Kerst met de zandtovenaar 2022: cast – opnames in Amsterdam

Kerst met de zandtovenaar 2022 met artiesten als Douwe Bob, Bente Fokkens, Sterre Koning, Sanne Lam, Ammar, Fenna Ramons en Kim-Lian van der Meij. De opnames vonden plaats in het culturele hart van Amsterdam, namelijk vanuit de Melkweg én de omliggende Leidsebuurt Theaterbuurt. Kerst met de zandtovenaar Gert van der Vijver is al jaren een populair programma tijdens de feestdagen. Ontdek hier alles over het programma dat je op zaterdag 17 december om 18.15 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp ziet. Daarnaast wordt-ie de aankomende dagen nog meer uitgezonden, maar daarover meer onderaan dit artikel.

Kerst met de zandtovenaar 2022

Kerst met de zandtovenaar 2022 wordt dit jaar verteld door Kim-Lian van der Meij, die afgelopen jaar nog te zien was als Maria Magdalena in The Passion. Zij vertelt enerzijds het traditionele kerstverhaal van de geboorte van Jezus, maar er is ook een moderne verhaallijn over een gezin uit Nederland dat Kerst viert. De personages aan tafel hebben verschillende achtergronden. Hiermee zien we dat een verhaal van ruim 2000 jaar geleden gebeurtenissen heeft die anno 2022 nog steeds heel herkenbaar zijn. De zandtovenaar verbindt in de elfde editie van Kerst met de zandtovenaar in 2022 op een originele en bijzondere wijze het heden en verleden aan elkaar.

Kerst met de zandtovenaar cast 2022

KRO-NCRV vindt het belangrijk om dit eeuwenoude verhaal uit de bijbel op een eigentijdse wijze voor jong en oud aantrekkelijk te maken. De kerst met de zandtovenaar cast 2022 wordt niet alleen gevormd door zandtovenaar Gert van der Vijver en verteller Kim-Lian van der Meij. Nee, we zien ook Fenna Ramos, Douwe Bob, Sterre Koning, Bente Fokkens, Sanne Lam en Ammar.

Artiesten Kerst met de zandtovenaar 2022

Waar je deze artiesten van kent, die de cast van Kerst met de zandtovenaar 2022 vormen? We zetten het voor je op een rijtje.

 • Fenna Ramos is actrice. Je kent haar bijvoorbeeld uit de Misfit-reeks als Esmee. Maar ze deed ook mee aan Ron & Riet vertrekken niet.
 • Douwe Bob is singer-songwriter.
 • Sterre Koning is zangeres, actrice en presentatrice. Je zag haar onder andere in Dance Camp en Whitestar.
 • Bente Fokkens is zangeres en actrice. Ze was eveneens te zien in de Misfit-reeks, maar speelde ook mee in Locked Out, De 12 van Schouwendam en Soof: een nieuw begin.
 • Sanne Lam is een jonge violiste
 • Ammar is een Nederlandse volkszanger van Turkse afkomst. Ammar ging viral met een video waarin hij een nummer van André Hazes zong in de kebabzaak van zijn achterneef.
 • Kim-Lian van der Meij is zangeres, actrice en presentatrice. Op VlaamsKijken schreven we dit al eerder over haar.

Liedjes Kerst met de zandtovenaar

Terwijl de artiesten traditionele en moderne kerstliedjes zingen, maakt de zandtovenaar adembenemende zandtekeningen. Welke liedjes er allemaal bij Kerst met de zandtovenaar worden gezongen, weten we nog niet. Er is alleen bekendgemaakt dat Ammar het nummer ‘Met Kerst ben ik alleen’ ten gehore brengt.

Makers

Kerst met de zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam en de Protestantse Kerk Nederland. Al jarenlang staat dit programma hoog in de kijkcijferlijsten. Wij schreven eerder ook over de edities in 2021 en 2020. Er was ook een editie met Pasen.

Kerst met de zandtovenaar 2022 kijken

Kerst met de zandtovenaar 2022 kun je op verschillende momenten op tv kijken, daarnaast staat de aflevering ook op NPO Plus en NPO Start. Die laatste kun je ook vanuit het buitenland gebruiken, zolang je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland kunt zetten. Wanneer Kerst met de zandtovenaar op tv komt? Dit is het uitzendschema.

 • zaterdag 17 december om 18.15 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp
 • woensdag 21 december om 16.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp
 • zaterdag 24 december om 19.50 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp
 • zondag 25 december om 12.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 1
 • maandag 26 december om 13.55 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp

Foto: KRO-NCRV / Willem Jan de Bruin

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 december 2022 /