Milow in Beste Zangers (Nederlandse Liefde voor Muziek)

Milow is één van de bekende artiesten die vanaf donderdag 3 september 20.30 uur te zien is in het gloednieuwe seizoen van Beste Zangers op NPO 1. Voor de Vlaamse lezers: dat is de Nederlandse Liefde voor Muziek. En ook Stef Bos – die zowel in Nederland als Vlaanderen erg populair is – zien we in dit seizoen van Beste Zangers. Wie er verder meedoen aan het dertiende seizoen? Ontdek hier alles over de artiesten uit Beste Zangers 2020.

Beste Zangers

Naast Milow en Stef Bos maak je in het dertiende seizoen kennis met Wulf, Tabitha, Miss Montreal, Diggy Dex en Suzan & Freek. Deze artiesten laten op het zonnige Ibiza zien en vooral horen hoe zij elkaars nummers coveren. Onder leiding van gastheren Nick en Simon laten zij zien wat voor muzikale verrassingen zij in petto hebben. Het belooft weer een mooie reeks te worden met muzikale hoogstandjes, emotionele optredens en bijzondere momenten.

Meer weten over de artiesten uit het dertiende seizoen van Beste Zangers? Je ontdekt het iets verderop in dit artikel. Of geniet je liever nog even van het twaalfde seizoen? Daarin zag je toen Tim Akkerman, Ruben Anninck, Emma Heesters, Henk Poort, Samantha Steenwijk, Rolf Sanches en de geweldige Floor Jansen, die ervoor zorgde dat het programma internationale aandacht heeft gekregen.

Nick en Simon vervangen Jan Smit

Nick en Simon nemen in 2020 het presentatie stokje van Beste Zangers over van Jan Smit. Eind november 2019 werd al duidelijk dat de Volendamse muzikale vrienden het gastheerschap eenmalig zouden overnemen, omdat Jan Smit tijdelijk een stapje terugdeed. Hij was nog herstellende van een burn-out.

Nick en Simon eerder in Beste Zangers te zien

Voor Nick Schilder en Simon Keizer is het niet de eerste keer dat ze in Beste Zangers te zien zijn. Zij namen ook deel aan de eerste editie van het programma in 2009. Dat werd toen nog gepresenteerd door Edsilia Rombley. Op Wikipedia lees ik dat Simon Keizer toen de overall-winnaar werd genoemd. Na Edsilia Rombley presenteerde acteur Victor Reinier het programma Beste Zangers in 2010 en 2011. Vanaf 2012 was het de beurt aan Jan Smit (die zelf nog nooit te gast was).

Artiesten Beste Zangers 2020

Ken jij ze allemaal? Eerlijk gezegd, heb ik geen idee wie Wulf en Tabitha zijn (al ken ik die nummers die je in de video hoort, dan weer wel). En ik kan me voorstellen dat jullie je afvragen wie (de andere) artiesten zijn die deelnemen aan Beste Zangers 2020. Laat ik de artiesten uit het dertiende seizoen van Beste Zangers voor jullie op een rijtje zetten.

Milow

Milow in Beste Zangers 2020
Milow
(Jonathan Vandenbroeck)

De kijkers van Liefde voor Muziek konden in 2019 nog van Milow genieten. Toen bracht hij zelfs nog een nummer uit met ‘onze’ Ilse Delange. Met zijn groep Milow heeft leadzanger Jonathan Vandenbroeck in ieder geval ontzettend veel hits op zijn naam staan. Wie kent You Don’t Know, Ayo Technology, You and Mee (In My Pocket) en Little in the Middle niet?

Stef Bos

Stef Bos in Beste Zangers 2020
Stef Bos

Zanger Stef Bos wordt ook wel eens de Vlaamse-Nederlander genoemd. Hij groeide op in Veenendaal, maar vertrok naar Antwerpen toen hij begin twintig was. In 1988 studeerde hij af aan de theateropleiding Studio Herman Teirlinck. Wist je dat hij tussen 1990 en 1992 zelfs te zien was in Samson en Gert als Joop Mengelmoes? Waar hij eerst liedjes voor anderen heeft geschreven, zoals voor Clouseau, deed hij dat vanaf 1990 voor zichzelf. En hoe! Wie kent zijn hit Papa niet? Zijn nummer Breek de stilte (met Bob Savenberg) behaalde zelfs vijftien weken lang de nummer één positie in de Vlaamse Ultratop 50.

