Better than ever seizoen 2 deelnemers: ontdek alles over artiesten

Better than ever seizoen 2 is sinds donderdag 16 maart 2023 wekelijks om 20.30 uur bij RTL4 en Videoland te kijken. Martijn Krabbé presenteert de show; Waylon zorgt voor de begeleiding van de artiesten. Ontdek hier alles over Better than ever seizoen 2, deelnemers en uit welke talentshow je de deelnemende artiesten in 2023 kent. En onderaan het artikel kun je ook nog lezen wie de winnaar is van de finale van Better than ever seizoen 2.

Better than ever seizoen 2

Better than ever wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé. Onder begeleiding van Waylon* laten oud-deelnemers van talentshows wekelijks zien wat hun talent anno 2023 waard is. De Better than ever deelnemers vertellen over hun bijzondere ervaringen tijdens en na de talentshows en waar ze nu staan. Zonder tussenkomst van een jury, coach of stylist laten ze zichzelf en hun muzikaliteit opnieuw zien in een adembenemend optreden met live band. De winnaar wint 25.000 euro.

Better than ever

Better than ever seizoen 1 was een groot succes. Lees ook: Better Than Ever: Martijn Krabbé & Waylon met oud-deelnemers shows. Martijn Krabbé zorgde voor indrukwekkende interviews. Waylon ging met de artiesten aan de slag, waardoor je soms nog meer over het leven van het talent ontdekte. Maar wat vooral genieten was, waren natuurlijk de optredens. Want wow: wat hebben we een zangtalent in Nederland. Talent dat soms door heel verdrietige zaken verloren gaat, zo ontdekten we in seizoen 1. Ik ben dan ook erg benieuwd wat de verhalen van de Better than ever seizoen 2 deelnemers zijn.

Deelnemers Better than ever seizoen 2

Honderdduizenden aanmeldingen en audities, honderden liveshows… en maar enkele winnaars. Sinds Starmaker in 2001, hebben veel opvallende talenten het podium betreden, maar slechts enkelen wisten hun moment te pakken en vast te houden. Hoe gaat het nu met oude bekenden? Welke deelnemers we zien in Better than ever seizoen 2? Hieronder zetten we sowieso alle artiesten uit het tweede seizoen op een rijtje. We zien bijvoorbeeld Sandra van Nieuwland, Sharon Kips, Kim de Boer, Johannes Rypma, Raffaëla Paton, Joan Franka, Julia Zahra, Richy Brown, Pearl Josefzoon, Demi van Wijngaarden, Anna Speller, Li-Ann (Lianne van Groen), Brandon Delagraentiss, Shirley Spoor en Vinchenzo Tahapary. En zo zijn er nog veel meer artiesten in Better than ever seizoen 2. Ontdek ze per aflevering.

We werken dit artikel op dit moment bij met de persoonlijke verhalen van de artiesten en van welke talentenjacht je ze kent. Het staat op volgorde van aflevering. Wil je dit niet missen, kom dan bij onze Facebook-groep en zie het wanneer het bericht weer is bijgewerkt.

Artiesten aflevering 1 Better Than Ever

 • Raffaëla Paton*
 • Shirley Spoor
 • Li-Ann van Groen
 • Brandon Delagraentiss
 • Vinchenzo Tahapary

Extra leuk aan deze aflevering is dat Brandon Delagraentiss en Shirley Spoor elkaar al meer dan twintig jaar kennen. En Raffaëla Paton en Lianne van Groen kennen elkaar ook goed; Raffaëla Paton is namelijk de nicht van de man van Li-Ann.

