Evi Hanssen in telenovelle Lisa cast als Sofie Notelaers

Evi Hanssen is vanaf vanavond – donderdag 10 november 2022 – te zien als Sofie Notelaers in telenovelle Lisa en behoort hiermee tot de vaste Lisa cast. Ze speelt de beste vriendin van Suzanne (een rol van Hilde De Baerdemaeker). En weet je wat nu zo leuk is: Hilde De Baerdemaker en Evi Hanssen zijn ook in het dagelijkse leven goede vriendinnen. Ze hebben zelfs al een aantal boeken samen geschreven. Maar voor we het daar over hebben, ontdek je hier alvast meer over de rol die Evi Hanssen in telenovelle Lisa speelt.

Evi Hanssen is Sofie Notelaers in telenovelle Lisa

Evi Hanssen geeft gestalte aan het personage van Sofie Notelaers. Wanneer Suzanne (Hilde De Baerdemaeker) naar een nineties-fuif wil gaan maar niemand vindt om haar te vergezellen, gaat ze op zoek naar een dame die met haar mee wil. En die dame is Sofie. Het klikt tussen beide vrouwen en ze worden goede vriendinnen. De uitbundige Sofie brengt onmiddellijk leven in de brouwerij en toont Suzanne dat er meer is dan haar werk en haar twee dochters. Samen drinken ze al eens een glaasje te veel of roken ze bij gelegenheid een pretsigaret. Suzanne fleurt helemaal op met haar nieuwe extravagante vriendin.

Evi Hanssen over rol in Lisa

Evi Hanssen vertelt over haar rol in telenovelle Lisa het volgende: “Toen Hilde Debaerdemaker mij belde met de vraag of ik in Lisa haar beste vriendin wou spelen, moest ik geen seconde nadenken. Hilde en ik zijn ook in het echte leven de beste vrienden en ik kijk er dan ook enorm naar uit om met samen met haar op de set te staan. De kijkers mogen een flamboyant personage verwachten, de wilde Sofie, vol leven en met een stout kantje, die Suzanne zelfs leert drinken en blowen.”

Evi Hanssen

Voor de lezers van VlaamsKijken is Evi Hanssen natuurlijk geen onbekende. Ze maakte op 16-jarige leeftijd haar debuut als actrice in Samson en Gert en presenteert sinds 2001 verschillende Vlaamse en Nederlandse programma’s als 71° Graden Noord, Expeditie Robinson, De Grote Sprong, Mijn Pop-uprestaurant, 3 op Reis en meer recent nog het spraakmakende Help, mijn borsten staan online. Maar je kunt haar ook kennen uit het theater; zo zagen we haar recent nog in de musical Mamma Mia (met Lisa-hoofdrolspeelster Tinne Oltmans).

Beste vriendinnen Hilde De Baerdemaeker

En wat dus extra leuk is, is dat Evi Hanssen in het dagelijkse leven ook beste vriendinnen met Hilde De Baerdemaeker is. Sterker nog: samen met Jutta Borms schrijven Hilde en Evi de Nog 9 minuten boeken. Nog maar een paar weekjes geleden is de nieuwste titel gelanceerd Nog 9 minuten: meditatie voor kinderen.

Schrijfster

En Evi Hanssen schrijft niet alleen samen met Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker boeken. Ze heeft recent ook nog twee indrukwekkende boeken uitgebracht. Zo schreef ze Ergens onderweg tijdens haar deelname aan het tv-programma Over De Oceaan. En net zo persoonlijk is het boek Sinds ik niet meer drink, waarbij ze nu ook een theatervoorstelling heeft gemaakt. Ze tourt vanaf deze maand door Nederlandse en Vlaamse theaters met haar productie Sinds ik niet meer drink.

Nieuwe personages in telenovelle Lisa

De afgelopen tijd hebben we al met verschillende nieuwe personages kennisgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Britt Hellinx als Lily-Rose, maar ook aan Dorian Liveyns als GerbenMaarten Ketels als Gijs en Michiel De Meyer als Ben. Helaas is er recent ook minder nieuws voor de fans naar buiten gebracht. Er komt namelijk een eind aan telenovelle Lisa. Telenovelle Lisa stopt; per wanneer is nog niet duidelijk, maar we weten dat er in 2024 een opvolger komt met in deze telenovelle Camille in de hoofdrol.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 november 2022 /