Wulf

Wulf in Beste Zangers 2020
Wulf
(Lieuwe Albertsma)

Wist je dat zanger Wulf – die luistert naar de naam Lieuwe Albertsma – in 2012 mee heeft gedaan aan The Voice of Holland? Niemand draaide om, dus zijn doorbraak moest nog even wachten. Die behaalde hij door samen te werken met Sam Feldt en Lucas & Steve. Wie kent het nummer Summer on you niet? In Nederland behaalde het de vierde plek in de Top 40. Maar ook zijn nummers All things under the sun en Watch me go doen het goed in Nederland. Wist je dat hij ook het duet Scared of Love heeft gemaakt met Sanne Hans of te wel Miss Montreal? Ook zij is te gast in het dertiende seizoen van Beste Zangers.

Miss Montreal

Miss Montreal (Sanne Hans) in Beste Zangers 2020
Miss Montreal
(Sanne Hans)

Sanne Hans brak met haar band Miss Montreal door in 2008 met het nummer Just a Flirt. Maar ook haar kerstliedje Being alone at Christmas en het duet Hoe met Nielson stonden hoog in de Nederlandse Top 40. Waar ze in eerste instantie alleen engelstalige nummers uitbracht, is ze de laatste tijd meer in het Nederlands aan het zingen. Persoonlijk vind ik dat geweldig. Ik vind Een stap terug echt een prachtig nummer!

Tabitha

Tabitha in Beste Zangers 2020
Tabitha
Foen-A-Foe

Waar ik in eerste instantie dacht dat ik Tabitha niet kende, herkende ik in de video wel het nummer Hij is van mij van Kriss Kross Amsterdam, Maan en Bizzey. En Tabitha Foen-A-Foe dus. Ze heeft in april 2020 het nummer Slapen Met Het Licht Aan met Nielson gemaakt. Maar ze werkte ook veel samen met Ronnie Flex en met Kriss Kross Amsterdam en Kraantje Pappie voor het nummer Moment, dat uiteindelijk op nummer 3 in de Top 40 heeft gestaan. Zij zou hel goed de verrassing van dit seizoen Beste Zangers kunnen worden.

Diggy Dex

Diggy Dex in Beste Zangers 2020
Diggy Dex

Ik ga dit seizoen van Beste Zangers absoluut volgen, want ik ben echt een liefhebber van het werk van Diggy Dex. Deze rapper kan met woorden toveren. Diggy Dex brak door met Slaap lekker (Fantastig toch) met Eva De Roovere; in Vlaanderen stond hij hier zeventien weken mee in de Ultratop 50 en behaalden ze de tweede plek. Maar ook zijn nummers Treur niet (Ode aan het leven) met JW Roy en Ik huil alleen bij jou (met Ali B) waren fantastisch. Wist je trouwens dat Diggy Dex heeft meegeschreven aan Leef. Juist, die enorme hit van André Hazes jr. En ook Blauwe Dag van Suzan & Freek komt mede uit zijn koker. En laat dat duo nu dit jaar ook meedoen aan Beste Zangers.

Suzan & Freek

Suzan en Freek in Beste Zangers 2020
Suzan & Freek

En de laatste artiesten van Beste Zangers 2020 zijn Suzan & Freek.  Zij hebben elkaar ontmoet op de middelbare school in de Achterhoek. Hun gedeelde liefde voor muziek resulteerde ook in de liefde voor elkaar. Muziek is in eerste instantie hun hobby, waarbij ze covers op Facebook delen. Ze bouwen zo een fanbase op en scoren meteen met hun debuutsingle Als het Avond Is. Dit nummer heeft maar liefst 29 weken in de Top 40 gestaan, waarvan drie weken op nummer 1. Ook in Vlaanderen behalen ze platina met deze single. Opvolger Blauwe dag is al net zo’n groot succes. Suzan & Freek zijn dus zeker een duo om in de gaten te houden dit seizoen.

Afleveringen Beste Zangers 2020

Ontdek welke artiest centraal staat in de aflevering:

  • Suzan & Freek – aflevering 1 – 3 september 2020
  • Diggy Dex – aflevering 2 – 10 september 2020
  • Miss Montreal – aflevering 3 – 17 september 2020
  • Tabitha – aflevering 4 – 24 september 2020
  • Stef Bos – aflevering 5 – 1 oktober 2020
  • Wulf – aflevering 6 – 8 oktober 2020
  • Milow – aflevering 7 – 15 oktober 2020

Beste Zangers, vanaf 3 september om 20.30 uur te zijn bij AVROTROS op NPO 1.

FOTO’S: AVROTROS

TIP: Liefde voor Muziek 2020

Ben jij een liefhebber van dit programma? Ontdek in ons archief dan de verschillende filmpjes uit het seizoen van Liefde voor Muziek (de Vlaamse variant van Beste Zangers), waarin in 2020 André Hazes junior meedeed.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juli 2020 /