Million Dollar Island 2023: kandidaten uit Nederland en België

Million Dollar Island 2023 kandidaten uit Nederland en België gingen in het tweede seizoen van de reeks de strijd met elkaar aan. Wie de winnaar is van Million Dollar Island 2023? Je leest het onderaan dit artikel. Ontdek hier verder meer over de Million Doller Island 2023 kandidaten uit Nederland en België. Daar zitten namelijk een aantal bekende deelnemers bij.

Million Dollar Island 2023

Survival realityshow Million Dollar Island is terug in 2023! In het tweede seizoen nemen opnieuw honderd kandidaten het tegen elkaar op. Ze moeten een maand zien te overleven op een onbewoond eiland. Maar dat is niet het enige waar het om draait. Million Dollar Island is een fascinerend sociaal experiment, waarin vriendschap onder de deelnemers een fortuin kan opleveren! Er staat een miljoen euro op het spel… Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland?

Wist je dat deelneemster Cindy – die het in de reeks voor ouderen als Frieda en Arie opneemt – haar eigen realityreeks heeft? Lees: Battlecat Cindy Dandois: van kooivechten tot OnlyFans

Million Dollar Island Nederland België kijken

Million Dollar Island 2023 is sinds zondag 16 april 2023 gestart met een dubbele aflevering op SBS6. Een uur na de uitzending in Nederland is deze ook beschikbaar op Amazon Prime Video (klik en kijk meteen dertig dagen gratis). In Vlaanderen kun je Million Dollar Island kijken op VTM2 en Streamz. Op 1 mei zijn de eerste vier aflevering op Streamz gezet. Vanaf dat moment volgt er iedere maandag een nieuwe aflevering. VTM2 start met het uitzenden van Million Dollar Island 2023 vanaf maandag 22 mei. Er zijn dan telkens twee afleveringen per week: op maandag om 21.50 uur en op woensdag om 21.35 uur.

Million Dollar Island finale (seizoen 2)

De finale van Million Dollar Island seizoen 2 is in Nederland op zondag 25 juni op SBS6 te kijken in een dubbelaflevering. Op Prime Video volgt de finale van Million Dollar Island dan de volgende dag, zodat we ook daar weten wie de winnaar is. Streamz heeft eveneens de laatste twee afleveringen toegevoegd op maandag. Op VTM2 volgt de finale op woensdagavond, dan zenden zij de dubbelaflevering uit. Onderaan dit artikel kun je lezen wie de Million Dollar Island winnaar 2023 is.

Terug naar seizoen 2 van Million Dollar Island (2023):

Million Dollar Island 2023: Nederland & België

Million Dollar Island wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en Ingeborg Sergeant. De ene helft van de kandidaten bestaat uit Nederlanders, de andere helft uit Vlamingen. Voor vertrek krijgen de Million Dollar Island 2023 deelnemers allemaal een polsbandje dat 10.000 euro waard is. De honderd wildvreemden moeten na de dropping op het eiland samen zien te overleven in de wildernis. Met het spelen van simpele spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen echter ook polsbandjes krijgen, als iemand opgeeft.  

Overleven & vriendschap

Overleven is belangrijk, maar vriendschappen opbouwen is dus essentieel. Het feit dat er zowel Nederlandse als Vlaamse kandidaten bij Million Dollar Island 2023 zijn, maakt het extra interessant. Gaan de landen tegen elkaar; of kijken de deelnemers echt naar de personen die hun liggen. Waarom die vriendschap zo belangrijk is? Als iemand het eiland verlaat, dan dan geeft diegene zijn polsbandje(s) aan een achterblijver naar keuze. Het geld blijft altijd op het eiland. Hoe langer iemand het volhoudt, hoe rijker hij kan worden. Na een maand zijn er nog maar een paar eilandbewoners over die in een bloedstollende finale al hun verdiende polsbandjes kunnen omzetten in keiharde cash. Maar die op de valreep ook nog alles kunnen verliezen…

Honger doet gekke dingen met je

Honger doet vreemde dingen met een mens, dat zagen we al in Gestrand op Honeymoon Island… Er is dan ook één fragment uit Million Dollar Island 2023 waar ik eventjes bij stil wil staan. In het programma barst de bom wanneer enkele eilandbewoners met een lege maag te horen krijgen dat het kamp van Björn op dag één een schaal met eieren voor zich hield. De klokkenluider? Mark, die eerder al flink botste met kampgenoot Björn en uit zijn team stapte. Een sluimerend conflict heeft zo slechts enkele welgemikte vonken nodig om tot een hevige uitbarsting te komen. Maar ook op Million Dollar Island gelden regels en wetten. Deze heftige aanvaring blijft daarom niet zonder gevolgen… De betrokken deelnemers moeten het spel verlaten. Terecht? Ik vind het zelf erg lastig, want heb ook het gevoel dat we niet alles zien in de montage.

Vlaamse deelnemers Million Dollar Island 2023

Bij de Vlaamse Million Dollar Island 2023 deelnemers zijn een aantal personen opgevallen, die we al kennen uit België. Een aantal van die Million Dollar Island kandidaten zag ze zelfs al in andere tv-programma’s waar we over schreven. Eén kandidate heeft zelfs haar eigen documentaire.

