De Warmste Week 2022 met deze speciale tv-programma’s

De Warmste Week 2022 gaat vandaag van start! Zes dagen lang wordt er nog-stop radio gemaakt vanuit Het Warmste Huis in Hasselt met presentatoren Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis. Maar ook op tv wordt er uitgebreid stilgestaan bij De Warmste week met special tv-programma’s, zoals Vlammen tegen kansarmoede, Tournée Héritier en diverse specials.

De Warmste Week 2022

De Warmste Week 2022 staat in het teken van kansarmoede. Er wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor diverse geselecteerde projecten. Daarvoor maken die presentatoren zes dagen lang nog-stop radio op Studio Brussel, MNM en VRT MAX. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren, leven en slapen samen in Het Warmste Huis in Hasselt. Ze praten er met actievoerders en draaien platen die zijn aangevraagd. Ze sturen ook reporters Robin Keyaert en Joris Brys op pad door heel Vlaanderen. En er zijn natuurlijk live-optredens. Onderaan dit artikel ontdek je wanneer je je favoriete artiest gratis kunt zien optreden.

Ook in Nederland wordt er deze periode actie gevoerd voor het goede doel, daar heb je Missie 538 en Serious Request.

Tv-programma’s De Warmste Week 2022

In het kader van De Warmste Week 2022 worden er verschillende tv-programma’s uitgezonden, net als specials van bestaande shows. Denk aan de dagelijkse show van Siska Schoeters, Tournée Héritier en Vlammen tegen kansarmoede. Hieronder lees je er meer over.

Warmste show Siska Schoeters

De Warmste Maandag (of dinsdag, woensdag en ga zo maar door) is de dagelijkse show van Siska Schoeters. Zij blikt elke avond rond 22.15 uur samen met een centrale gast terug op de mooiste momenten bij de radio in Hasselt, de Warmathon, Tournée Héritier en de reporters in Vlaanderen. ​Op woensdag 21 december zie je Siska Schoeters daarnaast ook in Durf te vragen; die gaat die avond over mensen die dak-of thuisloos zijn.

Vlammen tegen kansarmoede

Kristel Verbeke gaat in Vlammen tegen kansarmoede op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. In twee afleveringen op Eén – op maandag en donderdag – praat Kristel Verbeke met een honderdtal personen, mensen die er middenin zitten, maar ook met buren, collega’s, vrienden en hulpverleners. Wanneer leef je in kansarmoede? En welke impact heeft dat op jouw leven? Een thema dat voor Kristel Verbeke (helaas) niet onbekend is; ze heeft dit namelijk ook zelf ervaren. Eerder maakte ze rond dit thema al Zorgen voor Mama.

Tournée Héritier

Ook de nieuwe wrapper Héritier vlamt mee! Op Ketnet kunnen we zijn avonturen volgen tijdens Tournée Héritier. Héritier trekt door Vlaanderen met zijn bakfiets en gaat langs bij Ketnetters die een actie georganiseerd hebben. De bakfiets is omgebouwd tot een mobiele dj-booth, ideaal om de Ketnetters te bedanken met hun favoriete plaatjes. Héritier begint zijn tournée op het strand van Oostende en hoopt Hasselt op de slotdag van De Warmste Week te bereiken met een bakfiets vol verhalen.

Switch

Ook Switch zet de schouders mee onder De Warmste Week. In de week van 19 december geven bekende Vlamingen Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen het beste van zichzelf om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Hier lees je meer over de Switch wintereditie.

Warmathons met bekende Vlamingen

Er staan ook vijf Warmathons op het programma. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert (van Château Planckaert) het startschot in Brugge. Op dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens (van Down the Road) Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven.

Artiesten De Warmste Week  

Om de temperatuur nog op te drijven, komen een pak topartiesten en -dj’s langs in het Stadspark van Hasselt. Goldband, Oscar and the Wolf, Regi, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & Verhulst, Bazart, Metejoor en Black Box Revelation: het is maar een kleine greep uit het hartverwarmende aanbod. De volledige line-up is hieronder te vinden. Alle concerten kan je gratis bijwonen.

  • Maandag 19/12 – Berre, Black Box Revelation, Bazart en Amber Broos
  • Dinsdag 20/12 – Merol, Niels Destadsbader, Bart Peeters & De ideale mannen en Regi
  • Woensdag 21/12 – Pommelien Thijs, Dikke, Goldband en Used
  • Donderdag 22/12 – The Haunted Youth, Selah Sue, Metejoor en Ilsen & Verhulst
  • Vrijdag 23/12 – Xink, Tamino, Oscar and the wolf, Omdat het kan soundystem & Average Rob.

Foto: VRT © Bob Storms

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /