Stier & Schorpioen: docu Zwangere Guy en Lander Gyselinck

Stier & Schorpioen is de documentaire van Zwangere Guy (Gorik van Oudheusden) en Lander Gyselinck. Als je deze docu kijkt, krijg je een inkijk in de making of van hun album Pourriture Noble. je kunt vanavond – woensdag 1 februari – om 22.45 uur op Canvas kijken naar de documentaire Stier & Schorpioen van Zwangere Guy en Lander Gyselinck.

Zwangere Guy en Lander Gyselinck

Toen rapper Zwangere Guy en drummer Lander Gyselinck in hartje corona samen aan een album begonnen, hadden ze geen flauw idee waar hen dat zou brengen. Maar omringd door het kruim van de Belgische jazz en gewapend met de nodige dosis humor wagen ze zich allebei op onbekend terrein.

Pourriture Noble

Vaak even ambitieus, maar met momenten zo verschillend, werken ze toe naar één van de beste Belgische platen aller tijden – of dat is toch de ambitie. Want Pourriture Noble blijkt naast een album vooral ook een uitdaging, waarin de twee muzikanten elkaar tot het uiterste drijven om een plaat af te leveren die de Belgische Jazz en hiphop moet overstijgen.

Leestip: Watskeburt met de Nederlandstalige muziek?

Documentaire Stier & Schorpioen

Deze documentaire van Jaan Stevens & Rik De Bruycker toont het ontstaan van een avontuurlijk album, maar vooral ook van een intense vriendschap. In Stier & Schorpioen (de sterrenbeelden van de muzikanten) zien we van dichtbij hoe twee werelden samenkomen, clashen en versmelten.

Stier & Schorpioen: Zwangere Guy en Lander Gyselinck kijken

Wil je de documentaire Stier & Schorpioen over de samenwerking tussen Zwangere Guy en Lander Gyselinck kijken, dan kan dit op woensdagavond 1 februari om 22.45 uur op Canvas. De documentaire is tevens te kijken op VRT MAX. Wil je dit vanuit Nederland of een ander land dan België doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 februari 2023 /