 • Cindy Dandois leerden we al beter kennen dankzij haar realityreeks Battlecat. Je zag haar daarnaast als actrice in de film Zillion en de tv-serie Fair Trade (seizoen 2), die beiden ook in Nederland op Prime Video te kijken zijn.
 • Aaron Vekemans (aka Jason Coque) ken je uit de documentaire OnlyFans: De Naakte Vlaamse waarheid. En hij kwam ook in andere programma’s wel eens schaars gekleed voorbij.
 • Shani Van Hoey ken je uit Ex on the Beach Double Dutch. We zagen haar daarnaast ook in Sex Tape.
 • Jerico D’Arpino wordt door Shani Van Hoey op Facebook ‘my island boy’ genoemd’…
 • Mattheüs Jonckheere ken je van Love Island seizoen 2.
 • Nawel Seghairi (ook wel Nawael genoemd) ken je uit Big Brother 2022.
 • Cattleya Sita heeft 4,3 miljoen volgers op TikTok. En is een vriendin van Nawel.
 • Mohamed Zerri zagen we eerder in De Grootste Lefgozer van Vlaanderen 2022.
 • Arno zagen we eerder in Uit de Kleren. Maar denk ook aan Het Beste Bod en bij TAGMAG.
 • Sven deed eerder mee aan de Vlaamse versie van First Dates.
 • Ian Meesschaert is eigenaar van parenclub Club Amai in Hoogstraten.
 • Naomi Timmerman uit Mechelen zagen we als deelneemster aan Big Brother 2021.
 • Wesley Metalsi kun je kennen uit Homo Universalis (hij werd 33ste in 2021), maar we zagen hem ook in Welkom in de familie en in de jubileumquiz van Familie. Daarnaast zie ik op zijn Instagram dat hij af en toe voorbijkomt in het derde seizoen van Ze Zeggen dat. Vaak gaat hij zijn tv-avonturen aan samen met zijn broer Andy Metalsi. Ze hebben samen een bedrijf en halen oude, jonge metalen op en doen ook ontruimingen van woningen, magazijnen en kelders.
 • Stephanie Bex is een (bikini / lingerie) model. Je zag haar al in P Magazine. Onderaan dit artikel lees je meer over haar in het overzicht van alle Million Dollar Island deelnemers in 2023.
 • Katinka Kempeneers is eveneens model; zij stond in bikini zelfs al op Tomorrowland.
 • Steffie Roose zagen we al meer dan vijftig keer op tv… Haar bekendste optredens? In 2013 zorgde ze voor opschudding in Boer zkt Vrouw… In het overzicht onderaan dit artikel lees je meer over deze Vlaamse kandidate.
 • Frieda Sysmans is nog zo’n dame die al vaker figureerde… Bijvoorbeeld in de publieksjury van K3 zoekt K3.
 • Björn Lemeire zagen we in 2003 al in Expeditie Robinson; hij viel destijds op vanwege zijn gedrag… En laat hij daardoor nu ook veelbesproken zijn…
 • Mohamed Bouziane zagen we een jaartje later – in 2004 – ook in Expeditie Robinson.

Onderaan het artikel lees je meer over Million Dollar Island 2023 presentatrice Ingeborg.

Bekende Nederlandse kandidaten Million Dollar Island 2023

En zo zijn er natuurlijk ook bekende Nederlandse gezichten. José won vorig jaar een superbuur Award in Aalsmeer Mark kun je dan weer boeken als DJ onder de naam Mark Rutte. En Duni (aka Dunya) is het zusje van Nesim el Ahmadi (die je kent als cabaretier en van Supergaande). Al zou Duni ook zomaar eens als Vlaamse deelnemer voorgesteld kunnen worden; ze werkt nu namelijk bij Soho Gent. Wat ons verder opvalt bij de Nederlandse deelnemers aan Million Dollar Island 2023 is dat er een aantal dames bij zijn wiens partner te zien was in het eerste seizoen, zoals Renee Witte-Stengs (vrouw van Michel) en Jessica Boensma, die een relatie heeft met Fons van Meeuwen. Hieronder stellen we ze sowieso allemaal aan je voor.

Kandidaten Million Dollar Island 2023

Als we meer weten over de deelnemers aan Million Dollar Island 2023 uit Nederland en Vlaanderen, dan werken we dit overzicht – zoals je van ons gewend bent – natuurlijk bij en delen dat weer via social media. Voor wie nieuwsgierig is naar alle kandidaten uit Million Dollar Island 2023; we hebben wel bijna alle 100 (voor)namen en van – met name de Nederlandse kandidaten – ook al meer informatie over wat ze in het dagelijkse leven doen. En we weten dat de Million Dollar Island deelnemers in 2023 qua leeftijd tussen de 18 en 69 jaar oud zijn.

