Strandgasten: artiesten gaan langs bij Nick, Simon en Kees

Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol hebben een nieuw programma voor AVROTROS gemaakt. Je kunt sinds woensdag 15 februari wekelijks om 20.25 uur naar Strandgasten kijken op NPO3. In Strandgasten artiesten als Meau, Stef Bos, Kraantje Pappie, S10, Roxeanne Hazes, Typhoon, Goldband, Karin Bloemen en Flemming. Maar ook de Vlaamse presentatrice en schrijfster Evi Hanssen komt langs. En wat dacht je van Sam Bettens? Ontdek er hier alles over!

Strandgasten artiesten

In het nieuwe programma Strandgasten nodigen Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol verschillende gasten uit om samen muziek te maken op het Hollandse strand. Zo komen bijvoorbeeld artiesten als Meau, Stef Bos, Kraantje Pappie, S10, Roxeanne Hazes, Typhoon, Goldband, Karin Bloemen en Flemming langs bij de strandgasten. Maar denk ook aan Evi Hanssen, Nielson, Ammar Bozoglu, Jaap Reesema, Emma Heesters, Stefano Keizers, Big2 en Sarita Lorena. Daarbij mogen ingrediënten als een fijne strandtent, zand, zee, gezelligheid en een goed gesprek natuurlijk niet ontbreken.

Wist je dat veel Nederlandse artiesten op dit moment in België op tv te zien zijn in Tulpen uit Antwerpen, dit programma wordt later nog in Nederland uitgezonden (maar via een omweg kun je ‘m nu ook meteen kijken).

Strandgasten gasten

Waar je de gasten van Strandgasten van kent? Dat zetten we natuurlijk ook even op een rijtje, want verschillende artiesten zijn al eens eerder op VlaamsKijken voorbij gekomen.

Diverse artiesten uit Strandgasten waren ook te zien in de documentaire van De Vrienden Van Amstel LIVE 2023.

Lees hieronder meer over de artiesten die we als gasten zien bij Strandgasten en ontdek meteen over de inhoud van de afleveringen.

Strandgasten

Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol nodigen in acht afleveringen een bijzondere mix aan muzikale en interessante gasten uit waarmee in steeds wisselende settings en samenstellingen muziek wordt gemaakt. In de duinen een duet achter een windscherm, in de branding bij zonsondergang, achter de piano in het zand, ‘s avonds met z’n allen samen bij het haardvuur of binnen tijdens een Hollandse onweersbui. Tussendoor genieten ze van alles wat het Hollandse strand te bieden heeft: vliegeren, surfen, yoga, jeu de boules en natuurlijk lekker eten met een bijpassend drankje. Kortom: je kunt dit programma vergelijken met De 3 sterren camping, waarvan ze al twee seizoenen maakten.

Kraantje Pappie, S10 en Roxeanne Hazes

S10, Kraantje Pappie en Roxeanne Hazes komen langs in de eerste aflevering van Strandgasten. Kraantje Pappie is er al vroeg, hij sport met Nick Schilder en gaat op pad met Simon Keizer, Kees Tol en een metaaldetector. Ook wordt hij verrast door een nieuwe versie van een van zijn eigen nummers. S10 en Nick zetten samen een windscherm op in de duinen waarachter ze een duet zingen. Roxeanne waagt zich met Kees en Kraantje Pappie aan vliegeren en laat haar favoriete zomerliedje horen.

Stef Bos en Jaap Reesema

Stef Bos en Jaap Reesema (die we samen gaan zien in Liefde voor Muziek 2023) arriveren samen als eerste en krijgen letterlijk en figuurlijk een warm welkom. Kees heeft eigenhandig een sauna voor ze neergezet. Niet veel later schuiven ook Emma Heesters en Typhoon aan. Terwijl Emma en Jaap in een bootje de zee op gaan, duiken Typhoon en Stef de diepte in en bewerken samen met Simon een liedje van Stef. Ook test Jaap of Nick en Kees samen een podcast zouden moeten beginnen. En natuurlijk kan het niet anders met deze artiesten, dan dat de uitzending vol zit met uiteenlopende muzikale pareltjes.

Evi Hanssen

Evi Hanssen zien we in de derde aflevering van Strandgasten. Ze komt samen aan met Nielson. Beiden worden direct muzikaal uitgedaagd. Terwijl zij zich daarna wagen aan een spelletje in het zand met Simon en Kees, haalt Nick zangeres Meau op en verrast haar met een liedje uit haar jeugd. Ammar Bozoglu komt langs en tijdens een potje darten met Meau horen we het bijzondere verhaal van hoe hij een Turkse volkszanger werd. Bij zonsondergang wordt de dag weer door al deze muzikale gasten samen afgesloten met een optreden voor het publiek bij de strandtent. In de volgende aflevering zien we dat Evi Hanssen nog een verrassing krijgt.

