Safety First: cast, kijken én meer over deze Vlaamse serie

De hilarische tv-serie Safety First is in herhaling in de zomer van 2023 bij VTM te kijken. De Safety First cast wordt gevormd door Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Ben Segers. Ontdek hier alles over deze reeks uit 2013 / 2014 én wat ze anno 2023 doen. Zo doe je een hoop kijkinspiratie op!

Safety First

Wat mij betreft is Safety First* een serie die je gezien moet hebben. Ik kijk niet vaak afleveringen van een reeks terug, maar deze zijn zo hilarisch dat je kunt blijven kijken (en dan weer wat nieuws ziet of een one-line hoort). De reeks gaat over de veiligheidsfirma Safety First die vier bewakingsagenten in dienst heeft die uitblinken in onbekwaamheid, maar overleven door vriendschap.

Safety First cast

De Safety First cast wordt gevormd door Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Ben Segers. Zij spelen respectievelijk Dirk Porrez, zijn zus Ingrid Porrez, Simon Vos aka Smos en Luc Turlinckx. Sien Eggers zien we in de Safety First cast als moeder Porrez.

The Movie

En je kon niet alleen twee seizoenen lang genieten van deze klunzige Vlaamse beveiligers: er kwam ook een film. Hier lees je meer over Safety First – The Movie.

Acteurs anno 2023

De Safety First tv-serie kwam in 2013 en 2014 op VTM. Maar nu – bijna tien jaar later – zien we de acteurs en actrices uit de cast nog steeds veelvuldig op het scherm. Zo hebben Bruno Vanden Broecke, Ruth Beeckmans en Matteo Simoni samen de film Trio gemaakt.

Bruno Vanden Broecke

Recent zag je Bruno Vanden Broecke in een heel andere rol op tv, namelijk als presentator van het indrukwekkende Out Of Office. Als acteur is hij een echte kameleon; hij kan iedere rol spelen. Van Het Eiland (Sammy Tanghe) tot aan Safety First (Dirk Porrez) of Benoit Van Gelderhode in De Bende van Jan de Lichte. Maar denk bijvoorbeeld ook aan (R)Evolutie en The art of lying.

Ruth Beeckmans

Ruth Beeckmans is niet alleen actrice, maar ook een vaste presentatrice bij VTM. Na het plotselinge overlijden van haar man Gary maakte ze Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u. Ruth Beeckmans ken je onder andere van Cupido Ofzo, Snackmasters, maar bijvoorbeeld ook als de aap uit The Masked Singer. Daarnaast vond ik haar als actrice fantastisch in Albatros en Studio Tarara.

Matteo Simoni

Matteo Simoni zagen we het afgelopen jaar als pornokoning Dennis Black Magic in de recordfilm Zillion. Waar je Matteo Simoni van kent? Denk aan PatserCallboysDe Bende van Jan de LichteSafety Firsten Trio. En recent Faithfully Yours. Hij vertolkt één van de hoofdrollen in Wil, in regie van Tim Mielants en naar het boek van Jeroen Olyslaeghers. De film die in september in Nederland en Vlaanderen in de bioscoop draait. 

Ben Segers

Ben Segers zag je recent in de films DealerDe Zonen van Van As – De Cross en de serie Assisen. Maar je kent hem ook van #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. En wat dacht je van films als Bad Trip en Café Derby? In Nederland was hij te zien in Grensoverschrijdend. Het is verder wachten op Masters of the Air.

Safety First terugkijken

Safety First is in de zomer van 2023 in de herhaling te kijken op VTM om 20.30 uur op zondagavond. De afleveringen van seizoen 1 staan een weekje op VTM Go. Hier vind je het complete seizoen 2 van Safety First nog steeds. Je ontdekt de reeks ook op Streamz en kunt ‘m kopen op dvd: seizoen 1 en seizoen 2.

Tim Van Aelst

Tim Van Aelst is de maker van Safety First. Je kent hem verder van Studio Tarara, Wat Als, Hoe zal ik het zeggen? en Benidorm Bastards. Met zijn productiehuis Shelter won hij meerdere Emmy’s. Vorig jaar zijn Tim Van Aelst en Sofie Peeters gestopt met Shelter. Billie vs Benjamin was hun laatste reeks.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juli 2023 /