Meer over deelnemers Million Dollar Island:

 1. Joachim Kuipers uit Amstelveen vertelt dat er tijdens Million Dollar Island muizen over hem heen liepen. Hij vond het ook heel moeilijk dat hij zijn familie nog niets over het avontuur mocht vertellen.
 2. Rieneke Dantuma (22) uit Eastermar in Friesland vond het een heel bijzondere ervaring. Maar zegt ze tegen de Leeuwarder Courant. “Ik had me wel iets beter kunnen voorbereiden.”
 3. Yuri Jacobs (32) uit Utrecht is ondernemer in de reisbranche. Hij vertelt op Ad.nl. “Het was heel pittig. (…) Daar op het eiland had ik bij wijze van spreken een moord gepleegd voor de dingen waarover ik in Nederland klaagde.”
 4. Ser Yalcin (37) uit Oss zegt tegen Brabants Dagblad. “Als ik de kans krijg doe ik weer mee.” Het was voor hem namelijk echt een droom die uitkwam.
 5. Sandra Santing (50) uit Hollandscheveld gruwelt van vis, lezen we in Dagblad van het Noorden.
 6. Talisa Wolters (31) komt uit Borne, maar woont nu in Amsterdam. Op haar Facebook zie ik dat ze in 2013 Miss Grand Netherlands was en in 2014 Miss Earth Netherlands. Ze is media operator bij OD Media.
 7. El Che Holsappel is 23 jaar oud en komt uit Nijverdal. Hij deed eerder al mee aan De Alleskunner.
 8. Martijn Biemans woont in Gemert (en is afkomstig uit Boerdonk). Hij is samen met zijn vrouw Babs en heeft twee kinderen: Mink en Imme. Hij vertelt in het Gemerts Nieuwsblad: “Ik had voor thuis een tas gevuld met allerlei verrassingen en cadeautjes, welke opengemaakt mochten worden op bepaalde dagen. Ook had ik geregeld dat er af en toe bloemen voor Babs werden bezorgd.”
 9. Arie de Wildt uit Den Haag is 69 en gepensioneerd taxichauffeur.
 10. Melchior Riemens is 20 jaar. Deze student uit Groningen is (stem) acteur. Een paar weken geleden zag je hem nog in First Dates. Hij is bi.
 11. Jil komt eveneens uit Groningen. Zij is 30 jaar en werkt als grafisch vormgever.
 12. René is 35 jaar, komt eveneens uit Groningen, en kan als vechtsporttrainer zeker zijn mannetje staan tussen de deelnemers van Million Dollar Island. Je kunt hem ook kennen van Warriors tv als Antonius Kemna.
 13. Pim Bouman is 25 jaar en komt uit Alkmaar. Hij vertelt in het Noordhollands Dagblad dat hij met de winst een nieuwe motor wil kopen. “Daarna zie ik wel.”
 14. Barry Huis is radiopresentator bij Haarlem 105. Hij is daarnaast ook begeleider in de psychiatrie. Hij vertelt: “Ik zat het vorige seizoen te kijken en het psychologische spelletje vond ik heel tof! Ik dacht: dit spelletje ga ik winnen.”
 15. Thijs is een twintigjarige student uit Leiden.
 16. José beschreef ik hierboven al als de superbuur uit Aalsmeer.
 17. Mark Rutten kun je ook wel kennen als dj Markey.
 18. Jaro Frijn komt uit Amsterdam; de 21-jarige is professioneel skater. Hij behoort tot de beste van de wereld.
 19. Mark van Amstel (jawel de tweede Mark in Million Dollar Island seizoen 2) is een 36-jarige app-bouwer, die voor PostNL werkt. Hij komt uit Rotterdam.
 20. Romeo komt eveneens uit 010 en is in het dagelijkse leven marktkoopman en tevens actief als verkeersregelaar en muzikant.
 21. Romy is de derde Rotterdamse kandidate in Million Dollar Island; zij is 19 jaar oud, studeert en werkt in de horeca.
 22. India komt uit Amsterdam. De 34-jarige is werkzaam als sommelier en wijnblogger. Je kunt haar kennen als Winespicegirl.
 23. Floris Baas is een 33-jarige fitnessondernemer en personal trainer uit Amsterdam. Hij werkt in Barcelona. Op zijn Instagram zien we veel sportieve foto’s in het zonnetje.
 24. Luciano is 21 jaar en werkt als grondinspecteur bij een familiebedrijf. Ook hij komt uit Amsterdam.
 25. Pier is een 29-jarige Amsterdammer, die actief is in de reisbranche.
 26. Angel is werkzaam als rapper en kok. Hij is 21 jaar oud en komt eveneens uit 020.
 27. Evi Manders is een 22-jarige kapster uit Eindhoven.