Raffaëla Paton

Raffaëla Paton deed in 2004 mee aan Popstars: the Rivals, maar moest het programma al in de tweede ronde verlaten. In 2005 deed ze mee aan Idols 3 en won deze editie (van Floortje Smit). Wat bijzonder was – en waar ook best wat kritiek op kwam – was dat ze op dat moment zwanger was van haar eerste kindje. In 2010 deed ze nog mee aan The Voice of Holland. De inmiddels 39-jarige Raffaëla Paton vertelt in Better Than Ever dat gelukkiger is. Ze heeft een roerige tijd achter de rug; Raffaëla Paton vertelt namelijk dat ze nooit nuchter op het podium stond. Ze gebruikte speed en cocaïne.

Shirley Spoor

Shirley Spoor is inmiddels 37 jaar oud. Ze deed in 2011 mee aan X-Factor 4, waar ze tweede werd met Adlicious. Vorig jaar wilde Shirley Spoor nog niet meedoen aan Better Than Ever; ze wilde niet bekendstaan als het ‘kandidaatje uit een talentenjacht’. Haar Adlicious-collega Jordan Roy deed toen mee. Ze treedt nog steeds veel op; ook met haar Adlicious collega’s en geeft ook muziek- en zangles. De vader van Shirley Spoor overleed de dag na de eerste liveshow van X-Factor.

Li-Ann van Groen

Li-Ann (Lianne van Groen) deed als negentienjarige mee aan Popstars The Rivals en eindigde in Raffish*. De inmiddels 37-jarige zangeres treedt op over heel de wereld – van Australië tot Zuid-Amerika – voor menigtes met soms wel 30.000 mensen. Na 1,5-2 jaar stopte Raffish ermee en kreeg Li-Ann een solocontract. Ze maakte zelfs een clip waarin ze naakt was op wat kersensnoepjes na. Inmiddels zingt ze in Twenty 4 Seven; in de jaren negentig zat Nance in deze band en nu vervangt Li- Ann haar dus. Lianne van Groen is getrouwd met haar collega Stay-C (Stacey Seedorf, met wie ze ook kindjes heeft). In Better than Ever vertelt Lianne van Groen dat ze ontzettend onzeker is geweest en zelfs een burn-out kreeg.

Brandon Delagraentiss

Brandon Delagraentiss is 45 jaar; hij deed mee aan The Voice of Holland. Hij is nog steeds artiest en deed bijvoorbeeld mee aan Lady’s of Soul, speelde mee in de Tina Turner musical en heeft zijn eigen gospelkoor. Hij werkt daarnaast als muziekdocent op een middelbare school. Brandon Delagraentiss vertelt dat hij depressief werd door de opmerkingen over zijn huidskleur, die hij kreeg na The Voice of Holland (seizoen 6, 2015). Oorspronkelijk komt hij uit Texas, waar hij ook veel te maken kreeg met racisme. Op zijn zestiende heeft hij geprobeerd een eind aan zijn leven te maken.

Vinchenzo Tahapary

De 23-jarige Vinchenzo Tahapary deed in 2012 mee aan het allereerste seizoen van The Voice Kids. Daarnaast deed hij mee aan het zevende seizoen mee van The Voice of Holland in 2016/2017. Na zijn deelname heeft hij veel opgetreden. In 2023 komt de nieuwe muziek uit van Vinchenzo Tahapary; hij is namelijk naar Amerika gegaan, waar hij met bekende producers samenwerkt. Naast Engelstalige muziek, maakt hij ook Nederlandse nummers.

Deelnemers aflevering 2 Better Than Ever

Kim de Boer

De inmiddels 44-jarige Kim de Boer deed in 2010 mee aan het eerste seizoen van The Voice. Ze deed auditie met het nummer What do you want from me. Later in het seizoen mocht ze zelfs met Adele zingen. In de aflevering vertelt Martijn Krabbé dat Kim de Boer heel onzeker was; ze houdt zichzelf tegen met haar bescheidenheid. Een half jaar na The Voice kreeg het zusje van Kim de Boer een hersentumor. Kim de Boer is nooit echt doorgebroken en geeft nu zang- en muziekles. Ze heeft zelfs zangles aan Maan* gegeven. Betekent Better than ever dan eindelijk de doorbraak voor Kim de Boer.

