Temptation Island: Love or Leave op Play5 (ontdek koppels en vrijgezellen)

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave is vanaf vanavond – woensdag 17 februari – om 20.35 uur te zien bij Play5 (het voormalige VIJF). Het seizoen is in Nederland (bijna) afgelopen en bestaat uit dertien afleveringen. Temptation Island: Love or Leave wordt gepresenteerd door Monica Geuze en Kaj Gorgels.

Ben je met de ware op Temptation Island?

Vanaf woensdag 16 februari is het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave te zien bij Play5 (in Nederland zag je ‘m eerder al op Videoland – daar is het alleen nog wachten op een vlammende laatste aflevering). Monica Geuze en Kaj Gorgels nemen de presentatie van de vernieuwde versie voor hun rekening waarbij niet de vraag is of de koppels de verleiding kunnen weerstaan, maar of ze met de ware zijn. Een nieuw presentatie duo, waarbij we uit de realityreeks van Monica Geuze weten dat zij al jaren bevriend is met Kaj Gorgels.

Monica Geuze en Kaj Gorgels

We kennen Monica Geuze verder van de presentatie van het Videoland-seizoen van Love Island. Daarnaast heeft ze het boek My Way geschreven. En volgend jaar volgt er een nieuw boek van Monica Geuze. Kaj Gorgels heeft met Yolanthe eerder Temptation Island VIPS gepresenteerd. En we kennen hem natuurlijk ook als presentator van Expeditie Robinson.

Temptation Island: Love or Leave

“Is hij/zij de ware. Of is er toch iemand die beter bij mij past?” Dat  is de grote vraag in de vernieuwde editie van Temptation Island, die de ondertitel Love or Leave heeft gekregen. De koppels geven elkaar aan de start de vrijheid om uit te zoeken of ze daadwerkelijk voor elkaar bestemd zijn. De partners gaan als het ware als single het avontuur aan.

Geen vrijgezellen, maar singels die relatie zoeken

Deze keer geen verleiders maar vrijgezellen op zoek naar een serieuze relatie. Tijdens de dates krijgen de singles en de partners de kans om een diepere connectie aan te gaan. Ze hebben als doel antwoorden te vinden op hun relatievragen en te groeien als persoon om op die manier een beter mens te worden, zowel voor hun partner als voor zichzelf. Wat dat betreft, heeft het wel wat weg van Love Island… Al hebben de Love Island-deelnemers – als het goed is – geen partner. Je kunt het dan meer vergelijken met Casa Amor.

Deelnemers Temptation Island 2020

Maak kennis met de deelnemende koppels aan Temptation Island 2020. Een verrassend stel bij elkaar. Ik heb dit seizoen inmiddels gezien bij Videoland (waar hij in Nederland al in november te zien was) en moet zeggen dat ze je echt gaan verbazen. Op Videoland verschijnt morgen (18 februari) de laatste aflevering van Temptation Island Love or Leave en in de vooraankondiging hebben we al kunnen zien dat er nog verrassende dingen staan te gebeuren. Kortom: tot het einde is het spannend. Ik verklap er in dit artikel nog niets over, maar als je te nieuwsgierig bent: online is er in Nederland al veel over de deelnemers aan Temptation Island Love or Leave geschreven.

Sonny Lorenzo & Jaydi Dubois

De beeldschone 22-jarige Jaydi Dubois is al drie jaar samen met de 27-jarige charmante Sonny Lorenzo. Ze wonen samen in Zandvoort en zien een serieuze toekomst samen. Ondanks dat ze ongelofelijk gek zijn op elkaar, heeft het stel twijfels en vragen ze zich af of dit het nou is. Sonny vindt Jaydi een prachtige meid maar moet zelfstandiger worden en Jaydi zou graag zien dat Sonny wat minder egoïstisch wordt. In strikte afspraken maken, voor Temptation Island, geloven de twee niet. Sonny: “Je moet juist het proces in om echt te weten of je echt voor elkaar bestemd bent. Afspraken maken voelt dan als valsspelen.”

Toen ik dit koppel voor het eerst zag, dacht ik: ‘die ken ik ergens van’. En inderdaad dat klopt: Sonny Lorenzo en Jaydi Dubois waren eerder al op tv te zien. Ze hebben namelijk meegedaan aan het SBS 6-programma Wereldreis op Wielen.