 28. Indy Kluijtmans komt uit Beek en Donk. Zij is 27 jaar en werkt in het dagelijkse leven als begeleider in de forensische psychiatrie. Ze heeft ter voorbereiding een survival cursus gedaan. Ze vertelt op Mooi Laarbeek.nl: “Daar heb ik onder andere geleerd om vuur te maken, vis te fileren, en om een kamp te bouwen. Sporten deed ik al veel en qua voeding at ik gezond. Wel heb ik geprobeerd om af te bouwen in suikers, zodat de klap minder groot zou zijn op het eiland. Dat is overigens niet gelukt want de afscheidsdinertjes voordat ik vertrok waren iets te gezellig.”
 29. Wessel Scheppink is een 23-jarige gevangenisbewaarder uit Schiedam. Bij gevangenisbewaarders moet ik altijd denken aan het programma Recht Naar De Gevangenis.
 30. Sonja van den Boogaard-Moll vertelt tegen het AD Nieuwkoop: ” Je moet knettergek zijn om aan zo’n programma mee te doen.” Het was confronterend voor de 63-jarige dame. “Heb ervaren wat leeftijd met je lichaam doet.”
 31. Jessica Boensma schrijft op haar Facebook: “Nadat Fons vorig jaar zo enthousiast is thuis gekomen, durfde ik het ook aan.” Ze heeft dus een relatie met Fons van Meeuwen, die we zagen in Million Dollar Island seizoen 1. Jessica Boensma woont in Barendrecht.
 32. Renée Witte-Stengs werkt bij Dental clinics. Ze komt uit Heemskerk, maar woont in Beverwijk (aldus haar Facebook). Ze is moeder van een dochter. Vorig jaar deed haar man Michel mee aan Million Dollar Island. .
 33. Amber Maas is fotografe en filmmaker. Ze komt uit Friesland zie ik op haar website, maar ze is een echte wereldreiziger.
 34. Bianca Dos Santos Silva werkte tot voor kort als Legal Assistant Bij Freshfields Brockhaus Deringer. Dat deed ze parttime. Ze heeft opleidingen gevolgd om secretaresse te worden, maar recent ook nog een Bachelor Rechten en een inleiding criminologie. Kortom een ambitieuze dame.
 35. Daisy de Bitter komt uit Tegelen; zij is sous-chef bij Brasserie Restaurant de Taverne, aldus haar Facebook.
 36. Jordi Kuijs komt uit ‘s-Hertogenbosch.
 37. Maud van Kempen studeerde aan de Johan Cruyff University en is mede-eigenaar van Sportpartijtje, aldus haar Facebook.
 38. Glenn Vanheuckelom is één van de Vlaamse deelnemers aan Million Dollar Island. Hij woont in Antwerpen en zorgt voor de ambiance bij café De Seefhoek. Waar hij in het programma meteen reclame voor maakt door zijn kamp Seefhoek te noemen.
 39. Ilone Schepers is 55 jaar oud. Meer kunnen we over deze deelneemster nog niet ontdekken. Haar Instagram telt namelijk maar twee berichten en die dienen ter promotie van Million Dollar Island. We zien haar in het programma in de Seefhoek.
 40. Sebastiaan De Groot Nesse en Ilone Schepers noemen elkaar op Instagram ‘Jut & Jul’.
 41. Lieke Ouwerkerk is een sportieve dame als we zo haar Instagram bekijken; zwemmen, fietsen en hardlopen (of te wel triatlon) – ze doet het allemaal. Daarnaast is ze creatief, fotografeert ze graag en houdt ze van reizen en nieuwe avonturen. Lieke Ouwerkerk komt uit Krimpen aan de Lek, maar heeft op kamers gewoond in Doetinchem, Arnhem en Tilburg. Ze is (bijna) afgestudeerd als Industrieel product ontwerper aan de HAN. Ze wil naar de kunstacademie.
 42. Orlando Manuel do Brito (36) is acteur. Zo zag je hem als Melvin in Lijn 32 en hij speelde Samuel in Malaika. Daarna volgden alles nog kleine rolletjes, zoals in het eerste seizoen van Nood.
 43. Lisa Verdoorn is 32 jaar oud en is (tekst)schrijfster (al noemt ze zichzelf op haar LinkedIn: Conceptueel kunstenaar). We zien in de eerste aflevering al dat ze gezoend heeft met Orlando Manuel do Brito. Hij omschrijft het als een ‘soulklik’.
 44. Manon van Benten spotten we op haar Instagram met een bekend gezicht, namelijk Joey uit Love Island. Ze komt uit Rijpwetering.
 45. Stuw Houthuijzen trekt er graag op uit met zijn metaaldetector. Hij werkt volgens zijn Facebook bij Luck café in Dinxperlo in de bediening.
 46. Dominique Groeneveld komt volgens haar Instagram uit Ulvenhout, maar ze woont in Rijen. Ze wordt ook wel Do genoemd. Ze heeft een kappersopleiding gevolgd.
 47. Yerun Wilders komt uit Boxmeer. Jaren geleden (ruim tien jaar) heb ik hem wel eens geïnterviewd, omdat hij één van de gasten was die aan cheerleading deed hier in de regio. Passief inkomen genereren is één van zijn interesses.