Roy de Valk

In 2013 deed de inmiddels dertigjarige Roy de Valk mee aan The Voice. Wist je dat Roy de Valk op hoog niveau heeft getennist? Hij stond zelfs met Djokovic en Roger Federer op de trainingsbaan. Tijdens The Voice was hij geblesseerd aan zijn knie en had hij vrije tijd over. In tennis moet je altijd koel blijven en kun je geen emoties tonen; in de muziek kon dat juist wel – daarom vond Roy de Valk het ook een mooie combinatie. De tenniscarrière van Roy de Valk ligt anno 2023 achter hem; nu wil hij wat in de muziek bereiken. Een nummer van hem zit in de eindscène van de film The Takeover.

Laise Sanches

Met de komst van Laise Sanches zijn nu alle Adlicious bandleden deelnemers bij Better than ever geweest. In aflevering 1 zagen we natuurlijk Shirley Spoor en in het eerste seizoen was Jordan Roy één van de Better Than Ever deelnemers. Laise Sanches is nu 39 jaar. In Better than Ever vertelt Laise Sanches dat de voormalig manager van Adlicious de bandleden heeft achtergelaten met een schuld van twee ton; omdat zij het contract getekend hadden, moesten ze die schuld terugbetalen. Ze was altijd op de achtergrond; ze offerte zichzelf op om de anderen tegemoet te komen. Muzikaal heeft ze zichzelf enorm tekort gedaan, geeft ze toe. Anno 2023 werkt Laise Sanches met veel orkesten, maar ook met John Williams (die je kent van Help, Mijn Man is Klusser) en in Afrikaanse landen is ze heel bekend. Ze toert met een bandlid van The Police.

Richy Brown

De inmiddels veertigjarige Richy Brown heeft er al een hele carrière opzitten. Je kunt hem kennen uit tal van talentenjachten. Zestien jaar geleden deed hij mee met X-Factor en werd tweede. Daarna heeft hij een jaar flink opgetreden. Hij kwam met Gordon in contact en ging LA The Voices* doen. Al was dat niet de muziek, die hij zelf graag wilde zingen.

Daarom heeft hij in 2019 meegedaan aan The Voice. Hij mocht door naar de Battles en kreeg daar vervolgens het volgende van Anouk te horen… “Met alle respect Richy, maar jij hebt al zoveel dingen gedaan en geprobeerd. Je bent 37 nu; gaat richting de veertig. Als je al zoveel hebt gedaan; ook wel op een behoorlijk level, en het is nog niet gebeurd, dan gaat het ‘m waarschijnlijk niet meer worden.” Richy Brown geeft toe dat hij er echt stuk van is geweest. En dat hij ook verkeerd omging met de situatie, waarbij hij ook zijn gal spuwde op social media en zo bijvoorbeeld bij RTL Boulevard kwam. Anno 2023 doet Richy Brown veel dinershows.

Sandra van Nieuwland

In 2012 deed Sandra van Nieuwland (inmiddels 46 jaar) mee aan The Voice. Ze was de gedoodverfde favoriete en scoorde de ene na de andere nummer 1 hit. In de halve finale verloor ze van Leona Philippo, die we inmiddels kennen als actrice (op dit moment in Hockeyvaders) Voor Sandra van Nieuwland was de periode rond The Voice of Holland sowieso lastig, omdat ze net in scheiding lag met de vader van haar drie jonge kinderen. Wat Sandra van Nieuwland anno 2023 doet? Ze is al ruim tien jaar actief in de muziek, maar komt niet zo vaak op tv. Ze is inmiddels vijf albums verder… Met haar laatste cd Wonderland* heeft ze ook nog een tour gedaan. Sandra van Nieuwland doet alles in eigen beheer.