Sonny & Jaydi - Temptation Island Love or Leave
Sonny & Jaydi

Karina la Cruz & Gregory Deira

De 24-jarige Karina la Cruz en de 29-jarige Gregory Deira wonen twee jaar samen en zijn al zeven jaar een liefdevol koppel.Een misstap kan gebeuren, maar is het vertrouwen in elkaar er dan nog wel? Karina en Gregory willen er tijdens Temptation Island achterkomen. De aantrekkelijke Karina la Cruz vraagt zich af of het gras niet groener is bij de buren terwijl Gregory Deira graag al de volgende stap wil zetten.

Of dat echt zo is, of dat het vooral mooie praatjes zijn voorafgaand aan de show… Dat vraag ik me na het zien van de eerste twee afleveringen wel af. Jullie? Bespreek het in de Facebook-groep.

Gregory & Karina - Temptation Island Love or Leave
Gregory & Karina

Gulcin & Sorelis

Al jaren wacht de mooie 28-jarige Gulcin op een huwelijksaanzoek van haar beschermende 32-jarige vriend waar ze inmiddels al negen jaar een fijne relatie mee heeft. Helaas zijn er vanuit beiden dingen gebeurdwaardoor ze elkaar eerder wantrouwen dan vertrouwen. Dat is dan ook precies de reden waarom ze meedoen aan Temptation Island. Komen ze hier samen uit? Dan zal Sorelis haar eindelijk ten huwelijk vragen. Wie weet op het laatste kampvuur.

In de eerste twee afleveringen zie je vooral twee mensen die elkaar heel erg missen. Ik ben benieuwd hoe Gulcin en Sorelis uit eindelijk deze twee weken gaan doorstaan.

Gulcin & Sorelis - Temptation Island Love or Leave
Gulcin & Sorelis

Denise Ray Delgado & Marco Sleeswijk

De smoorverliefde 31-jarige Denise Ray Delgado is al 3,5 jaar gek op de 29-jarige Marco Sleeswijk. De vonk sloeg over in de sportschool en inmiddels wonen ze al een tijdje samen in Capelle aan den IJssel. Na een vakantie met zijn beste vriend op Mallorca begon het vlammetje iets bij hem te doven. Sindsdien is Denise onzekerder geworden en vertrouwt ze Marco niet helemaal meer. Met hun deelname aan dit programma hopen ze hun relatie naar een hoger niveau te tillen en volwassener te worden in hun relatie.

Volgens mij is Denise Ray Delgado echt een heel erg lieve meid. Althans, zo komt ze wel over in de eerste twee afbeeldingen. Marco Sleeswijk lijkt ook heel oprecht. Alleen wordt het denk ik voor hem best lastig om te beseffen dat je enerzijds een klik met iemand kan hebben, maar dat je anderzijds ook gewoon iemand hebt waar je heel veel van houdt.

Marco & Denise - Temptation Island Love or Leave
Marco & Denise

Vrijgezelle dames (verleidsters) Temptation Island 2020

Maak kennis met de vrijgezelle dames die deelnemen aan Temptation Island: Love or Leave. Weten deze verleidsters het hart te veroveren van Marco Sleeswijk, Sorelis, Gregory Deira of Sonny Lorenzo?