 48. Sylvia van den Berg is een rasechte Rotterdamse, via Middelharnis is ze verhuisd naar Stavenisse. Daar wil ze nooit meer weg. We lezen dat ze Million Dollar Island al na tien dagen heeft verlaten. “Stavenisse is veel avontuurlijker”, vertelt ze tegen BN/De Stem.
 49. Brechtje is vaak achter de schermen actief. Ze is 2nd AD, 3rd AD, figuratiebegeleiding en kinderbegeleiding bij film, tv en commercials. Volgens mij is zij een Nederlandse kandidate.
 50. Aad van der Zalm is de oprichter van Werk Talent. Hij bemiddelt al meer dan twintig jaar talent naar een vaste baan.
 51. Duni is het zusje van de bekende comedian en YouTuber (van Supergaande) Nesim el Ahmadi. Ze heeft zelf ook haar eigen kanaal: Duni Time. Al is er op YouTube al een hele tijd niets geplaatst. Tegenwoordig werkt ze in Gent bij SOHO. Ik ga er dan ook vanuit dat ze wordt geteld als Vlaamse kandidate.
 52. Jorina houdt van reizen zo zien we op haar Instagram vol reislustige plaatjes. Ze is op dit moment ook al een aantal maanden op wereldreis. Twee weken geleden schreef ze “60 dagen onderweg. En er mogen er nog minsten dubbel zoveel bij komen.”. Wat dat betreft, zou Jorina dus wel eens de winnares of één van de winnaars van Million Dollar Island kunnen zijn. Dan zou ze het gewonnen geld aan reizen uit hebben gegeven.
 53. Fien Dobbelaere is model en actief als hariextensions stylist bij Natural Hair Extensions in het Vlaamse Jabbeke. Ze is daarnaast moeder van twee kinderen; een dochter en zoon.
 54. Hans is één van de oudere deelnemers volgens mij aan Million Dollar Island; vermoedelijk komt hij uit België. Op zijn voorstelfoto zie ik dat Hans een rozenkrans draagt; of het voor de sier is of hij juist kracht uit zijn geloof wil halen, daar moeten we nog achter komen.
 55. James is voor mij nog een mysterieuze kandidaat; ik heb nog niets over hem kunnen vinden.
 56. Karin is een oudere deelneemster met bril. We weten in ieder geval dat ze een Bed & Breakfast in de Ardennen heeft.
 57. Jean-Francois ziet er op de voorstelfoto in ieder geval een fitte, brede kerel uit. Lindsay schrijft erbij dat ze veel gelachen met hem heeft. Verder hebben we nog niet veel over hem kunnen vinden.
 58. Lydia is voor ons nog een mysterieuze kandidaat; we zien op de foto in ieder geval een roodhars dame met sowieso een tatoeage op haar onderarm.
 59. Janne Pieters – die we aan de hand van haar Instagram volgers toch ook wel tot de deelnemers kunnen rekenen – heeft als tagline op Instagram: “Discipline Will take you places motivatie can’t.”
 60. Steve De Backer is een reislustige Vlaming. Als je zijn Instagram bekijkt, dan weten we dat hij er een pittige tijd op heeft zitten samen met zijn vriendin/vrouw Eline. Hun zoontje Eugene is overleden. Maar Steve mag – als alles goed gaat – binnenkort weer papa worden.
 61. Jan Demandt is ook één van de Vlaamse deelnemers. Veel kunnen we over hem niet vinden… Maar wie weet wat we ontdekken als het ook op VTM te kijken is.
 62. Imke Vermeulen is voor mij nog een mysterieuze deelnemer. Op haar privé Instagram lezen we in haar profiel alleen ‘made in Belgium – ’00’
 63. Souf (Stefanidis, vermoed ik aan zijn Instagram naam te zien) omschrijft zichzelf als artiest. Hij maakt in ieder geval foto’s en video’s zo aan zijn tijdlijn te zien. Wat ik ontdek als ik door zijn foto’s scroll? Dat het in ieder geval een Belgische kandidaat is met volgens mij Grieks – Marokkaanse roots.
 64. Yasmine Benzaza uit Knokke Heist was de Eikoningin van 2018. Ze is zaakvoerder van PractiCall. Volgens haar LinkedIn is ze daarnaast op dit moment vice-voorzitter van Rotary Aalter-Nobelstede.
 65. Mieke Van Dyck is één van de Vlaamse deelnemers; ze heeft trots een foto met Ingeborg gedeeld. Met daarbij de tekst “wie liep ik daar toevallig tegen het lijf. #mooiemomenten”. Verder kunnen we nog niet zoveel over haar vinden. Niet gek, want in Vlaanderen komt het programma later op tv dan in Nederland. De publiciteitsmolen is daar nog niet aan het draaien. Door mede-kandidaat Orlando wordt ze ‘een ongelooflijk mooi en lief persoon’ genoemd.
