Better Than Ever: Martijn Krabbé & Waylon met oud-deelnemers shows

Better Than Ever is het nieuwe programma van RTL4 waarin Martijn Krabbé en Waylon oud-deelnemers van talentshows begeleiden naar het optreden van hun leven. Dit programma is te kijken vanaf zaterdag 1 januari om 21.45 uur. De beste zangers komen samen in de spannende finale op 5 februari. Ontdek hier welke oud-deelnemers er zoal meedoen aan Better Than Ever. Daar zitten echt bekende namen bij.

UPDATE: Better than ever is vanaf donderdag 16 maart 2023 om 20.30 uur weer te kijken bij RTL4. Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo ontdek je snel meer over de deelnemers van Better than ever seizoen 2.

Better Than Ever

Martijn Krabbé presenteert Better Than Ever op RTL4. Waylon neemt de begeleiding van de deelnemers van Betther Than Ever voor zijn rekening. Iedere week laten oud-deelnemers van talentshows als Starmaker, Idols, X-Factor en The Voice of Holland (waar nu veel over te doen is) zien wat hun talent nu waard is. Zonder tussenkomst van een jury, coach of stylist laten ze zichzelf en hun muzikaliteit opnieuw zien in een adembenemend optreden. Alle deelnemers samen bepalen per aflevering wie tegenwoordig Better Than Ever is. Scroll door naar onderen om te ontdekken wie er in de finale van Better Than Ever staan.

Martijn Krabbé en Waylon

Op een zacht verlicht podium zijn elke week zeven oud-deelnemers te gast – wat is er nu van ze geworden? En waarom horen we niets meer van ze? Martijn Krabbé praat met ze over wat tijdens en na de talentshows gebeurde en waar ze nu staan; Waylon gaat met ze aan de slag om het optreden van hun leven neer te zetten onder begeleiding van zijn eigen live band. In de finale op 5 februari strijden de vijf winnaars van voorgaande afleveringen, samen met één à twee kandidaten met een wildcard van Waylon op zak, tegen elkaar om de hoofdprijs: €25.000 muziekgeld om hun droom alsnog waar te maken. Waylon wist ondanks zijn verlies bij Holland’s Got Talent’ in 2008 op te vallen en door te breken. Met zijn kennis, ervaring en achtergrond weet hij de juiste snaar te raken bij de zangers.

Martijn Krabbé is op dit moment ook te zien in het tweede seizoen van Snackmasters.

Deelnemers Better Than Ever

Honderdduizenden aanmeldingen en audities, honderden liveshows… en maar enkele winnaars. Sinds Starmaker in 2001, hebben veel opvallende talenten het podium betreden, maar slechts enkelen wisten hun moment te pakken en vast te houden. Hoe gaat het nu met oude bekenden als Jim van der Zee, Jennifer Ewbank, Dewi, Chris Hordijk, Coosje Smid en Iris Kroes? Maar ook Jordan Roy, Eshan Naseri, Tjindjara Metschendorp, Jared Grant, Zosja El Rhazi, Rochelle Perts, Jill Helena, Martijn Terpoorten, Anja Dalhuisen, Hind Laroussi en Mitchell Brunings zijn bekende deelnemers aan Better Than Ever. Zonder jury, coaches en felverlichte studio leert de kijker ze opnieuw kennen en zingen ze de sterren van de hemel. We zetten de deelnemers van Better Than Ever per aflevering op een rijtje.

Artiesten aflevering 1 Better Than Ever

 • Jordy van Toonburg – Jordan Roy (33) is met Adlicious tweede geworden in X-factor. Hij had toen net zijn coming out gehad; dat was lastig, omdat hij opgroeide in Pinkstergemeente. Daarna heeft Jordy als Jordan Roy solo meegedaan aan The Voice.
 • Eshan Naseri (33) deed mee aan Popstars The Rivals toen hij 16 was. Zo kwam hij bij de boyband Men2B. Eshan Naseri is daarna rechten gaan studeren en advocaat geworden. Deze artiest heeft al 13/14 jaar niet meer opgetreden. De voormalig zanger van Men2B heeft spijt dat hij te vroeg heeft opgegeven. 
 • Tjindjara Metschendorp (31) heeft meegedaan aan The Voice 2018. Bij bleek zwanger te zijn na de Knock-outs. Platenlabel wilde niet verder, omdat ze in verwachting was.
 • Jared Grant (29) is tot de halve finale gekomen in The Voice 2016. Werd gezien als de danser die kon zingen, terwijl hij muziek had gestudeerd. Het voelde alsof hij moest dansen. 
 • Zosja El Rhazi (40) zat in Idols 1 (2003). Zij werd tiende. Het is een bewuste keuze geweest om zich daarna breed te oriënteren aan de muziek. Zosja El Rhazi ging na Idols naar het conservatorium. 
 • Coosje Smid (31) is de dochter van Ernst Daniël Smid. Je zag haar in 2010 in de film Joy. Ze speelde daarna verschillende rollen en deed mee aan het vierde seizoen van The voice of Holland (in 2014) waarin ze de kwartfinale haalde. Ze vond de bekendheid van haar vader wel lastig. Heeft heel veel verdriet gehad van het overlijden van haar moeder. Ze kon nergens meer van genieten en was uiteindelijk zelfs suïcidaal. Coosje Smid zingt in Better Than Ever heel toepasselijk Ze huilt, maar ze lacht.
 • Rochelle Perts blies iedereen weg in de eerste aflevering en mag zich de eerste finaliste van Better Than Ever noemen. Ontdek onderaan het artikel tegen wie zij het opneemt in de finale.