Vrijgezelle dames Temptation Island 2020
  • Als er iemand loyaal is, is het de 23-jarige Anne Zwart wel. Bij haar is het alles of niets. De in Delft geboren en getogen fotografe is op zoek naar een zelfverzekerde man, die van zichzelf houdt en waar ze lol mee heeft. “De ideale relatie is als je maatjes bent en elkaar alles kunt vertellen”, aldus Anne. In Italië wil ze eerst de mannen leren kennen. Pas nadat de connectie er is kan er geflirt worden.
  • De 25-jarige Carré Alberts is energiek en noemt zichzelf een echte prater. De Amsterdamse actrice hoopt op Temptation Island iemand te ontmoeten waarmee ze echt iets kan opbouwen. Want het vinden van de ware liefde, dat is haar uiteindelijke doel.
  • De 31-jarige Roxanne Bobeldijk heeft ontzettend veel zin in het Italiaanse avontuur. Roxanne: “De nieuwe versie van Temptation Island biedt de kans om echte liefde te vinden.” Deze Rotterdamse horecatijger vindt het inmiddels wel tijd om zich te settelen. Haar droomman mag lekker ouderwets zijn. Ze heeft geen bepaald type, wél moet hij er verzorgd uitzien.
  • De ambitieuze 21-jarige Evie van Vliet omschrijft zichzelf als open, sociaal en gezellig. Deze Rotterdamse kinderverzorgster is een eigen bedrijf gestart in de mode. Ze is vooral op zoek naar een romantische partner waarmee ze kan lachen en hopelijk vindt ze die in Italië.
  • Het 32-jarige Twentse model weet heel goed wat ze zoekt in een man. Door haar ervaringen uit eerdere relaties, weet ze ook precies wat ze niét zoekt. Ze kan bijvoorbeeld absoluut niet tegen liegen. Vindt Rosanne Jager haar droomman op Temptation Island?
  • Eerlijk en recht door zee, dat is de 21-jarige Brabantse Celine van der Dussen. Deze fashionista uit Veldhoven studeert aan de modeacademie en ondertussen werkt ze als hostess of model. In Italië hoopt ze leuke mensen te ontmoeten. Ze gaat voor een man die zowel mooi is aan de buitenkant als de binnenkant.
  • Een gebroken hart? Dokter Tyra zal je helpen. Deze 20-jarige Alkmaarse studeert momenteel voor verpleegkundige. Geen avontuur is haar te gek en daarom doet ze mee aan Temptation Island. In Italië hoopt ze een man te ontmoeten waar ze mee kan lachen. Iemand die niet gevoelig is, maar wel moeite doet voor haar.
  • De 27-jarige Tahira uit Almere omschrijft zichzelf als ‘zelfverzekerd met veel verborgen talenten.’ Ze werkt als administratief medewerker voor een grote organisatie. Ze legt gemakkelijk contact en is niet bang om ergens op af te stappen. Ze zoekt een man die qua karakter op haar lijkt, iemand die eerlijk is en haar niet wil veranderen. Vindt ze in Italië de liefde van haar leven?
  • ‘Wees jezelf.’ Deze woorden wil de 20-jarige Sophie Samallo graag meenemen in de groep. De Tilburgse sportcoach is lief, zorgzaam en is biseksueel. Ze weet hoe belangrijk het is om jezelf te blijven. Ze biedt dan ook graag een schouder als het nodig is.
  • De 27-jarige Liyah Park vindt het tijd voor een mooi avontuur. De Rotterdamse werkt als head of retail voor een vooruitstrevend kledingmerk en studeert daarnaast psychologie. Liyah probeert altijd het beste uit anderen te halen en zoekt een partner die dat ook voor haar doet. Italië: here she comes!
  • De 21-jarige Daisy Piras is een Italiaanse uit Groningen, eentje met temperament. De hostess en promotor weet de mannen om haar vinger te winden met haar dansmoves en krachtige blik. Ze valt op sportieve mannen die er verzorgd uitzien. Op Temptation Island hoopt ze haar droomman te ontmoeten.
  • De 31-jarige Mariëlle is een eigenzinnige dame. Ze heeft haar zaakjes goed op orde en is ontzettend gedreven en ambitieus. Wat de Amsterdamse onderneemster in een man zoekt? “Uiterlijk is niet belangrijk voor mij, als hij maar humor heeft.” Temptation Island is voor haar dé manier om een nieuwe liefde te vinden.

Vrijgezelle heren (verleiders) Temptation Island 2020

Maak kennis met de vrijgezelle heren die deelnemen aan Temptation Island 2020. Kunnen deze verleiders het hart stelen van Denise Ray Delgado, Gulcin, Karina la Cruz of Jaydi Dubois?