 66. Tigo Koedoot werkt bij Belgacom / Proximus als regionaal accountmanager b2b (volgens zijn LinkedIn). Hij komt uit (omgeving) Beringen, Vlaams Limburg.
 67. Alexie D’hondt uit Dilbeek is een avontuurlijke, jonge dame. We zien daarbij op haar Instagram ook veel gezellige foto’s met veel mensen om haar heen.
 68. Katinka Kempeneers is content creator en freelance model uit Antwerpen. In het dagelijkse leven is ze daarnaast managementassistente. Haar looks vielen eerder al op in Nederland. FHM noemde haar een ‘Vlaamse vlam’. En ook Clint zette haar regelmatig in de schijnwerpers. Ze was in badmode ook al te vinden on stage bij Tomorrowland.
 69. Eelke Hinnekens is in het dagelijkse leven grafisch ontwerper. Ze studeerde aan de LUCA School of Arts en komt uit Kortrijk.
 70. Cardella Gaetan is eveneens één van de Vlaamse deelnemers aan Million Dollar Island. De corona tijd kwam hij dansend thuis door; zo zien we op zijn Facebook. Daar ontdekken we ook dat hij aan schermen deed / doet.
 71. Maarten Tettelin komt uit Lokeren. Op zijn Facebook zien we dat hij ook iets gedeeld heeft over een aflevering uit seizoen 3 van Ze Zeggen Dat. Zie zou 20 april op VTM te zien zijn. Maarten Tettelin is in het dagelijkse leven Leraar bij de Go! scholengroep in Gent.
 72. Inne Lissens komt uit Dendermonde en is al tien jaar ondernemer; ze is de sounder van Qbic Architecten.
 73. Esther is vermoedelijk Esther Truyens… Maar daar ben ik niet 100% zeker van; het is een gokje aan de hand van het volg gedrag op Instagram. Ze reageert namelijk met een hoop hartjes op andere kandidaten. Ga er in ieder geval wel vanuit dat Esther één van de Vlaamse kandidaten is.
 74. Mohamed Bouziane woont volgens zijn Facebook in Beringen, Mijnen te Limburg. Hij heeft verschillende deelnemers aan Million Dollar Island toegevoegd als vriend op Facebook, dus hier twijfelen wij niet over. Het is een sportief type, die houdt van fitness, zwemmen, spinnen, mountainbike, maar ook van bachata en muziekfestivals. We zagen hem in 2004 als deelnemer aan Expeditie Robinson.
 75. Christophe Mortelmans heeft als enige op zijn Instagram staan ‘plant based’. Als we zijn Facebook erbij pakken, dan vermoeden we dat hij uit (omgeving) Antwerpen komt.
 76. Daria Karakoz uit Antwerpen is ook één van de deelneemsters; zo zagen we op de Insta van Katinka. Ze hadden namelijk een reünie samen met Matthias Smet en Naomi Timmerman. Daria Karakoz werkt achter de schermen bij tv. Zo werkt ze op dit moment aan Klopjacht seizoen 3, maar denk ook aan Eenmaal Andermaal seizoen 2 en de documentaire Het Leven in Kleur.
 77. Justine Colle komt uit Gent. Volgens haar LinkedIn (als ik de goede heb, maar dat vermoed ik wel) is zij Clinical Application Specialist ultrasound.
 78. Matthias Smet omschrijft zichzelf op Instagram als family man, globetrotter, sportliefhebber en foodie. Vermoedelijk is hij een Vlaamse kandidaat. Hij werkt bij SD Worx, die je dan weer kunt kennen als sponsor uit het dameswielrennen.
 79. Sophie Buggenhout komt uit Dendermonde volgens haar Facebook. Op haar Insta zag ik ook dat ze moeder is van drie jongens.
 80. Nouchka Willems is vermoedelijk ook één van de Vlaamse deelnemers, want ook zij wordt opeens gevolgd door allerlei andere kandidaten. Ze is sport- en fitnessinstructrice en heeft heel wat schaarsgeklede foto’s op haar Instagram staan (naast die met haar lief en kindjes). Met Team Nouchka & Thomas hebben ze bijna 14.000 volgers op Instagram.
 81. Frieda Sysmans uit Antwerpen is vermoedelijk ook één van de Vlaamse deelnemers. Ook bij haar zien we op Instagram opeens Millon Dollar Island volgers. Ook deze dame zag je al veelvuldig op tv voorbij komen als figurant (en in 2015 nog in de publieksjury van K3 zoekt K3). Op haar Facebook zien we in ieder geval ook een link met de Seefhoek… Ze is één van de oudere kandidaten.