Artiesten aflevering 3 Better Than Ever

Bouchra Tjon Pon Fong

Bouchra Tjon Pon Fong die we kennen uit Starmaker, waar ze toch wel bekend stond als een ‘poppetje’ (wat een naaste haar had toegefluisterd; dat ze daarom was gekozen). Ze behoorde daarna tot de band K-otic*. Bouchra Tjon Pon Fong is inmiddels 39 jaar oud en vertelt over hoe populair de band was; ze hadden voor hun veiligheid zelfs security nodig. Na K-otic is haar muzikale ontwikkeling gestopt; dat gevoel wil ze weer terug. Het is ook al een paar jaar geleden dat ze op het podium heeft gestaan. Voor Bouchra Tjon Pon Fong is het optreden bij Better Than Ever haar eerste solo-optreden.

Sjors van der Panne

De 43-jarige Sjors van der Panne deed in 2014 mee aan The Voice of Holland en werd tweede. Inmiddels heeft Sjors van der Panne een show met Tommy Christiaan, maar hij treedt ook nog heel veel solo op. Wat dat betreft heeft hij zijn Voice-deelname wel echt benut. De wereld van Sjors van der Panne draait vooral om muziek en zijn dochtertje (die hij met een vriendin heeft). Sjors van der Panne zat in het seizoen van The Voice of Holland met OG3NE, Romy Monteiro (die je allemaal zag bij Tulpen uit Antwerpen), maar ook met Duncan Laurence.

Marlies Schuitemaker

Marlies Kempe (die we kennen als Marlies Schuitemaker) deed mee aan Idols 2 in 2004. Ze kreeg veel opmerkingen over haar uiterlijk. In Better than ever vertelt de inmiddels 41-jarige artieste dat het jarenlang impact op haar heeft gehad dat ze onder andere ‘de lelijkste van de 10’ werd genoemd. “Ik was zo dom om mezelf iedere nacht na de show te Googlen.” Marlies is getrouwd met Robby Valentine*, die eigenlijk Robert Kempe heet. Hij heeft in binnen- en buitenland een hit gehad met Over and Over Again. Met zijn band heeft ze zelfs opgetreden in Japan, maar altijd in de schaduw van haar man. Marlies en Robert Kempe hebben een moeilijke tijd achter de rug; want hij is blind geworden.

Vince Irie

Vince Irie (35 jaar oud uit Aruba) deed mee aan het vierde seizoen van The Voice – waar hij opviel met zijn reggae vibes – maar zijn carrière heeft inmiddels een andere vlucht genomen. Hij vertelt dat hij heel duidelijk een hoek in werd geduwd tijdens The Voice; ze zetten hem neer als de vrolijke jongen van het eiland. Daarna heeft hij ook nog veel met zijn band kunnen optreden. Inmiddels is hij professioneel dromen piloot; hij wordt gezien als één van de beste dronevliegers ter wereld. Met Dutch Drone Gods filmt hij festival, waarbij hij met heel veel bekende artiesten op het podium heeft gestaan.

Sharon Kips

De nu 39-jarige Sharon Kips won het eerste seizoen van X-Factor (2007). Ze heeft er anno 2023 nog steeds profijt van, vertelt ze. Sharon Kips won X-Factor van Richy Brown, die één van de artiesten in Better than Ever aflevering 2 (seizoen 2) was. Inmiddels is ze moeder van drie kinderen. Ze treedt nog steeds op als gospelzangeres en geeft zangles. Na geboorte van haar eerste problemen heeft Sharon Kips problemen gekregen met haar stembanden. Hele stukken waren weg uit haar stem.

