Seizoen twaalf The Voice of Holland met Comeback Stage en The Block

Seizoen twaalf van The Voice of Holland start vanavond (vrijdag 7 januari) om 20.00 uur op RTL4. Coaches Ali B, Waylon, Anouk en Glennis Grace gaan op zoek naar nieuwe talent. Daarbij krijgen ze concurrentie The Comeback Stage met het coach-duo Maan en Typhoon. Naast The Comeback Stage is ook The Block nieuw bij The Voice of Holland. Ontdek hier alles over de show, die wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé en Chantal Janzen.

Op Videoland zijn van zowel The Voice als The Comeback Stage al twee afleveringen te kijken.

Seizoen twaalf The Voice

In het twaalfde seizoen van The Voice gaan coaches Ali B, Waylon, Anouk en nieuwe coach Glennis Grace op zoek naar de beste nieuwe zangstem van Nederland. Als coach scouten zij blind talenten en leiden deze op voor het muzikale avontuur richting de finale.

Coaches The Voice seizoen twaalf

De coaches van The Voice seizoen twaalf zijn Ali B, Waylon, Anouk en Glennis Grace. Die laatste is nieuw in de jury. Zelf vertelt Glennis Grace het volgende over haar toetreding tot de jury van The Voice in Nederland.

Glennis Grace

“Ik ben super vereerd dat ik als coach voor The voice of Holland ben gevraagd. The Voice is vanaf het allereerste seizoen één van mijn favoriete programma’s. Ik heb bijna alle afleveringen van Nederland, maar ook van UK en USA gezien. Ik geniet enorm van al dat talent en regelmatig jeukten mijn handen om als coach aan de slag te gaan.”Glennic Grace gaat verder: “Ik ben een perfectionist en probeer het maximale uit mijzelf, maar ook uit anderen te halen. Dus be ready, als ik voor je draai en jij kiest voor mij dan ga ik voor je door het vuur!”

Ali B., Waylon en Anouk

Nog even over de andere coaches van The Voice in Nederland, die allemaal horen tot de langstzittende coaches van het programma.

  • Ali B neemt inmiddels voor het negende seizoen plaats in de stoelen van de coaches. Dat dat niet altijd goed gaat, zag je ook in zijn Videoland-documentaire. We zien hem vanaf seizoen vier.
  • Waylon is sinds seizoen zeven te zien als coach in The Voice of Holland. Dit is dus zijn zesde seizoen alweer. Hij werd zelf ontdekt in Holland’s Got Talent. Op dit moment is hij samen met presentator Martijn Krabbé op zaterdagavond ook op tv te zien. Dan brengen ze samen Better than ever, waarin we oud-deelnemers aan talentenjachten zien, die het nu tegen elkaar opnemen.
  • Anouk zien we ook voor de zesde keer in de jury van The Voice. Als coach zagen we haar voor het eerst in seizoen zes, waarna ze in seizoen zeven werd opgevolgd door Waylon. De zangeres was toen zwanger. Vervolgens kwam ze in het achtste seizoen gewoon weer terug.

The Block in The Voice seizoen twaalf

The Voice of Holland komt in seizoen twaalf met een nieuwe functie: de block button. Iedere coach krijgt naast de bekende knop voor zijn stoel drie kleinere knoppen met de namen van de andere coaches erop. Drukt iemand op de block-knop, dan kan de coach waarop gedrukt is geen aanspraak meer maken op het talent. De weggespeelde coach ziet dit echter pas als deze zelf probeert om te draaien. Om te zorgen dat de coaches elkaar niet onbeperkt kunnen blokkeren, kunnen ze hun knop maar één keer gebruiken. En er is nog een verrassing voor de coaches van The Voice in Nederland.

The Comeback Stage

In Vlaanderen maakten we afgelopen seizoen al kennis met The Comeback Stage. Nu is dit element ook toegevoegd aan The Voice of Holland. Met de toevoeging van dit nieuwe Videoland programma maken zangeres Maan en rapper Typhoon voor het eerst hun intrede in het programma. Het jonge duo gaat samen als Comeback Stage coaches in een eigen format op zoek naar de ruwe diamant die de vier coaches op de rode stoelen over het hoofd hebben gezien.

Verloop Comeback Stage

Tijdens elke fase van het programma kijken ze backstage mee en selecteren ze de talenten die een tweede kans verdienen. Tijdens de spinoff gaat het duo aan de slag met hun talenten, met als einddoel twee tickets voor de kwartfinale van The voice of Holland. De combinatie van de ervaring van Maan als talent én winnares van de zang-competitie en de live sensatie rapper Typhoon maakt het nieuwe duo een perfecte aanvulling op het format. 

Maan & Typhoon

Maan (die ook te zien is in dit seizoen van De Gevaarlijkste Wegen) vertelt: “Ondanks dat het alweer vijf jaar geleden is dat ik meedeed, voelt The Voice echt als thuiskomen voor mij. Toen ik gevraagd werd om onderdeel te worden van het programma met een te gek nieuw idee, twijfelde ik geen seconde. Ik ben blij om weer terug te zijn in de studio, helemaal in deze toffe rol. Ik kan niet wachten om de talenten te coachen en m’n ervaring met ze te delen.”  Typhoon: “Blij en dankbaar om onderdeel uit te maken van ‘The voice of Holland’, en dan ook nog eens voor het eerst in een geheel nieuwe rol! Heel veel zin om samen met Maan talenten te coachen, in hun kracht te zetten en te laten shinen.”

Podcast

In de podcast The Voice Aftertalk ontvangt Jamai (die ook Secret Duets presenteert) de meest opvallende talenten van dit seizoen, oud-talenten, BN’ers én mensen achter de schermen. Wekelijks praat hij samen met zijn (muzikale) gasten na over de aflevering en voegt hij met zijn liefde voor het vak een muzikale twist toe aan deze gloednieuwe podcast. The Voice Aftertalk is vanaf maandag 10 januari 2022 te beluisteren op alle podcastkanalen en te bekijken bij RTL.nl en via het YouTube-kanaal van ‘The voice of Holland’. 

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 januari 2022 /