 82. Cattleya Sita is model en omschrijft zichzelf als TikTok Queen. Ze heeft daar 4,3 miljoen volgers! Ze is dertig jaar oud en komt uit België. Ze is één van de beste vriendinnen van een andere bekende kandidate, namelijk Nawel (die je kent uit Big Brother).
 83. Björn Lemeire – meteen één van de opvallendste kandidaten uit de eerste aflevering van Million Dollar Island 2023 – zagen we eveneens al eerder. Hij deed in 2003 mee aan Expeditie Robinson. Björn Lemeire werd toen nog geïntroduceerd als knappe adonis, maar door zijn gedrag werd hij al snel naar huis gestuurd. En juist door dat gedrag valt hij nu ook weer op.
 84. David Joosen is 32 jaar oud en OKAN-leraar. Zijn hobby’s zijn voetbal, surfen en tennis. OKAN staat voor Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers. Daarnaast ontdekken we via Google dat deze Vlaamse kandidaat actief is in de duivensport (vanuit Halle-Zoersel). David Joosen heeft wel bekende vrienden, namelijk Candice van Blind Getrouwd.
 85. Steffie Roose uit Gent is een reislustig type. Op haar Instagram lezen we dat ze van zwemmen, fitness en boxen houdt. Ze noemt zich zelf actrice, studente en bewaker. Ze was al verschillende malen op tv. In 2013 als deelneemster aan Boer zkt. Vrouw. Er was destijds nogal wat opschudding rond het stel dat al tijdens de opnames stiekem begon te daten… Maar we zagen haar ook in Mijn Pop-uprestaurant als serveerster in Strombowli. Destijds – in 2016 – schreef Het Nieuwsblad al dat ze in meer dan 45 tv-programma’s, series en films te zien was… Van Thuis, tot de Nacht Wacht van Studio 100, de film Belgica, Vermist en Cordon.
 86. Bilal S’rifi uit Mechelen noemt zich blogger op zijn Instagram. Hij is een Vlaamse deelnemer met Marokkaanse roots, die de opleiding jeugd- en gehandicaptenzorg volgt. Hij behoorde tot De nieuwe spelers; een voortraject binnen theater dat focust op maatschappelijke en culturele diversiteit.
 87. Lindsay Goossens is eveneens een Vlaamse Million Dollar Island kandidate. Op Instagram deelt ze haar avonturen.
 88. Stephanie Bex is model voor onder andere Hunkemöller. Ze heeft op haar Instagram veel exotische, bikini plaatjes. Ze is begin dertig en heeft in Myanmar gewoond; daar brak ze door als model toen ze gefotografeerd werd in traditionele kleding voor een bekende tempel. Die foto’s werden meer dan 50.000 keer gedeeld op Facebook. Ik lees dat ze een tijdje in Sint-Truiden heft gewoond; althans dat was toen ze in P magazine stond als ‘Buurmeisje’.
 89. Wesley Metalsi is ook een bekend Vlaams tv-gezicht; hierboven kon je al meer over deze deelnemer lezen, die we eerder zagen in Homo universalis (de Vlaamse Alleskunner – voor de Nederlandse lezers).
 90. Mattheüs kennen we niet alleen van Love Island; hij is ook voormalig profvoetballer. Hierboven ontdekte je al meer over hem.
 91. Naomi Timmerman stelden we hierboven al aan je voor.
 92. Shani Van Hoey is ook één van de bekende Vlaamse deelnemers aan Million Dollar Island.
 93. Jerico D’Arpino is één van de Vlaamse deelnemers aan Million Dollar Island. Hij ging volgens zijn Facebook naar de Provinciale Kunsthumaniora in Hasselt. En is inschreven bij een modellenbureau. Volgens mij komt hij uit Houthalen-Helchteren (en had hij een restaurant dat failliet is verklaard, aldus Google). In de comments op Facebook zien we dat Shani Van Hoey hem ‘my Island boy’ noemt. En hij reageert met ‘My Island Love’… Speelt daar iets?
 94. Nawael (Nawel Seghairi) had bij Big Brother 2022 in ieder geval een grote schare fans.
 95. Mohamed Zerri houdt wel van een uitdaging; getuige zijn eerdere deelname aan De Grootste Lefgozer.
 96. Arno Verhelst zagen we dus al eerder schaarsgekleed op tv.
 97. Sven kennen we dus als een Vlaamse First Dates deelnemer.
 98. Aaron Vekemans leer je het beste kennen als je de Vlaamse OnlyFans documentaire (die ik hierboven benoemde) gaat kijken.
 99. Ian was als eigenaar van parenclub Amai in Hoogstraten al vaker in de media te zien.
 100. Cindy Dandois is misschien wel de meest veelzijdige op het eiland; zo kunnen de kijkers naar haar documentaire vast beamen.