Deelnemers aflevering 4 Better Than Ever

 • David Gonçalves
 • Esri Elianne Dijkstra
 • Demi van Wijngaarden
 • Danjil Tuhumena
 • Pearl Jozefzoon*

David Gonçalves

David Gonçalves behaalde de finale van Idols 1; hij werd vijfde. Recent zag je hem nog op tv bij The Tribute, Battle of the bands; als zanger van de Earth Wind & Fires Band. En wist je dat hij ook als acteur te zien was in Swanenburg (als beveiliger van de club). Momenteel werkt hij mee aan de film Candy & Bonita. De inmiddels 42-jarige zanger werkte na zijn succes in Idols onder andere samen met Bob Sinclair en Roger Sanchez. Hij ging namelijk de wereld over als zanger in de dancewereld. Terug in Nederland ging hij musicals doen. Zo speelde hij de hoofdrol van Mufasa in de musical The Lion King. Daarnaast deed hij ook nog mee aan het derde seizoen van The Voice van Holland. In de tweede liveshow lag hij er al uit.

Esri Elianne Dijkstra

Esri Elianne Dijkstra deed op zestienjarige leeftijd mee aan Popstars: The Rivals. Ze vormde daarna samen met Sharon Doorson, Eva Simons, Lianne van Groen en Nora Dalal de band Raffish. De meiden hadden veel succes, maar het avontuur stopte al snel toen Eva Simons en daarna Nora Dalal de band verlieten (tot grote spijt van Esri Elianne). Na dit avontuur ging ze conservatorium, richting muziektheater doen. Ze heeft in musicals gespeeld met onder andere David Gonçalves. Maar de musical Daddy Cool (die op Mallorca speelde), waarin ze te zien was ging failliet. Op dat moment was ze niet alleen werkloos, maar ook dakloos. Ze had namelijk geen woning nodig, omdat ze met Daddy Cool niet alleen op Mallorca zou spelen, maar ook op West End en vervolgens door Europa zou toeren. Ze heeft daarna ook opgetreden met het orkest van de Koninklijke luchtmacht.

Vervolgens heeft ze zes jaar lang op een cruiseschip gewoond en gewerkt, waar ze ook haar man (een kapitein) leerde kennen. Voor de liefde is ze in 2019 naar Zweden geëmigreerd (dan moet ik toch even denken aan het nieuwe programma van Dionne Stax: Het Hoge Noorden). Ze heeft al een dochtertje en is tijdens de opnames van Better than ever seizoen 2 zwanger. De inmiddels 34-jarige Esri Elianne Dijkstra heeft ook meegedaan aan seizoen 7 van The Voice of Holland. Ze heeft het daarnaast met Martijn Krabbé nog kort even over het aangeven van grenzen, maar dan heeft ze het met name over haar tijd op cruiseschepen.

Demi van Wijngaarden

Demi van Wijngaarden deed op haar veertiende mee aan The Voice Kids; haar auditie is wereldwijd meer dan 60.000 miljoen keer gekeken. Voor haar was het allemaal heel overweldigend. Ze werd uiteindelijk vierde en deed vervolgens mee aan The Voice of Holland. Dit heeft ze veel bewuster meegemaakt. Ze kon er meer van genieten. Daarna veel optredens gedaan; twee, drie jaar lang. Ze heeft toen veel gemist in haar jeugd; ze werd zelfs niet meegevraagd door haar vrienden ‘omdat Demi toch moest werken’. Daardoor was ze nooit uit geweest. Iets waar ze toch nieuwsgierig naar was. Toen is ze volledig doorgeslagen; van woensdag tot zondag voor de bar met drank in Amsterdam te vinden. Er werd toen veel over haar gesproken; ze omschrijft zelf dat ze ‘de vloek van Hoorn’ werd genoemd.

Toen haar vader huilend voor haar stond en aangaf dat ze te ver ging, besloot Demi van Wijngaarden haar leven om te gooien. Daarna ontmoette ze haar ex en sloeg de vonk weer over; dat resulteerde in snel samenwonen en inmiddels zelfs twee kindjes binnen een jaar. Demi van Wijngaarden is nu tenslotte nog maar 24 jaar oud. Ze heeft al een paar jaar niet opgetreden. En ze ziet tijdens Better than ever ook dat Demi van Wijngaarden worstelt met haar muziekkeuze, waarin ze zich heeft laten ompraten door anderen.