Sam Bettens

Nog meer Vlaamse inbreng in Strandgasten; we zien namelijk als nieuwe gast Sam Bettens. Daarnaast zijn Thijs Boontjes en Tabitha te gast. Simon en Thijs beginnen meteen met een duet van één van Thijs zijn lievelingsliedjes en Thijs ontdekt daarna een nieuw talent: suppen. Sam Bettens duikt de hottub in en zingt met Nick zijn grootste hit Not an Addict. De zwangere Tabitha wordt in de watten gelegd en verrast door Nick, Thijs en Kees met een lied dat haar heel dierbaar is. Ze sluiten de dag af met een optreden waarbij ze samen elkaars nummers zingen.

Goldband

In de volgende aflevering zien we hoe popsensatie Goldband de dag opent met een akoestische versie van hun hit Kinderwens. Nick maakt een zandkunstwerk met zangeres Lakshmi en ze zingen een cover van Leonard Cohen. Alleskunner Buddy Vedder arriveert en gaat een wedstrijdje met afstand bestuurbare autootjes aan met Simon, Kees en Goldband. Zou hij ook hier talent voor hebben? ’De brag & boast’ workshop die tekst kunstenaar MC Jooz komt geven laat een kwetsbare kant zien van Simon. Terwijl de zon ondergaat verzorgen alle aanwezigen een spetterend eindoptreden waarbij bekende hits en intieme liedjes de revue passeren en alle aanwezige artiesten samenwerkingen met elkaar aangaan.

Veel gasten in Strandgasten

Veel artiesten uit verschillende hoeken in de Strandgasten aflevering van woensdag 22 maart! Theaterdiva Karin Bloemen arriveert in de ochtend. Het is haar verjaardag en dat wordt de hele dag gevierd met taart, spelletjes en muziek. Ook Bizzey, Jim Bakkum, Flemming en Hila Noorzai komen langs. Jim zingt een liedje van zijn held Frank Boeijen en Bizzey geeft surfles. Flemming zingt de jarige Karin Bloemen toe met haar lievelingsliedje van Stevie Wonder. Als de avond valt geven alle artiesten gezamenlijk een optreden in het zand waarbij onder andere de hits ‘Amsterdam’ van Flemming en ‘Time After Time’ van Cindy Lauper voorbij komen.

Stefano Keizers, Big2 en Sarita Lorena

Stefano Keizers arriveert – in de aflevering van Strandgasten 29 maart – als eerste op het strand en wordt met ontbijt onthaald. Hij opent de dag muzikaal met het liedje Honky Tonk Blues terwijl Big2 van z’n skateboard wordt geplukt door Simon. We leren hem van een kwetsbare kant kennen. Sarita Lorena is de derde gast en zingt een prachtige versie van een fado liedje. Er wordt gemidgetgolft, geschilderd en gevist. De dag wordt afgesloten met een prachtig concert in de zwoele avondzon met publiek. Stefano zingt A Perfect Day, Simon en Big2 gaan in duet met de monsterhit Leuk en Sarita Lorena schittert met Four Five Seconds.

Sor, Milow & OG3NE

Stefano Keizers is blijven slapen en laat een cadeautje achter voor de volgende gasten: Sor, Milow en OG3NE. De dag is nog maar net begonnen of er wordt al een droom in vervulling gebracht, OG3NE zingt Kijk Omhoog samen met Nick en Simon. Sor vertelt over het moment dat hij plotseling blind en doof werd en laat daarna aan Nick zien hoe hij op gevoel piano speelt. Milow komt aan en brengt één van zijn meest persoonlijke nummers, wat veel indruk maakt op de andere gasten. Ze sluiten de dag af met een gezamenlijk optreden waarbij ze hun eigen liedjes spelen en onder andere OG3NE en Milow een prachtige nieuwe versie zingen van You Don’t Know.

Laatste tv-programma van Nick & Simon?

Je vraagt je misschien af of dit het laatste programma is dat Nick & Simon (samen met Kees Tol) presenteren? Het Volendamse, muzikale duo heeft namelijk besloten om uit elkaar te gaan. Ze gaan zich op hun solocarrière richten. De verstandhouding tussen Nick Schilder en Simon Keizer oogt in interviews soms wat bekoeld… Dan zou je dus denken dat Strandgasten het laatste tv-programma is van Nick & Simon. Toch is dat niet waar… Ze werken namelijk met Kees Tol aan een show over The Beatles. Nick, Simon & Kees: Magical Mystery Tour wordt geproduceerd door HEUS. Deze nieuwe tv-show van Nick & Simon is vanaf 18 mei te zien bij AVROTROS. Blijf ons volgen via onderstaande social media en je krijgt een seintje. Nick & Simon zijn daarnaast ook samen te zien in het fel bekritiseerde programma Avastars.

Strandgasten kijken

Wil je Strandgasten van Nick, Simon en Kees kijken, dan kan dit vanaf woensdag 15 februari 2023 om 20.25 uur op NPO3. Natuurlijk zijn de afleveringen ook terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. NPO Start kun je ook in het buitenland kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: AVROTROS / HEUS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 april 2023 /