Ruth Beeckmans maakt Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u

Ruth Beeckmans is de presentatrice van het nieuwe programma Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u. 8 koppels beleven in deze show een romantisch, magisch, maar vooral zot avontuur. Terwijl de ene partner denkt dat ze een romantisch weekendje weg gaan, heeft de ander niet alleen het huwelijksaanzoek, maar ook het complete huwelijk voorbereid met hulp van Ruth Beeckmans en haar team. Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u is te kijken sinds 31 januari elke dinsdag om 20.40 uur bij VTM en VTM Go.

Verliefd, Verloof, Getrouwd in 24u

Verliefd worden, een tijdje verloofd zijn en op een dag trouwen. De meeste koppels doen er jaren, of toch minstens enkele weken over. In Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u gaat het allemaal een tikje sneller. In dit programma beleven 8 verliefde koppels een emotionele rollercoaster, die hun leven ingrijpend zal veranderen. Een romantisch weekendje weg om hotels te beoordelen krijgt een verrassende twist wanneer de ene helft van het koppel zijn of haar partner totaal onverwachts ten huwelijk vraagt.

Huwelijksaanzoek en trouwen in 24 uur

Verliefd Verloofd Getrouwd in 24 u presentatrice en actrice Ruth Beeckmans zit mee in het complot en zorgt ervoor dat de koppels 24u na het aanzoek in het huwelijksbootje stappen op een droombestemming zoals Senegal, Malaga en Cyprus. Gewoon gezellig met twee? Nee, nee, ook de familie en heel wat vrienden zijn mee! Zo wordt een droomreis plots omgetoverd in een onverwacht trouwfeest met alles erop en eraan! En dit alles gebundeld in 24u… Maar zal dit ook altijd lukken zoals gepland…?

Ruth Beeckmans ken je onder andere van Cupido Ofzo, Snackmasters, maar bijvoorbeeld ook als de aap uit The Masked Singer. Wist je dat The Masked Singer 2023 ook weer start?

Ruth Beeckmans

Ruth Beeckmans – die dit programma maakte na het overlijden van haar man Gary Lockitch – vertelt dat ze weet ‘hoe belangrijk échte liefde is en waarom het zo belangrijk is om die te koesteren’. “Ik vond het dan ook een prachtig idee om mijn schouders onder een programma over de pure liefde te zetten. Het is met enorm veel liefde gemaakt en ik hoop dat het concept aankomt bij de kijkers.”

Deelnemers Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u

Wie de deelnemers aan Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u zijn? In totaal doen er 8 koppels mee aan dit nieuwe VTM-programma. In de eerste aflevering van Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u zijn de deelnemers Jen (33) en Meryl (33) uit Hamme. Zij gaan op reis naar het exotische Senegal. Het koppel leerde elkaar 5 jaar geleden kennen en vormt samen met hun 3 (plus)kinderen een nieuw samengesteld gezin. Meryl denkt dat ze meedoen aan het programma Droomreis waarbij ze met een kritische blik een hotel moeten beoordelen. Maar dat draait even anders uit. Want Meryl weet niet dat haar partner Jen al maanden in het grootste geheim hun bruiloft aan het plannen is met host en partner-in-crime Ruth Beeckmans…

Huwelijksaanzoek tijdens oesters plukken

De verwachtingen liggen hoog want Meryl zei eerder aan Jen: “Als je me ooit ten huwelijk vraagt, mag het niet zomaar ergens op restaurant aan een tafeltje zijn. Het moet speciaal zijn.” “Dus ja, specialer dan dit zal mij niet lukken!”, lacht Jen. De verlovingsring is alvast geregeld: zijn oma Eliana geeft haar eigen verlovingsring mee naar Senegal. Terwijl Meryl plichtsbewust het hotel inspecteert, broeden Jen en Ruth een plan uit voor het huwelijksaanzoek en die wordt bijzonder origineel. “Jullie gaan samen oesters plukken”, legt Ruth uit. “En ik ga ervoor zorgen dat er één verlovingsoester verborgen is op het bootje.”