Danjil Tuhumena

Danjil Tuhumena zat in seizoen 2 van The Voice of Holland. Daar ontmoette hij Charly Luske, die meteen aangaf dat hij hem als gitarist wilde hebben. En dat is hij anno 2023 nog steeds. Maar hij speelde ook in de Molukse scene. Danjil Tuhumena vertelt in Better than ever dat hij twee hele moeilijke jaren achter de rug heeft. Hij werd opeens heel erg ziek; zijn bloedwaardes waren veel te laag, waardoor hij meteen een bloedtransfusie moest ondergaan. Hij bleek levercirrose te hebben. Terwijl hij heel ziek was – en op de donorlijst voor een nieuwe lever stond – heeft hij gewoon nog opgetreden. Hij vertelt: “Ik heb een gezin; er moet brood op de plank komen.” Financieel moest hij dan ook geholpen worden. Danjil Tuhumena is heel gelovig; waar hij veel kracht uit haalde.

De inmiddels 49-jarige artiest begon al vroeg met muziek. Vader Marcus Tuhumena begon namelijk The Family Song met zijn kinderen Frangken, Ulla, Mathias en Danjil. Inmiddels is Danjil Tuhumena professioneel muzikant. Hij is een multitalent en kan diverse instrumenten spelen, zoals drums, keyboard, bass, gitaar én daarnaast is hij ook nog eens zanger.

Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon (37 jaar oud) ken je van het eerste seizoen van The Voice of Holland in 2010. Alles ging in een sneltreinvaart aan haar voorbij, zodat ze er niet echt van kon genieten. Pas maanden later besefte Pearl Jozefzoon bijvoorbeeld dat ze naast Adele had gezet. Tijdens The Voice of Holland zat Pearl Jozefzoon al in de musical Legally Blonde; waar ze ook terug naar toe is gegaan na de finale. Omdat ze in die musicaltoer zat, kon ze haar hoogtepunt niet grijpen. Ze kon pas later gigs oppakken. En ze deed bijvoorbeeld mee aan Van popster tot operaster. En ze stond met Nick & Simon in het GelreDome tijdens Symphonica in Rosso. Pearl Jozefzoon stond vervolgens samen met David Gonçalves in de musical Dreamgirls. Als dirigente heeft ze twee gospelkoren gestart. Pearl Jozefzoon droomt nog van een eigen album.

Deelnemers aflevering 5 Better Than Ever

In aflevering 5 zien we de laatste vijf artiesten, die we beter leren kennen in Better Than Ever seizoen 2. Daarnaast ontdekken we – aan het einde van de aflevering – wie de wildcard krijgt van Waylon.

Johannes Rypma

Johannes Rypma (30 jaar) deed in 2012 mee aan The Voice. Hij werd tweede; dankzij de stemmers thuis. Met overdonderende percentages stemden ze hem steeds verder. Johannes Rypma was dan ook de publieksfavoriet. Het eerste half jaar heeft hij meer dan 120 shows gedaan. Na die periode bracht hij nog een album* uit, maar het werd uiteindelijk niets met het management. Johannes Rypma is daaropvolgend met de band The Bounty Hunters begonnen (waarmee hij Friese muziek maakt). In de Fryske top 100 staan vier, vijf nummers van Johannes Rypma en The Bounty Hunters. Toen in coronatijd de muziek wegviel, ging hij nadenken over zijn leven en kreeg een aanbieding om bij de gemeente Súdwest-Fryslân het hoveniersvak te leren.