Zangers en zangeressen uit tweede aflevering Better Than Ever

 • Jill Helena (34) – zat in vierde seizoen van The Voice (2013). Mocht alleen Nederlands zingen, maar dat was haar ding niet. Ze volgde niet haar eigen hart qua genre. Deed in 2020 mee aan All Together Now. In 2012 deed ze al mee aan The Winner is; daar won ze en al het geld investeerde ze in haar carrière, waarbij ze ook verschillende keren in opgelicht.
 • Martijn Terporten (37) deed in 2001 mee aan Starmaker en kwam in de band K-otic. Dat was niet zijn muziek, waarna hij de keuze maakte om met zijn band Van Gunn naar Amerika te gaan. Ze hebben er opgetreden en cd gemaakt. Toen de band stopte, is hij naar Nashville gegaan. Nu wil hij stukje Nashville naar Nederland brengen. 
 • Anja Dalhuisen (38) deed mee aan The voice 3 in 2012. Kwam tot de kwartfinale. En heeft daarna nog veel muziek gemaakt tot ze een jaar niet kon zingen van verdriet. In de 39ste week van de zwangerschap is haar zoontje overleden, terwijl hij gezond was. Ze schreef hierover het boek Lieve Boris.
 • Hind Laroussi (36) deed in 2002 mee aan de eerste Idols, waarin ze derde werd. Toen ze hoorde dat ze niet naar de finale ging, dacht ze dat haar wereld verging. Maar ze kreeg daarna veel kansen. Heeft cd’s gemaakt, had eigen theatershows, vertegenwoordigde Nederland op songfestival. Heeft aantal jaar geen contact meer met familie gehad. Naar LA gegaan. Met rechterhand van Bruno Mars heeft ze 2,5 jaar gewerkt, maar afspraken zijn niet nagekomen. “Hij is zo gek als een deur.” Uiteindelijk met nieuwe producent nog een R&B album gemaakt en toen kwam Corona…
 • Patrick Pierau aka Brown Hill (44) – deed in 2013 aan X Factor werd zesde met Candy Dulfer. Hij schrijft, produceert en heeft – om de rekeningen te betalen – zijn eigen schildersbedrijf. Hij droomt van een eigen Nederlands album. Heeft zelf Corona gehad; en heeft daaraan ook zijn vader verloren. Hij heeft geen afscheid kunnen nemen. 
 • Mitchell Brunings (40) zat in het vierde seizoen van The Voice (2013). Hij deed auditie met de Redemption Song van Bob Marley; die nu meer dan 200 miljoen keer bekeken is. Overal ter wereld opgetreden. Zelfs gebeld door de familie van Bob Marley. Er was een plantendeal; wilde graag in de reggae blijven, maar zij niet. Bijna 2 maanden in New York audities; 3 maanden shows gedraaid. Alles uitverkocht. Is door Corona zelf zijn stem bijna kwijtgeraakt; was geknakt. Moet – zoals hij dat zegt – weer opnieuw leren vliegen.
 • Jennifer Ewbank mag naar de finale! Onderaan dit artikel lees je meer over haar bij het overzicht van de finalisten.

