MASTERS Kerstspecial 2022)
 • Nathan Rutjes (ex-profvoetballer van onder andere Sparta, MVV en Roda JC, die we in 2020 beter leerden kennen als verliezend finalist bij Wie is De Mol. Zijn zoon Lavezzi presenteert Mollenstreken.)
 • Thomas Cammaert (acteur en presentator, die je kent van zijn rollen in musicals als Ramses, Sonneveld, Soldaat van Oranje en Lazarus – daarnaast is hij steeds vaker op tv te zien, zoals in The Passion Hemelvaart.)
 • Maria Fiselier (operazangeres, die je zag in Scrooge Live 2022)
 • Giorgo Hokstam (muziekdeskundige en radio-dj; hij was eerder werkzaam bij RTL Boulevard, maar is daar al een tijd niet meer gespot. De reden is niet duidelijk.)
 • Chahid Charrak (YouTuber die je beter kent als Dutch Performante, influencer en ondernemer.)
 • Billy Dans (artiest die je kent van liedjes als Ontspanje en Hazes.)
 • Selma Omari (influencer, is de ex-vriendin van rapper Boef en de allereerste YouTube-ster met een Marokkaanse achtergrond. Selma Omari komt uit de Rotterdamse volkswijk Crooswijk.)
 • Noël van Kleef (actrice die je kent als Lynn Vegter uit GTST en als Maxima uit Spangas.)
 • Jessie Maya (influencer, die je eerder zag in Celebrity Apprentice)
 • Noor Omrani (prof-hockeyster, ze is een zus van Lenna Omrani die verschillende Vegan kookboeken heeft geschreven.)

Verbannen

We zien in de tweede aflevering dat Irene van de Laar wordt verbannen. Ze is daardoor in shock. Selma Omari is ontzettend fel, omdat ze het idee geeft dat mensen niet doen wat voor de groep goed is. Er wordt namelijk gezegd ‘ik weet dat je geen verrader bent, maar toch stem ik op jou’. Ze heeft dan ook het idee dat ze de volgende is, die ‘dood’ is. In aflevering 3 zien we dat Giorgio Hokstam wordt verbannen: als koekje van eigen deeg. En hoe ze het tij ook probeerde te keren; Noël van Kleef wordt verbannen in aflevering 4.

In aflevering 5 zien we een ongekende strijd tussen Selma Omari en verraadster Maria Fiselier. Die laatste heeft zich verdacht gemaakt aan het ontbijt door te zeggen dat Thomas Cammaert dood was (wat later ook zo bleek te zijn). Selma Omari kon de anderen overtuigen, waardoor zelf een dolk Maria Fiselier niet meer kon helpen. In aflevering 6 gaat de strijd tussen Jan Slagter en Katinka Simonse. Die laatste houdt een ontzettend lang betoog, maar daarmee graaft ze zelf haar graf. Een aantal switcht namelijk nog naar haar. Een aflevering later lukt het Jan Slagter toch niet om in het spel te blijven; hij maakt een kleine verspreking die niet onopgemerkt blijft.

Verraders worden verdacht…

In aflevering 7 worden zowel Jordy als Sander Huisman verdacht door Billy Dans en Noor Omrani, maar ze delen deze visie niet. Het gaat uiteindelijk tussen Jessie Maya en Chahid Charrak, waarbij die eerste de meeste stemmen krijgt. In de halve finale van De Verraders 2023 wordt Betty Glas verbannen.

Vermoord

De eerste Verraders 2023 deelnemer die vermoord is, is Sunny Bergman. Zij heeft het idee dat ze teveel zichzelf is geweest en wat meer op de achtergrond had moeten zijn. De volgende moord wordt gepleegd op Herman den Blijker. Hij is er trots op. Of zoals hij zelf zegt in aflevering 4: “Dan schijn ik een intelligent gevaar te zijn.” Thomas Cammaert is de volgende die vermoord wordt.. Dat weten de deelnemers niet meteen, want ook Ferri Somogyi en Pernille La Lau verschijnen niet aan het ontbijt. Die blijken ontvoerd te zijn en moeten ze opsporen.

Vermoord of verleiden

Als er een verrader wordt vermoord, kan men kiezen om een nieuwe te verleiden of toch een moord te bleven. Sander Huisman en Katinka Simonse kiezen voor het eerste. Ze verleiden dus Jan Slagter. Samen met Jan Slagter kiest Sander Huisman er vervolgens voor om Selma Omari te vermoorden. Als hij uiteindelijk als laatste verrader in het spel is, moet hij wel iemand verleiden… Dat wordt zijn broer Jordy. In aflevering 8 besluiten ze om Ferri Somogyi te vermoorden. Een gewaagde zet (of beter gezegd ze hadden hier wat geluk) want Ferri Somogyi was in de wapenkamer geweest. In de halve finale wordt Nathan Rutjes vermoord.

Verraders in seizoen 3

De Verraders in seizoen 3 zijn Sander Huisman, Katinka Simonse en Maria Fiselier. Die laatste is in aflevering 5 ontmaskerd door de groep. Nu is de vraag wil de – door Sander Huisman en Katinka Simonse – gekozen nieuwe verrader dit ook. Ze hebben voor Jan Slagter gekozen. Daar heeft Katinka Simonse meteen een sluw plan bij bedacht; ze wil hem kiezen, maar vervolgens ook offeren. Sander Huisman gelooft haar niet meer en trekt samen met Jan Slagter ten strijde. Zoals je eerder kon lezen, lukt dat plan en ligt ook verrader Katinka Simonse uit het spel. Daarna vermoorden ze Selma Omari. Met het afscheid van Jan Slagter is Sander Huisman de enige verrader en moet hij iemand verleiden. Dat wordt zijn broer Jordy. Redden ze het samen of krijgen Noor Omrani en Billy Dans de groep mee…

Finale De Verraders seizoen 3

De finale gaat uiteindelijk tussen de verraders – de broertjes Huisman – en Chahid Charrak, Noor Omrani en Billy Dans. Dat ze broertjes ontmaskeren, is voor veel kijkers geen verrassing. Sander Huisman werd vanaf het begin van de show natuurlijk al als Verrader genoemd en Jordy Huisman ging zich – na het vertrek van Jan Slagter – juist heel zenuwachtig gedragen. Eerst moest Sander Huisman het spel verlaten; vervolgens Jordy Huisman. Het zilver ging naar Billy Dans, Noor Omrani en Chahid Charrak.

15 landen waaronder België

Het succesformat De Verraders bewees zich in het afgelopen jaar keer op keer. Het programma kreeg zowel een International Format Award, als de prestigieuze Rose d’Or Award en is inmiddels verkocht aan ruim 15 landen. Wist je dat je op Videoland ook kunt kijken naar De Verraders België en je kunt er ook De Verraders UK Bingen. Als er een tweede seizoen van De Verraders in België komt, laten we dat natuurlijk ook weten via onze Instagram, Facebook-groep én nieuwsbrief.

De Verraders kijken

De Verraders is een productie van POSVIDEO & IDTV in samenwerking met de RTL Creative Unit. Het spel is sinds vrijdag 3 maart 2023 wekelijks te kijken om 20.00 uur bij RTL 4. Op zaterdag komt de aflevering dan op Videoland.

Foto: Jasper Suyk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 mei 2023 /