Anna Speller

De inmiddels 38-jarige Anna Speller deed op haar vijftiende auditie voor Starmaker. Haar eerste woord op tv was ‘kut’. Zo vond ze haar auditie gaan, maar uiteindelijk mocht ze het huis in. Ze ging vervolgens het oude Big Brother huis in. Uit Starmaker kwam de band K-otic voort, waarin Anna toch wel gezien werd als het ‘sexy’ meisje. In de clip van Damn, I Think I Love You zie je haar in slow motion rennen. De beelden vond ze zelf te. Maar daar was geen respect voor. Het draaide ook veel om uiterlijk. Naar de optredens kijkt ze met veel plezier terug. Twee jaar lang traden ze op. Ze is daarna gaan acteren; zo zag je haar in Feuten. In de zomer van 2017 kreeg ze een dochter: Maeve. Na K-otic heeft Anna Speller niet meer opgetreden.

Joan Franka

Joan Franka (32) kun je kennen van het eerste seizoen van The Voice Holland en het songfestival. Ze heeft er een hele nare periode opzitten, waar ze nog nooit over heeft gesproken. Na het songfestival mocht Joan Franka twee jaar niet optreden, doordat ze nog een contract had, maar dit wilde verbreken. Daarna kreeg ze steeds te horen dat ze haar niet wilden, omdat ze ‘van het songfestival’ was. Hierdoor besloot ze om op te gaan treden onder een alter ego, namelijk Luba The Baroness. Zo vond ze het plezier weer terug en anno 2023 treedt ze weer op onder haar eigen naam.

Joan Franka & manager

In Better Than Ever vertelt Joan Franka openhartig over de tijd na The Voice en rond het songfestival. “Ik heb dingen gedaan, waar ik niet volledig achterstond. Mensen vertrouwd, die niet te vertrouwen waren.” Daarbij speelt het team achter haar en dan met name haar manager van destijds een belangrijke rol. Zo zei haar manager na het Nationale Songfestival (waar ze het opnam tegen Pearl Jozefzoon, Ivan Peroti, Raffaëla Paton, Tim Douwsma en Kim de Boer – inderdaad ook een aantal Better Than Ever artiesten) dat Joan Franka moest afvallen. Omdat ze grotendeels bij haar manager woonde, volgde ze heel erg wat voor haar bedacht werd en ontwikkelde ze zelfs een eetstoornis.

Joan Franka over Songfestival

Over het Songfestival vertelde Joan Franka dat ze eigenlijk helemaal niet wilde optreden. Ze had zo graag haar moeder en zus bij zich gehad. Smeekte er zelfs om, maar pas in week 2 mochten ze komen en zag ze hun nog amper. Voor het optreden waren ze ook niet bij haar in de backstage. Daar was wel de manager, die zei “Dit is ‘You and Me’. Dit hebben wij samen gedaan.” Op dat moment vroeg Joan Franka zich af wat ze daar eigenlijk deed. Dit resulteerde in een optreden dat niet goed ging. Waarop na de show de manager dan ook zei dat ze ‘alles had verpest’. Vervolgens lag er wel een contract – waar ze aan vast zat – maar wilde niemand meer met haar werken. Dit zorgde ervoor dat ze niet meer kon mocht optreden. Kortom: misschien wel één van de heftigste verhalen van de artiesten uit Better Than Ever seizoen 2.

Badboyz: Boy Lungungan en Jaimy Trommelen

Het duo Badboyz wordt gevormd door de 36-jarige Boy Lungungan en de 33-jarige Jaimy Trommelen. Ze deden mee aan X-Factor in 2010. Daarbij sprongen ze op de jurydesk. Anno 2023 werkt Badboyz aan hun comeback. De uitnodiging om deel te nemen aan Better Than Ever kwam voor Boy Lungungan en Jaimy Trommelen dus op het juiste moment.

Boy Lungungan

Boy leerden zijn inmiddels ex-vrouw kennen bij X-Factor en werd met haar Jehova getuige. Na twee, drie jaar toeren met de Badboyz door het hele land, besloot Boy Lungungan dat zijn geluk bij de Jehova getuigen lag. Dat geloof en de muziek past niet bij elkaar. Uiteindelijk is Boy Lungungan ook geen Jehova getuige gebleven. Zijn ex is vreemdgegaan, waarbij ze zwanger werd. Overspel is een geldige reden om vervolgens te scheiden en het geloof te verlaten.

