BOOS: This Is The Voice kijken | bandleider Jeroen Rietbergen stapt op

The Voice wordt opgeschort vanwege het onderzoek naar seksueel overschrijdend gedrag door het BNNVARA-programma BOOS. Bandleider Jeroen Rietbergen erkent de beschuldigen en stapt per direct op. De aflevering is nu kijken op het YouTube-kanaal van BOOS. Lees hier alvast meer over het langlopende onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland én kijk onderaan naar de documentaire.

Boos & The Voice

De redactie van Boos ontving meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen The Voice of Holland. Na langlopend onderzoek werden de vermeende daders afgelopen week benaderd. Zij kregen de mogelijkheid om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen.

Bandleider Jeroen Rietbergen

Afgelopen zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van The Voice, Jeroen Rietbergen (de man van Linda de Mol). Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden. Er is besloten dat er nu een onafhankelijk onderzoek volgt. In het kader daarvan wordt het (nieuwe seizoen van) programma tot nader order opgeschort.

Seksueel overschrijdend gedrag

In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. BOOS-presentator Tim Hofman deed toen een oproep. In die oproep vroeg hij of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentjachten die niet door de beugel kunnen. Er volgden tal van reacties van mensen. Allen zeggen zij slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.

Statement RTL

RTL kwam afgelopen zaterdag met een statement naar buiten (reden voor BNNVARA om ook al met een persbericht te komen). “Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland (The Voice). De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL. Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren. De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is. We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen”, aldus een woordvoerder van RTL.

Better than ever

Persoonlijk moet ik daarbij ook meteen denken aan het nieuwe programma Better than ever, waarbij ik persoonlijk al schrok van een aantal verhalen. En die vallen (althans van wat ik nu heb gezien) nog mee in vergelijking met wat de BOOS-redactie nu boven water heeft gekregen. Daarnaast vraag ik me af of het net zo heftig wordt als de zaak De Pauw in Vlaanderen.

Boos-uitzending over The Voice Kijken

De uitzending van BOOS over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag is aanstaande donderdag 20 januari te kijken op het YouTube-kanaal. De nieuwe aflevering van BOOS over The Voice kun je ook hier kijken. Op YouTube is de reactie mogelijkheid bewust uitgezet. De redactie meldt bij de video This is the voice: “We hebben de keuze gemaakt om de reacties onder deze video uit te zetten. Dit om de veiligheid van de mensen die bij ons hun verhaal vertellen te kunnen waarborgen.”

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 januari 2022 /