Compleet huwelijk in 24 uur geregeld

Het blijft bovendien verrassingen regenen, want na het huwelijksaanzoek vertelt Ruth dat Meryl ook getrouwd zal zijn binnen de 24u. Haar emoties zullen nog een paar keer hoog oplaaien… Want bij een huwelijk horen natuurlijk ook een droomlocatie, een bruidsjurk en getuigen, vrienden en familie. Er wordt aan alles gedacht…

Deelnemers aflevering 2

Nieuwsgierig naar de Verliefd, Verloofd Getrouwd in 24 u deelnemers uit aflevering 2? Dat zijn Evi (33) uit het Oost-Vlaamse Kerksken haar vriend Tim (34). Zij wil hem graag ten huwelijk vragen. Het koppel leerde elkaar 10 jaar geleden kennen tijdens carnaval in Aalst. Voor Tim zal de verrassing compleet zijn want ze hebben al meermaals over trouwen gesproken – hij weet zelfs al welk trouwkostuum hij zou willen dragen: dat van Dries Mertens – maar trouwen was nooit een must voor Evi… tot nu.

Liegen…

Wat Tim niet opmerkt, is dat zijn vriendin onder één hoedje speelt met Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u presentatrice Ruth Beeckmans. Al maanden plannen de twee vrouwen in het grootste geheim een romantisch huwelijksaanzoek in Egypte. “Wij lezen elkaar als een open boek en nu heeft hij écht niets door”, vertelt Evi. “Ik kan beter liegen dan ik dacht en dat vind ik ook wel bangelijk, want dat doe ik niet graag.”

Huwelijksaanzoek tijdens snorkelen

Evi zal Tim ten huwelijk vragen op een manier die al zijn romantische verwachtingen overtreft: bij een snorkel-schattenjacht tussen de kleurrijke koraalriffen en dito visjes. Zonder traditionele verlovingsring, maar wel met een lintje met een karikatuur van hun beider gezichten op, wat iets typisch is voor carnavalisten. Er is nog iets meegekomen uit België: drie verschillende trouwkostuums, uitgekozen door Evi en de twee getuigen van Tim. Zal Tim zijn oorspronkelijke wens volgen en voor het groene kostuum van Dries Mertens kiezen?

Deelnemers Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u (aflevering 3)

Wat is er mooier op deze Valentijnsdag dan een écht liefdesverhaal? Na een vriendschap van 18 jaar vormen Julie (33) uit het West-Vlaamse Wingene en haar vriendin Jennifer (40) sinds drie jaar een koppel. Ze wonen inmiddels samen en vonden bij elkaar de grote liefde na een redelijk hobbelig parcours. De dames zijn fan van allerlei trouwprogramma’s en dromen al lang van hun eigen strandhuwelijk. Samen met partner in crime Ruth Beeckmans wil Julie deze droom waarmaken in Tenerife.

Jennifer duikt onverwachts op…

Maar Julie vermoedt dat haar vriendin toch iets doorheeft: “Toen we hier aankwamen vond ze het hier ‘Zó mooi, bijna te mooi om waar te zijn. Waar is het addertje? Wat gaat er hier gebeuren? Want de setting is gewoon té perfect.’ Dus in haar ogen móet er gewoon iets gebeuren.” En er is niet alleen dat vermoeden, want terwijl Julie samen met Ruth in het grootste geheim de planning overloopt, duikt Jennifer onverwachts op…  

Bananenplantage op Tenerife

Na een romantisch tochtje te paard komt het koppel terecht in een bananenplantage waar Ruth de verlovingsring verstopt heeft. Julie kan deze ongezien tevoorschijn toveren en dé vraag stellen aan haar geliefde Jennifer. En ze zorgt voor nóg een verrassing van formaat: Jennifers broer zal de plaats van hun overleden vader innemen en – met diens pilotenstrepen op zijn hemd gespeld – het koppel weggeven. Dat zorgt voor heel wat emoties in Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u.