Jaimy Trommelen

Jaimy Trommelen vertelt dat ze niet het haat naar elkaar zijn gestopt. Hij heeft de keuze van Boy Lungungan geaccepteerd. Zelf moest Jaimy weer opnieuw beginnen, waarna hij een moeilijke periode in zijn leven doormaakte. Hij zat zelfs een half jaar in een zware depressie. Hij voelt in alles dat muziek hem op de been houdt; dat hij dat wil doen.

Julia Zahra van der Toorn

Julia Zahra van der Toorn (27 jaar) won in 2013 The Voice of Holland. Rollercoaster van The Voice vond ze heel mooi om te ervaren. Na een jaar, anderhalf jaar spelen voelde ze zichzelf niet helemaal op haar plek. Ze kwam net na The Voice terecht bij De Beste Zangers. Het liedje dat ze daar zong voor Jan Keizer werd vervolgens opgepikt in Fiji en allemaal eilandjes daar omheen, maar ook in Nieuw-Zeeland en Australië. Daar kon ze toeren. Julia Zahra van der Toorn is geboren in Amerika; na een paar weken naar Bussum gekomen. Het gezin had al een jongen geadopteerd uit Brazilië. Julia vertelt dat haar adoptiemoeder is overleden toen ze negen was. Toen stond haar vader er alleen voor met twee kinderen. De zangeres heeft veel eenzaamheid gekend.

Finale Better than ever 2023 (seizoen 2)

Vinchenzo Tahapary is de eerste deelnemer, die door zijn collega’s naar de finale is gestemd. De tweede artiest uit Better than ever 2023 die doorgaat naar de finale is – tot haar eigen verbazing – Kim de Boer. Bouchra Tjon Pon Fong gaat derde van de artiesten door naar de finale van Better than ever 2023. In de vierde aflevering zien we voor het eerst een gelijkstand; zowel Danjil Tuhumena als Pearl Jozefzoon gaan door naar de finale van Better than ever 2023. De winnaars van aflevering is – tot haar grote verbazing – Anna Speller. Wat een K-otic comeback betekent, want ook Bouchra staat in de finale.

Wildcard Better than ever seizoen 2

De Better than ever wildcard van Waylon gaat in seizoen 2 naar Julia Zahra van der Toorn. De geschiedenis herhaalt zich volgens Waylon. De winnares van de wildcard zit – net als vorig jaar – dus in de laatste aflevering en ook nog eens naast hem op de bank.

Finalisten Better than ever

De finalisten van Better than ever seizoen 2 zijn:

 • Vinchenzo Tahapary
 • Kim de Boer
 • Bouchra Tjon Pon Fong
 • Danjil Tuhumena
 • Pearl Jozefzoon
 • Anna Speller
 • Julia Zahra van der Toorn

Finale Better than ever kijken

De finale van Better than ever is op tv te kijken op donderdag 20 april. Op dezelfde dag werd bekend dat Better Than Ever finaliste Anna Speller zwanger is van haar tweede kindje. De Better than ever finale is vanaf vrijdag 21 april ook op Videoland terug te kijken.

Winnaar Better than ever seizoen 2: Vinchenzo

Vinchenzo Tahapary is de winnaar geworden van de finale van Better than ever seizoen 2. Hij wint 25.000 duizend euro, waarmee hij een boost kan geven aan zijn muzikale carrière. Better than ever winnaar Vinchenzo zong in de finale Man in the Mirror en kreeg een staande ovatie. Samen met Waylong zong hij How Come, How Long. De strijd gaat tussen Vinchenzo Tahapary en Julia Zahra van der Toorn.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 april 2023 /