Ruth Beeckmans de Aap in The Masked Singer België

Ruth Beeckmans is de Aap in The Masked Singer België. De naam van Ruth Beeckmans werd al door veel Vlamingen gelinkt aan de vrolijke spring-in-’t-veld en nu is de aap dan ook echt ontmaskerd.

Ruth Beeckmans is de aap

Met zijn swag en viesj shtijl taaltje bracht de aap bij elke performance sfeer in de keet van The Masked Singer. Vanavond werd de roze sfeermaker echter onverbiddelijk ontmaskerd en verscheen actrice Ruth Beeckmans van achter het masker. “Ik heb nog nooit in heel mijn leven zoveel gelogen als de laatste weken”, lachte Ruth. “En ik ben onaflatend gestalkt door Karen Damen.”

Ruth Beeckmans eerst gevraagd als jurylid The Masked Singer

In Behind The Mask op VTM GO vertelt Ruth over hoe ze eerst gevraagd werd om speurder te worden, maar te veel zin had om zelf onder het masker te kruipen. Haar eerste kennismaking met Aap was meteen een schot in de roos. “Ik vond hem zo schattig, zo lief en zo roze. Ik was meteen verliefd.”

Bewegen en zingen tegelijkertijd

Ruth wordt ook gevolgd bij haar zang- en danslessen. Vooral Aaps lenigheid viel op bij de kijkers. “Ik zei eens tegen de choreograaf dat ik een split kon. Lang geleden. Toen ik jong was. En plots zei die: ‘Oh leuk, dat moet erin!’. Aap was één van de meer beweeglijke pakken.Tof! Tot je moet bewegen en zingen tegelijkertijd.”

Cupido Ofzo collega Karen Damen

En dan was er nog die ene speurder die elke Masked Singer het vuur aan de schenen legt: Karen Damen. “Zij vermoedde echt dat ik het was”, vertelt Ruth Beeckmans daarover. “Als we de dag voor de opnames van The Masked Singer een draaidag hadden voor Cupido Ofzo, dat we samen presenteren, dan zei ze altijd: ‘Alé, tot morgen hé’. Dan moest ik me inhouden om niet te zeggen: ‘Ah ja!’ Echt niet normaal hoe zij erin opgaat. Volgens mij kunnen ze haar goed gebruiken bij de politie. Als speurhond.”

Foto’s ontmaskering Ruth Beeckmans

Meidengroep met Dina Tersago en Kathleen Aerts

Voor Ruth Beeckmans was The Masked Singer ‘kei plezant’om te doen. “Je bent geen zanger en mag toch eens doen alsof. Het was ook moeilijk, want er was echt geen lucht in dat masker.” Ze neemt met spijt in het hart afscheid van Aap. “Ik voelde me elke keer meer en meer Aap worden. Als ik terugkijk naar het hele avontuur ben ik heel blij dat ik mocht meedoen. Het enige dat jammer is, is dat ik niet nóg is kan meedoen. Maar ik denk dat mijn zangcarrière nu wel gelanceerd is. Dina, Kathleen en ik kunnen een meidengroep beginnen. DKR. Boek ons maar.”

En niet alleen Dina en Kathleen zijn inmiddels ontmaskerd. Ook van het monster, de otter en het duiveltje weten we inmiddels welke bekende Vlaming achter het masker zit. En in de halve finale is de suikerspin afgevallen. In de finale ontdekten we wie de koningin, duiker en – de grote verrassing – wolf zijn.

Video ontmaskering aap The Masked Singer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2020 /