Presentatrice Ingeborg Sergeant

En dan is er natuurlijk ook nog de Vlaamse presentatrice Ingeborg Sergeant* (de Nederlandse kijkers zagen haar eerder al in K2 zoekt K3). Zij vertelt: “Dit fascinerende sociaal experiment draait niet alleen om het avontuur van 100 straffe mensen die het lef hebben om met wildvreemden een eigen minimaatschappij op te starten. Million Dollar Island vormt een optelsom van het leven zelf: Het smeden én verbreken van vriendschapsbanden, ego’s die botsen, liefde die ontstaat, uitdagende omstandigheden, geheime samenzweringen…”

Ingeborg Sergeant is psychotherapeut

Ingeborg vertelt verder: “Met mijn achtergrond als psychotherapeut móést ik wel volmondig ‘ja’ zeggen tegen dit programma. Het is ook voor mij een onvergetelijk avontuur geworden. Al moet ik toegeven dat dat avontuur een pak intenser werd dan ik had verwacht. Als mensen in een competitieve omgeving moe zijn, honger hebben en hun plekje in de groep niet vinden, worden heel wat boeiende dynamieken zichtbaar. Die zullen de kijker zeker en vast verrassen en voor heel wat discussie in de huiskamers zorgen!”

Afleveringen Million Dollar Island 2023

Dit is de inhoud van de afleveringen, zoals ze in Nederland zijn weergegeven. Aflevering 1 van Million Dollar Island 2023 was hier een dubbelaflevering. In België is deze in twee delen uitgezonden. Dus als je dan bijvoorbeeld aflevering 4 leest, dan is dat in België aflevering 5.

 1. In Million Dollar Island moeten 50 Nederlanders en 50 Belgen wekenlang overleven op een tropisch eiland willen ze kans maken op een deel van de 1 miljoen euro dat aan de eindstreep ligt.
 2. Million Dollar Island telt nog 82 bewoners en zij hebben hun eerste week in dit sociale experiment erop zitten.
 3. Wie zich in deze minimaatschappij misdraagt moet voor de gevolgen opdraaien. Wanneer een sluimerend conflict tot uitbarsting komt en 4 eilandbewoners zich van hun slechtste kant laten zien, krijgen zij dan ook hun verdiende loon. Het haantjesgedrag kent enkele verliezers…
 4. De rust op Million Dollar Island is na de verplichte exit van Cindy, Shani, Jerico en Orlando nog maar net teruggekeerd, of er wordt alweer een bommetje gedropt. Het spel schakelt een flinke versnelling hoger en gaat een radicaal nieuwe, bikkelharde fase in. Het is namelijk D-Day op Million Dollar Island 2023. Alle eilandbewoners die op D-day geen bandje meer hebben, worden onherroepelijk naar huis gestuurd. Wie wordt nog een bandje gegund en wie moet Million Dollar Island verlaten? Vanaf nu is het alles of niets. Bij een aantal eilandbewoners lopen de spanningen en emoties dan ook hoog op.  
 5. Van de oorspronkelijke honderd bewoners op Million Dollar Island zijn er nog maar 49 spelers over. En nu de eerste tropische buien over het eiland trekken, wordt het leven er alleen maar zwaarder op.
 6. Van de honderd oorspronkelijke bewoners telt Million Dollar Island nog maar 42 avonturiers. Op het eiland begint een heuse maatschappij te ontstaan, inclusief bakkerij. Maar de achterdocht is groot. Wordt alles wel eerlijk verdeeld? De verbijstering op het eiland is daarnaast groot wanneer één van de meest spraakmakende bewoners dat aantal nog doet slinken. Björn, een niet onbesproken figuur op het eiland, is het beu en neemt tot ieders verbazing vrijwillig de boot huiswaarts. Bij zijn vertrek verrast de eigenzinnige Björn zijn medebewoners nog een laatste keer, wanneer hij onverwacht zijn emotionele kant toont. 
 7. Op Million Dollar Island vechten de laatste spelers met één bandje voor hun bestaan. Het gebrek aan voedsel zorgt voor creatieve oplossingen. De jacht op de rijkste bewoner van het eiland wordt geopend. Er wordt een enorme pot gecreëerd.
 8. Heimwee teistert Million Dollar Island. In de lege kampen zoeken eenzame eilandbewoners elkaar op. De rijkste bewoonster is nu 270.000 euro waard maar hoe behoud je die positie? Honger haalt het slechtste in de mens naar boven. Zelfs de laatste voedseldropping, die altijd eerlijk werd verdeeld, moet eraan geloven.
 9. Van de oorspronkelijke 100 bewoners op Million Dollar Island zijn er nog maar 22 over. Deze laatste spelers geven niet meer op en willen allemaal de finale halen. Het spel wordt tactischer en harder gespeeld. Dubbele agenda’s en bondjes zorgen voor onrust. Niemand is meer veilig.
 10. De eindstrijd op Million Dollar Island is losgebarsten. De finale komt eraan en de 19 overgebleven bewoners doen er alles aan om een plekje in die laatste ronde te bemachtigen. Maar daarvoor moeten er eerst nog een aantal obstakels uit de weg worden geruimd.

Winnaar Million Dollar Island 2023

Winnaar Million Dollar Island 2023 is… Daar wachten we in dit artikel nog eventjes mee. Ja, in Nederland weten we op 25 juni 2023 al wie de finale van Million Dollar Island 2023 heeft gewonnen, maar we willen geen spoilers delen met onze Vlaamse deelnemers. Zij wisten in de late avond van woensdag 28 juni 2023 wie de winnaar van Million Dollar Island seizoen 2 is.

Winnaars Million Dollar Island 2023

Of beter gezegd winnaars! Na een helse afvalrace schoten er van de 100 Million Dollar Island-bewoners nog drie over: Matthias, Maud en Joachim. Zij konden hun gewonnen bandjes omzetten in harde cash. In het finalespel mochten de drie finalisten zoveel kistjes, ter waarde van 10.000 euro, openen als er bandjes rond hun pols hangen. Klein addertje onder het gras: wie een kistje met een bom opent, keert met lege handen huiswaarts. Joachim toont het meeste lef en gaat met 100.000 euro naar huis, Maud verlaat het eiland met 70.000 euro. Matthias heeft de kans om maar liefst 370.000 euro te cashen, maar stopt tot grote verbazing van Ingeborg al na vier kistjes. De enige Belg in de finale laat zo een hoop geld op het eiland achter. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2023 /