Plot twist in aflevering 4

Winnie (47) en Tony (49) zijn jeugdvrienden uit de Kempen. Winnie speelt onder één hoedje met Ruth Beeckmans en wil Tony verrassen met een huwelijksaanzoek in het Spaanse Malaga. Maar dat draait even anders uit. Tijdens een gastoptreden in het hotel waar ze verblijven, zal Winnie dé vraag stellen aan haar grote liefde. Maar dat loopt niet helemaal volgens plan…

Tony & Winnie

Tony denkt nietsvermoedend dat ze meedoen aan het fictieve programma Droomreis waarbij ze met een kritische blik een hotel moeten beoordelen. Maar plots komt hij met een verrassende mededeling en draait hij het concept van het programma compleet om: “Ik heb beslist om tijdens deze vakantie Winnie officieel ten huwelijk te vragen”, vertelt hij bloedserieus aan de ploeg. “Ik ben stiekem een verlovingsring gaan halen en die wil ik vandaag graag rond haar vinger schuiven.”

Wie doet het eerste huwelijksaanzoek?

Nu Tony zijn plan met de productieploeg gedeeld heeft, kan hij haast niet meer wachten tot het zover is. Ook voor Ruth Beeckmans is de verrassing compleet: “En wat gaat er nu gebeuren?! Gewoon laten gebeuren en zien wie er eerst is? Dat is kei spannend…!”,klinkt het.

Pinterest huwelijk in aflevering 5

Jorg (24) en Mabelle (25) uit Hamme leerden elkaar 5 jaar geleden kennen via Tinder. De klik was er onmiddellijk; ze zijn beginnen praten en zijn niet meer gestopt. Mabelle leeft, zo zegt ze zelf, in een pinterest wereld en verzamelde al heel wat moodboards vol ideeën voor een origineel huwelijk. Jorg neemt in Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u al deze ideetjes door met Ruth Beeckmans. Samen bereiden ze het droomhuwelijk voor dat zal plaatsvinden in het Zwitserse Luzern.

Schilderij

Mabelle is ervan overtuigd dat ze meedoet aan een reisprogramma en in het buitenland een hotel gaat inspecteren. Maar niets is minder waar… Tijdens een uitstapje ontdekt Mabelle één van haar eigen schilderijen aan de muur van een kunstgalerij. De verrassing is groot, maar wordt nog groter wanneer Jorg een verlovingsring van achter haar schilderij tovert. De totaal overdonderde maar zielsgelukkige Mabelle zegt volmondig ja. 

Wim Ballieu

Op haar moodboard stond het eten ook al vast: “Ik had gedacht aan gehaktballen, zoals bij Balls and Glory, zoiets. Dat zou ik wel leuk vinden. ‘t Is heel basic, maar wel lekker en dat vind ik het belangrijkste.” Ook dat wist Ruth en dus staat Wim Ballieu himself aan de oever van het prachtige Vierwoudstedenmeer klaar om gevulde gehaktballen te maken voor het feest. En daar mogen Mabelle en haar twee getuigen een handje bij helpen. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig naar wat voor punten Mabelle nog meer op haar Pinterest had voor haar huwelijk?

Zware periode afsluiten in aflevering 6

Matthias (31) en Natascha (26) uit Schelle leerden elkaar 4 jaar geleden kennen via vrienden. Natascha was al mama van Emilie (7) en Lano (4) en kreeg samen met Matthias een zoon Maysen. Matthias en Natascha maakten als koppel een zware periode door: Lano kreeg eind 2021 kanker. Intussen is hij gelukkig hersteld en vindt Matthias dat het tijd is om die zware periode af te sluiten mét een verrassingshuwelijk op Cyprus; het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde. Natascha denkt dat ze met een kritische blik een lokaal hotel moet beoordelen en heeft geen enkel vermoeden van het complot tussen Matthias en Ruth.

Kinderen mee in complot

De drie kindjes zitten ook mee in het complot; ze maakten op voorhand tekeningen met hints naar het huwelijk. Ruth hangt deze vakkundig op aan de waterval van Aphrodite waar Matthias zijn geliefde Natascha verrast met een huwelijksaanzoek. Op Ruths vraag hoe haar droomhuwelijk er zou uitzien, antwoordt Natascha zonder aarzelen: “Met mijn kindjes! Maar die heb ik nog niet gezien.” Wat Natascha niet weet, is dat de drie kinderen stiekem met de grootouders mee naar Cyprus zijn gereisd. Niet enkel Natascha valt van de ene verbazing in de andere; ook voor Matthias volgt nog een verrassing van formaat. Welke? Dat zie je Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u.

Nabil en Els uit Vind je Lief (in aflevering 7)

Nabil (43) en Els (37) leerden elkaar 8 jaar geleden kennen bij het tv-programma Vind je Lief. Aanvankelijk waren ze niet echt elkaars type, maar de liefde groeide. Intussen kochten ze samen een huis in het Mechelse en hebben ze twee kindjes: Gaston (6) en Jules (3). In Verliefd, Verloofd, Getrouwd denkt Els dat ze een toeristische bestemming in de Zwitserse Alpen moet beoordelen.

Cirkel rond: ontmoeting op tv én huwelijk ook

Maar wat ze niet weet, is dat Nabil en Ruth Beeckmans al weken onder een hoedje spelen. “We willen al lang trouwen, maar het mag niet te alledaags zijn. Het leek me leuk om het haar te vragen op tv. Dan is de cirkel rond”, vertelt Nabil. Een koppel dat het graag allemaal wat ‘anders’ aanpakt? Daar weet host Ruth wel raad mee. 

Romantische picknick in de bergen

Ruth organiseert met Nabil een romantische picknick in de bergen, waar hij dé vraag aan zijn geliefde stelt. Els zegt volmondig ja en beseft dan plots dat ze in wandelkledij ten huwelijk is gevraagd. Maar er is aan alles gedacht: van trouwjurk tot een gezellige en intieme ceremonie in een goedgevuld charmant, Zwitsers kerkje. Ook de kindjes van het koppel zijn van de partij om hun mama te verrassen. En net wanneer Els denkt dat alle verrassingen nu wel de revue zijn gepasseerd, tovert Nabil er nóg eentje uit zijn hoed…

Laatste aflevering Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u

Nick (31) en Lynn (29) uit het Oost-Vlaamse Vrasene leerden elkaar 2 jaar geleden via Tinder kennen tijdens de lockdown. Lynn droomt van een strandhuwelijk en er is een beetje haast bij, want ze is 6 maanden zwanger. Geen tijd te verliezen dus!

Verrassingshuwelijk

Nick heeft zijn Lynn al vaak op het verkeerde been gezet, maar nu wil hij er echt werk van maken. En wel op een heel speciale manier. “Ik was zelf al aan het denken om een complot te smeden met vrienden, maar toen kreeg ik de kans om mee te doen aan dit programma”, vertelt Nick.

Strand huwelijk Marbella

Het koppel vertrek naar Marbella om er zogezegd een lokaal hotel te beoordelen. Maar Nick smeedt al weken een origineel plan met Ruth Beeckmans om zijn Lynn op het Spaanse strand ten huwelijk te vragen. “Lynn heeft altijd gedroomd van een strandhuwelijk en ik ben zo blij dat ik dit voor haar ga kunnen doen. Daar gaat ze zo blij mee zijn!”, klinkt het bij Nick. Na het huwelijksaanzoek en een volmondige ja van Lynn, breekt de grote dag aan. Maar donkere wolken dreigen het strandhuwelijk te dwarsbomen…

Alternatieve trouwlocatie

Terwijl Lynn zich nietsvermoedend klaarmaakt voor de dag van haar leven, moet Nick samen met de weddingplanner in allerijl op zoek gaan naar een alternatieve trouwlocatie. Maar zal hen dat ook lukken in die korte tijdspanne…? Je ziet het in de laatste aflevering van Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24 u seizoen 1 op dinsdag 21 maart 20.35 uur.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2023 /