Come Back: cast met Veerle Baetens en haar dochter Billie

Veerle Baetens en haar dochter Billie Vlegels spelen samen met Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy) de hoofdrollen in Come Back, het speelfilmdebuut van de broers Jan en Raf Roosens. We ontdekken in de Come Back cast daarnaast nog meer jong talent. Lees in dit artikel alles over Come Back, cast, verhaal en makers. De film wordt in 2024 in de bioscoop verwacht.

Come Back

De 14-jarige Ava (Billie Vlegels), dochter van een ooit succesvol techno-DJ-koppel, leeft na de scheiding van haar ouders bij haar vader (Gorik van Oudheusden aka Zwangere Guy*). Wanneer haar moeder Naomi (Veerle Baetens*) een internationale comeback wil maken, wordt Ava geconfronteerd met de nachtelijke club scene. Hoewel Naomi zich in deze donkere arena van harde beats als een vis in het water voelt, is dit niet Ava’s wereld. Ava probeert zich echter aan te passen, maar zal moeten vechten om haar eigen identiteit niet te verliezen.

Opnames Come Back

De opnames van Come Back zijn begin augustus 2023 gestart. De hoofdrollen worden vertolkt door Veerle Baetens die niet alleen voor de eerste keer samen met haar dochter Billie op de set staat, voor Billie is het ook meteen haar debuut op een filmset. Ook voor Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, is het de allereerste keer dat hij zich waagt aan een filmrol. Jan en Raf Roosens vertellen over de opnames van hun debuutfilm: “Het is ontzettend interessant om met deze cast op de set te staan voor onze eerste langspeelfilm. De eerste dagen verliepen uitstekend en de speciale dynamiek tussen onze acteurs creëren unieke stukjes film. Hopelijk is de trend gezet voor de rest van de opnames.” De opnames lopen nog tot eind september in heel Vlaanderen.

Cast Come Back

Naast Veerle Baetens, Billie Vlegels en Gorik van Oudheusden spelen ook diverse beloftevolle jonge acteurs mee in Come Back. Zo zien we in de Come Back cast Anna-Marie Missoul, Gala Dragot, Minne Koole, Jasper Coremans, Cato Catteeuw, Lisah Adeaga, Mounir Hathout, Felix Meyer, Jade Derudder, Iuri Monsanto en Hannah Macpherson.

Acteurs en actrices ken je van…

 • Veerle Baetens is misschien wel dé Vlaamse actrice van dit moment. Ze heeft tal van (internationale) rollen* op haar naam staan. Zo zag je haar bijvoorbeeld in Duelles, Zuur en via Streamz in Cheyenne & Lola. Of wat dacht je van de fantastische film Dealer en – het oudje – Code 37. Ze schreef en regisseerde daarnaast de film Het smelt.
 • Billie Vlegels is de 14-jarige dochter van Veerle Baetens; ze debuteert in deze film.
 • Gorik van Oudheusden kennen we beter als artiest Zwangere Guy; dit is voor hem eveneens zijn debuut. We leerden hem beter kennen in de documentaire Stier & Schorpioen.
 • Anna-Marie Missoul debuteerde als Emma Vantomme in Chantal. Van deze reeks is al een tweede seizoen aangekondigd.
 • Gala Dragot is voor de lezers van VlaamsKijken geen onbekende; zij won The Voice Kids 2020 en deed afgelopen jaar mee aan Eurosong.
 • Minne Koole kun je kennen als de jonge Willem Holleeder in Judas. En als Henry Zwanenburg uit de Netflix-serie Ares. De laatste jaren kun je niet meer om Minne Koole heen. Maar we zagen hem ook in Thuisfront. Daarnaast schitterde hij in de hoofdrol in de succesvolle Netflix-serie Dirty Lines als Frank Stigter. Ook hij zal – net als Raymond Thiry en Jonas Smulders – in de nieuwe film van Shady El-Hamus te zien zijn. En zo staan er nog meer producties op ‘upcoming’ in IMDB.
 • Jasper Coremans debuteert in Come Back.
 • Cato Catteuw speelde eerder in een kortfilm en maakte er ook zelf een.
 • Lissah Adeaga had gastrollen in Baptiste en De kotmadam.
 • Mounir Hathout ken je van Sonhouse; hij werkte met zijn compagnons mee aan de muziek bij de serie Roomies, Albatros en was eerder genomineerd voor een Ensor voor Beste Muziek.
 • Felix Meyer kun je kennen uit Twee Zomers en De Kraak. Daarnaast speelde hij in Cordon (de rol van Theo) en als Gino in 13 Geboden. Daarnaast heeft Felix Meyer ook een aantal kortfilms gemaakt. Hij debuteerde in 2008 als Tim in Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand.
 • Jade Derudder is actrice, danseres en choreografe.
 • Iuri Monsanto debuteert in de Come Back cast.
 • Hannah Macpherson debuteerde in Dealer.

Raf en Jan Roosens

Come Back is het speelfilmdebuut van de broers Jan en Raf Roosens. Zij regisseerden als duo hun kortfilms, Rotkop, Copain en White Goldfish. ‘Rotkop’ won onder andere de Grand Jury Award for Best Short film op het Slamdance Fim Festival, terwijl Copain en White Goldfish geselecteerd werden voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Tussendoor draaide het duo ook verschillende reclamefilms.

Makers

Come Back is een productie van Bart Van Langendonck (Savage film) in coproductie met Rococo, Versus Productions en PRPLE. Bij de crew vinden we onder andere Sander Vandenbroucke, ook gekend van The Chapel als DOP. De muziekscore en de techno tracks worden gecomponeerd door Jeroen De Pessemier van The Subs. Deze film kwam tot stand met de steun van het VAF/ Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, het economisch fonds Screen Brussels, de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering, Taxshelter.be & Shelter Prod, Orange TV, Antwerp Film Bonus, Indie Sales en het Nederlandse Film Fonds/Production Incentive.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 augustus 2023 /