Deelnemers aflevering 3 Better than ever

 • Floortje Smit (37) heeft in 2006 meegedaan aan Idols en werd toen tweede. In 2012 deed ze mee aan The Voice en werd derde. Floortje Smit vertelt dat ze ontzettend veel te danken heeft aan beide talentenshows. Zo heeft ze twee seizoenen aan de dinershow mogen meedoen in Studio 21. Ze speelde de hoofdrol in de musical We Will Rock You. Na The Voice is ze bewust uit de muziekwereld gestapt. Daarna ging ze aan de slag bij KLM als stewardess.
 • Lenny Keylard (33) deed aan het eerste seizoen mee van The Voice of Holland (2010). Zij missie was om reggae te brengen. Hij heeft een aantal jaar reggae kunnen spelen in Nederland en daarbuiten. Hij heeft zelfs een album uitgebracht. Lenny Keylard vertelt in Better Than Ever over de lastige tijd die hij had tijdens zijn deelname aan The Voice. Hij deed toen de opleiding verpleegkunde, draaide nachtdiensten, moest zijn scriptie afronden en tijdens The Battles koos zijn vader voor euthanasie. Dat zijn vader overleed tijdens The Voice of Holland heeft Lenny Keylard nooit gedeeld. Martijn Krabbé vertelt dat ze nooit iets van meekregen hoe zwaar Lenny het eigenlijk had.
 • David Dam (31) deed in 2014 mee aan The Voice. Hij geeft aan dat hij het best wel goed heeft nu. Normaal gesproken vliegt hij de hele wereld over met een band uit Parijs en in Nederland zit hij bij een Prince Tribute Band, die inmiddels als Beautiful Strangers ook eigen muziek uit brengen.
 • Tim Suyderhoud (26) deed tien jaar geleden mee aan X Factor 2011. Hij werd toen gezien als de Nederlandse Justin Bieber en werd een echt meisjesidool. Hij was zelf erg aan het strugglen met zijn seksualiteit. Online hadden ze het eerder over dat hij homo was, dan dat hij daar zelf vooruit kon / durfde te komen. Dat heeft vier jaar geduurd. Sinds een jaar is hij er weer helemaal bovenop en studeert hij Gender Studies in het buitenland. Tim Suyderhoud geeft in de aflevering van Better Than Ever aan dat hij echt een klap heeft opgelopen door zijn deelname; dat het hem onzeker heeft gemaakt. Het liefste wil hij muziek maken.
 • Robin Zijlstra (41) deed in 2004 mee aan Idols, waarna Jerney Kaagman zei dat hij ‘er heel goed uit zag’. Na Idols kwam acteren bij hem naar boven. Zo zag je hem als Daniel in HotNews. Maar zijn bekendste rol is die van Milan Alberts in Goede tijden, slechte tijden. Dat heeft hij anderhalf jaar gedaan. Daarna is hij in de kinderopvang gaan werken. Om daarna weer vol voor de muziek te gaan. In de aflevering van Better Than Ever vertelt hij over zijn relatiebreuk. Hij heeft twee dochters en had de breuk niet zien aan komen. Inmiddels schrijft en zingt hij nummers voor dj’s wereldwijd.
 • Rachel Kramer (40) leerden we kennen in K-Otic (de band van Starmaker). In 2008 behaalde ze de finale van X Factor, maar verloor deze van Lisa Lois. En in 2016 was ze heel even te zien in The Voice, maar ze verloor de de battle van Katell. Samen met Waylon – die ze kende uit het countrybandjes circuit – probeerde ze in 2005 naar het songfestival te gaan. Rachel Kramer geeft tijdens Better Than Ever toe dat ze heel onzeker is; daarbij heeft ze enorm gestruggled met haar gewicht. Iets waar ze ook opmerkingen over kreeg. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor een maagverkleining (gastric bypass operatie), waardoor ze vijftig kilo afviel.
 • Ontdek onderaan dit artikel meer over Melissa Janssen die de deelnemer is die vanuit deze aflevering van Better Than Ever naar de finale mag.