Vrijgezelle mannen Temptation Island 2020
  • De 33-jarige Ricky Lukassen uit Zevenaar is helemaal klaar om Temptation Island te veroveren. De professionele wakeboarder omschrijft zichzelf als open, gezellig en zelfverzekerd. Hij zoekt iemand waar hij mee kan lachen, sporten en die openstaat voor een serieuze relatie. Hij hoopt op Temptation Island zijn droomvrouw te vinden.
  • ‘Aan vrouwelijke aandacht geen gebrek’, zegt de 30-jarige Angelo Koppen. Deze Amsterdamse vrachtwagenchauffeur en stripper stapt zelfverzekerd op een vrouw af. Alleen geen bierdrinkende vrouwen. Dat vindt hij een afknapper. Hoe dan ook, deze gezellige Angelo is een echte familieman en ziet zijn toekomst dan ook helemaal voor zich. Huisje, boompje, beestje, met dus de vrouw van zijn dromen.
  • Aan positiviteit en energie zal het bij de 27-jarige Mike Koot (kleine Mike) niet liggen. Deze Haarlemse hunk is DJ en muzikant. Op Temptation Island hoopt hij iemand tegen te komen met wie hij iets moois kan opbouwen. Mike vindt goede communicatie en vertrouwen het meest belangrijk in een relatie en kan niet wachten af te reizen naar Italië om de vrouw van zijn dromen te ontmoeten.
  • De ambitieuze 26-jarige Mike van Aalst (grote Mike) is een echte ondernemer. Hij werkt bij de grootste raffinaderij van Europa en heeft mooie toekomstplannen. Mike wil graag een eigen onderneming opzetten. Hij zoekt een vrouw die hem wil steunen in deze toekomstplannen. Iemand die naar het buitenland wil en die zelf ook grote dromen heeft. En die hoopt hij natuurlijk op Temptation Island te ontmoeten.
  • Hij is model, studeert journalistiek en heeft in Amerika gewoond. We hebben het over de 27-jarige Yanick Vedder uit Zwolle. De journalist in spé heeft veel te bieden aan een vrouw ‘Ik praat gemakkelijk, ik bied een luisterend oor en heb het hart op de juiste plaats…. Wat wil een vrouw nog meer?’ Hij hoopt op Temptation Island zijn ware liefde te ontmoeten.
  • De sportieve 29-jarige Sahr Tucker is militair en dj. Op Temptation Island zoekt hij één ding en dat is liefde. Hij valt niet op een specifiek type, maar is wel een enorm familiemens. Hij vindt het dus belangrijk dat zijn droomvrouw goed in zijn familie wordt opgenomen. Hopelijk staat zijn droomvrouw op hem te wachten onder de Italiaanse zon.
  • Deze 24-jarige rechten student Daryl Yngard is aangekomen in een fase van zijn leven waarin hij toe is aan stabiliteit. De Almeerse personal trainer is toe aan een serieuze relatie. Voor hem is uiterlijk niet de belangrijkste factor; het gaat hem vooral om het innerlijk. Op Temptation Island hoopt hij haar te ontmoeten.
  • Een feestbeest kun je de 28-jarige Bowy van Dam wel noemen. De marketeer/dj heeft de afgelopen jaren genoeg gefeest en is nu toe aan rust en regelmaat met af en toe een feestje. De Tielse Bowy vindt het de hoogste tijd voor iets serieus. Hij komt naar Temptation Island om de liefde van zijn leven te vinden.
  • De 24-jarige Robin van Asseldonk uit Venray heeft een hart van goud. Door zijn werk in de gehandicaptenzorg draagt hij zijn steentje bij aan de maatschappij. Op Temptation Island hoopt hij iemand tegen te komen die zijn zorgzame karakter kan waarderen. Hij valt op verzorgde vrouwen. ‘Ze moet sportief zijn en zelfstandig’, aldus Robin. Hopelijk staat er een beeldschone dame in Italië op hem te wachten.
  • De 32-jarige Lesley Tramper uit Breda weet de vrouwenharten te veroveren, al heeft hij daar niet altijd tijd voor. Hij zit namelijk al 14 jaar bij Defensie en dat bevalt hem goed. De Bredanaar heeft alles over voor een vrouw als ze maar zelfstandig, zelfverzekerd en lief is. Hij zoekt een vrouw die verzorgd is en die hoopt hij op Temptation Island te ontmoeten.
  • ‘Een knappe dame met donker haar en donkere ogen, een beetje Latina maar niet te nep.’ Zo zou de 25-jarige Dennis van de Water zijn droomvrouw omschrijven. De personal trainer uit ’s Gravenzande is helemaal klaar voor zijn avontuur in Italië. Op Temptation Island hoopt hij een helpende hand te kunnen bieden aan stellen die hun liefde willen testen. Maar als hij de ware liefde tegen komt, is dat natuurlijk ook hartstikke welkom.

Dit programma met Kaj Gorgels en Monica Geuze is vanaf woensdag 17 februari om 20.35 uur bij Play5 te zien. In totaal zijn er 13 afleveringen. Productie Zodiak Nederland BV.

Video’s: Videoland. Groepsfoto, koppels en singles: Tom Cornelissen.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

8 oktober 2020 /