Gala Dragot: Eurosong 2023 kandidaat & The Voice Kids winnares

Gala Dragot is de vijfde die wordt uitgelicht in de specials over Eurosong 2023 deelnemers op Eén. De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tot die tijd maken we iedere dag kennis met één of twee kandidaten én ontdekken we met welk nummer ze naar de finale gaan.

Ontdek in de aflevering van donderdag 12 januari 19.48 uur niet alleen meer over Gala Dragot, maar ook over Gustaph (klik op de naam om daar meer over te ontdekken).

Eurosong 2023

Eurosong 2023 staat voor de deur. Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. We leren ze in de dagen vooraf alvast beter kennen, ontdekken hun nummers én welke ze daarvan selecteren voor de finale. De zeven Eurosong 2023 kandidaten zijn Ameerah, ChérineGala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana, of The Starlings. De vijfde Eurosong 2023 kandidate die we beter leren kennen is Gala Dragot.

Gala Dragot

Gala Dragot is voor de lezers van VlaamsKijken geen onbekende; zij won The Voice Kids 2020. Met haar zeventien jaar is de zangers uit Grimbergen nu de jongste artiest, die deelneemt aan Eurosong 2023. De jonge zangeres komt uit een artistiek nest. Haar papa Robert Aliaj Dragot is een van de meest prominente figuren van de Albanese showbizz en een hedendaags kunstenaar. Haar beide ouders hebben haar altijd gestimuleerd om zich te laten inspireren door verschillende vormen van kunst. Ze volgt les aan de kunsthumaniora, speelt piano, schildert en heeft een passie voor film. 

Gala Dragot: Eurosong 2023

Gala Dragot spiegelt zich graag aan artiesten als Massive Attack, Björk, David Bowie en Rosalía. Maar ze heeft ook een grote liefde voor klassieke componisten zoals Ravel, Chopin en Rachmaninoff.  Ze is klaar om op het grote podium in Liverpool de wereld te veroveren. Dat doet ze met één van de twee meeslepende songs die ze gemaakt heeft, namelijk emotion ollie en t’inquiète. Het eerste nummer schreef ze samen met Max Robert Baby, die samen met haar en Pepijn Leenders de compositie maakte en ook de producers zijn. Het tweede nummer schreef Gala Dragot samen met Jan Lemmens en Yello Staelens. Samen met Pepijn Leenders werd de compositie bedacht. Hij is daarnaast met Mucky producer van dit nummer. 

Eurosong 2023 Finale

De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. De andere deelnemers zijn Ameerah, Loredana, Chérine, Gustaph, Hunter Falls en The Starlings.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2023 /