Artiesten uit vierde aflevering Better Than Ever

 • Stefan de Roon (42) kun je kennen uit Starmaker, dat inmiddels twintig jaar geleden is opgenomen. Hij behoorde ook tot de club die uiteindelijk K-otic werd. De groep ging in 2003 uit elkaar. Daarna heeft Stefan de Roon geworsteld met verslaving. Hij is toen als orderpicker voor een groot warenhuis aan de slag gegaan; hij had namelijk behoefte aan structuur. Inmiddels is hij als muzikant actief in het covercircuit en een trotse vader van twee dochters.
 • Iris Kroes (28) is zangeres en harpiste; ze won het tweede seizoen van The voice of Holland 2012. Heeft daarna ontzettend veel mooie dingen mogen doen. Iris Kroes heeft niet alleen in Nederland in alle uithoeken opgetreden; ze heeft ook van de Noord- tot de Zuidpool op cruiseschepen gezongen. Ze heeft tot op de dag van vandaag haar droombaan. Iris Kroes had nooit gedacht dat ze als meisje uit de provincie met een harp zo’n programma zou winnen.
 • Jai Wowor (23) heeft als vijftienjarige met de boyband B-Brave meegedaan aan X-Factor 2013. Ze hebben veel mooie dingen gedaan. Veel opgetreden voor gillende meisjes. Hij wist dat hij meer kon met zijn stem en kreeg de kans niet, omdat er binnen B-Brave uit te halen. Het is zo snel gegaan dat hij het bijna niet meer kan herinneren. Jai Wowor vormde B-Brave samen met Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez, Samuel Leijten en Kaj van der Voort (die we inmiddels ook kennen als acteur en presentator).
 • Yuli Minguel (43) heeft in het eerste seizoen van Idols (2002) meegedaan. Ze vertelt dat het programma destijds veel meer draaide om uiterlijk. Daarnaast vertelt ze over haar overleden kindje. Ze kreeg een ongeluk, nadat ze haar tweeling naar de opvang bracht. Ze dacht dat haar kindje aan het slapen was, maar het kindje is overleden in de draagzak. Met haar deelname wil ze andere ouders van overleden kinderen inspireren om hun verhaal te delen. Je hoeft je niet te verstoppen; Yuli Minguel wil laten zien dat je niet alleen bent.
 • Irma van Pamelen (37) deed mee aan het tweede seizoen van Idols (2004). Haar gevoelens zijn nu heel dubbel. Toen de finale begon, begon namelijk ook de heisa waar ze het ontzettend moeilijk mee had. Irma van Pamelen vertelt dat er 188 werd aangebeld. Haar telefoonnummer en adres werd verkocht op internet. Ze kon niet meer normaal over straat. Ze werd ook wel het chagrijnige meisje van Idols genoemd, omdat ze te weinig lachte. In het begin had ze zelf hartkloppingen als ze de tune van Idols hoorde.
 • Leon Sherman (37) heeft meegedaan aan The Voice 2016. Hij was ontzettend nerveus, waardoor tijdens de blind auditions zijn auditie volledig misging. Maar hij haalde uiteindelijk toch wel de halve finale. Heeft als koffersjouwer bij de KLM gewerkt. Leon Sherman is ontzettend perfectionistisch; wat verlammend voor hem werkt in de muziek.
 • Jim van der Zee zag je ook in de vierde aflevering; hij heeft deze gewonnen. Ontdek onderaan het artikel hoe het nu met hem gaat én waar je Jim van der Zee ook alweer van kent.

Zangers en zangeressen uit Better Than Ever aflevering vijf

 • Dewi Pelcher (37) werd vierde in het eerste seizoen van Idols (2003). Daarna speelde ze nog in de musical Hair. Ze poseerde ook voor Playboy. Dewi vertelt in de aflevering dat ze na Idols niet meer alleen over straat durfde. Ze heeft zich ook geschaamd. Lange tijd kon ze leven op haar populariteit na Idols, maar toen dat eindigde had ze niets meer. Geen geld, maar ook geen schooldiploma. Laatste zes jaar heeft ze veel evenementen gedraaid; maar ze was wel moe van alle covers. Door corona heeft ze beseft dat ze dat eigenlijk niet mist. Ook de huidige vriend van Dewi zit in de vijfde aflevering van Better Than Ever, dat is namelijk Ivar Vermeulen.
 • Ivar Vermeulen (46) heeft in 2015 meegedaan aan The Voice. Hij was op dat moment veertig; daarvoor al een carrière van twintig jaar als muzikant, waarbij hij ook albums heeft uitgebracht. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen als zanger van Kraak & Smaak. Heeft al twee keer tournee in Amerika gedaan, maar bijvoorbeeld ook in China. Tijdens corona alle duren spullen verkocht om een buffer te creëren.
 • Alice Hoes (36) was kandidaat in Idols 2004 (de tweede editie). Ze was toen achttien en was niet voorbereid op wat er op haar af zou komen. Je kunt haar ook kennen als één van de deelnemers aan Idols, die ontzettend veel negatief commentaar van de jury kreeg. Zo zei Henkjan Smits keihard: “Misschien ben ik vorige week niet duidelijk geweest: je hebt het niet, klaar!” Dat fragment heeft ze nooit meer teruggezien en het breekt haar nog steeds. Ze is het plezier in zingen echt verloren. Alice Hoes is op dit moment HR-directeur bij een groot bedrijf.
 • Nils Krake (36) zat in de boyband Men2B; op zijn zeventiende deed hij mee aan Popstars the Rivals. Voor zijn twintigste had hij twee keer op nummer één gestaan. Heeft na zijn tijd bij Men2B gestudeerd aan het conservatorium. In 2016 deed hij mee aan The Voice. Waylon geeft in de aflevering aan dat hij nog steeds baalt dat hij destijds niet voor Nils Krake heeft gedraaid in de aflevering. Hij koos voor Guus Meeuwis als coach, terwijl hij met Sanne Hans (Miss Montreal) in de klas zat.
 • Esther Nijhove (35) deed mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland (2010). In de halve finale moest ze het opnemen tegen de uiteindelijke winnaar Ben Saunders. Esther Nijhove had geen enkele ervaring met optreden. Ze had gigs voor jaren, maar wist zelf niet wat ze wilde. Ze bleek twee poliepen te hebben, maar ging wel door. Uiteindelijk heeft de KNO-arts haar bijna gedwongen om te stoppen met zingen. Na een jaar stilte mocht ze weer, maar van de roem en kansen was weinig over. Het tweede seizoen van The Voice tenslotte weer gestart. Inmiddels is ze werkzaam als stewardess bij KLM. Binnen het bedrijf heeft ze de talent award gewonnen.

Je zag in de vijfde aflevering ook Chris Hordijk en Kelvin Allison. Zij gaan door naar de finale. Over deze deelnemers lees je meer onderaan dit artikel.

Finale Better Than Ever

Tijdens de vijfde aflevering van Better Than Ever heeft Waylon laten weten aan wie hij de wildcard geeft voor de finale. Daarmee weten we nu welke deelnemers er in de finale staan van Better Than Ever. De finalisten van Better Than Ever zijn Rochelle Perts, Jennifer Ewbank, Melissa Janssen, Jim van der Zee, Kelvin Allison en Chris Hordijk. Waylon gaf zijn wildcard aan Chris Hordijk. De andere vijf finalisten werden gekozen door alle deelnemende kandidaten, die iedere keer hun stem mochten uitbrengen.

Finalisten Better Than Ever

We zetten de finalisten van Better Than Ever nog even voor je op een rijtje:

 • Rochelle Perts (29) won X Factor 2011. Ze heeft mooie kansen gehad na haar winst. Maar het ging pas echt los na het nummer Shotgun met The Underground. In Azië, Amerika, eigenlijk overal ter wereld heeft ze opgetreden. Toch kon ze dit succes niet vasthouden; op dit moment werkt ze in een kledingwinkel. 
 • Jennifer Ewbank (33) – in 2010 meegedaan aan eerste Voice. Heeft daarna nog een Tour door Japan gedaan. 
 • Melissa Janssen (24) deed in 2015 mee aan The Voice; het seizoen dat Maan uiteindelijk won. Ze ging erin om te winnen en was erg teleurgesteld toen ze uit de show lag. Als ze er nu op terugkijkt, had ze – naar eigen zeggen – ook helemaal niet moeten winnen, omdat ze nog niet wist wat voor artiest ze was / wilde zijn. Inmiddels weet ze dat haar passie ligt bij rocknummers met een band achter zich. Toen alles stil lag door corona besefte Melissa Janssen dat het eenzaam is als je het podium niet op kunt. Ze heeft in een dip gezeten toen de optredens wegvielen. Ze kan van niks zo genieten als van optreden.
 • Jim van der Zee (26) won in 2018 The Voice. Hij versloeg toen Samantha Steenwijk (die we inmiddels natuurlijk in tal van programma’s zagen). Nu is Jim van der Zee werkzaam als fietsbezorger en bezorgt hij pakketjes.
 • Kelvin Muïs (31) alias KLVN Allison; hij heeft in 2010 als negentienjarige meegedaan aan X Factor en werd derde in deze show. In 2015 heeft hij ook meegedaan aan The Voice. Zijn ambitie is om de grootste live act van Nederland worden; hij droomt van North Sea Jazz.
 • Chris Hordijk (37 jaar) is de broer van X Factor winnares Lisa Lois (al heeft hij er een hekel aan dat ieder hem met haar vergelijkt). In het tweede seizoen van The voice of Holland eindigde hij op de tweede plek, met 49% tegenover 51% voor winnares Iris Kroes). Hij noemt zichzelf ook wel de mislukte-talentenjacht-zanger. Daarna heeft hij drie singles en een ep uitgebracht. Hij heeft alleen maar covers gezongen, waardoor het voor hem nooit als een prestatie van zichzelf voelt. Aan zijn eigen dochter van zeven heeft hij niet verteld dat hij mee heeft gedaan aan The Voice; dat hoorde zij op school.

Foto: Jamie Westland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2022 /