Jachtseizoen België: Laura Tesoro, Jamie Lee Six en Maarten Cop

Het Jachtseizoen België wordt niet gepresenteerd door de heren van StukTV, maar door de jonge Vlaamse tv-gezichten Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. Het programma is sinds donderdag 1 september wekelijks om 20.35 uur te kijken bij VTM. Ontdek alles over het programma, de presentatoren en de deelnemers aan Het Jachtseizoen in België.

Het Jachtseizoen

Dat Het Jachtseizoen ook naar België kwam, deelde ik voor het eerst op 29 juli op VlaamsKijken. Toen waren de opnames van het programma net gestart. Ik schreef: “Dit is een Vlaamse remake van het Nederlandse tv-seizoen van Het Jachtseizoen, waarin we recent nog Viktor Verhulst en Gert Verhulst zagen. Zouden zij ook in België één van de deelnemers aan het Jachtseizoen zijn?” Inmiddels weten we hier meer over… Tijd dus voor een uitgebreide update met al het nieuws over Het Jachtseizoen in België en de deelnemers.

Remake Jachtseizoen in België

De afgelopen maanden hebben BV’s in oranje overalls Vlaanderen onveilig gemaakt. Ze waren op de vlucht voor drie genadeloze jagers in het gloednieuwe VTM-programma Jachtseizoen. In een Vlaamse remake van de Nederlandse YouTube-hit en SBS6-serie Het Jachtseizoen ontsnapt in iedere aflevering een nieuw BV-duo uit een cel ergens in Vlaanderen. Tijdens een zenuwslopend maar entertainend kat-en muisspel moeten ze vier uur uit de handen van vaste jagers Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop zien te blijven. In Nederland worden de bekende duo’s op de huid gezeten door de heren van StukTV (met Bachelor Thomas van der Vlugt), die het format ook hebben bedacht.

Jachtseizoen België

De twee bekende boeven krijgen na hun ontsnapping 20 minuten voorsprong, daarna zetten jagers Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop de achtervolging genadeloos in. De jagers beschikken over een minivan en een GPS-tracker stuurt om de 10 minuten de locatiegegevens van de boeven door. De bekende vluchters mogen op voorhand twee liften regelen, maar krijgen verder niets: geen gsm, geen geld, geen hulpmiddelen en al zeker geen medelijden. Ze mogen niet langer dan 20 minuten in hetzelfde voertuig zitten, kunnen enkel in openbare gebouwen schuilen én de feloranje overall die ze aankrijgen mogen ze niet uittrekken. Alle hulp van toevallige voorbijgangers is dus meer dan welkom. Kunnen de boeven succesvol ontsnappen? Of worden ze meedogenloos bij de kraag gegrepen door de jagers?

Jachtseizoen België deelnemers

Welke bekende Vlamingen er op de vlucht gaan in Het Jachtseizoen België? Dat zijn onder andere Sam Gooris & Sergio Quisquater, Sven De Ridder & Gunther Levi, Guga Baúl & Chris Van Espen en Jens Dendoncker & Jeroen Verdick. Maar ook Jacques Vermeire en Walter Grootaers, Natalia en Bart Kaëll en Niels Albert en Dirk van Tichelt.

Sam Gooris & Sergio Quisquater

Sam Gooris & Sergio Quisquater; beide entertainers en goede vrienden van elkaar. Zij moeten ontsnappen vanuit het Citadel van Diest. De eerste aflevering start in ieder geval spectaculair, want Sergio en Sam Gooris pakken een sportvliegtuigje; dat ondanks de vliegangst van Sergio, die al wat noodlandingen heeft meegemaakt.

Guga Baúl & Chris Van Espen

Guga Baúl & Chris Van Espen zagen we samen in Tegen De Sterren Op. Deze geslepen acteurs ontsnappen uit hun cel in het fort van Oostende; pal in de duinen. Ze starten slim als ze de sleutels van het busje van de jagers te pakken krijgen. En in Plopsaland hebben ze zelfs een heuse afleidingsmanoeuvre bedacht. Lukt het Guga Baúl & Chris Van Espen om uit handen te blijven van de speurders en kunnen ze zo aan het eind van de opnames samen ribbetjes gaan eten?

Sven De Ridder & Gunther Levi

Sven De Ridder & Gunther Levi; deze acteurs kennen we natuurlijk als het tv-koppel uit #LikeMe. Hun tocht begint bij Fort 8 in Hoboken. Voor hun eerste rit schakelen Sven en Gunther goede vriend en collega-acteur Luc Verhoeven in, die hen 20 minuten lang op sleeptouw neemt. Sven trommelt ook zijn zoon Dean op en die speelt het spelletje sluw. Als zogezegde ‘wegpiraat’ zorgt hij voor oponthoud en maakt hij de jagers een tikkeltje zenuwachtig… En dan zijn er nog de files in Antwerpen…

Jens Dendoncker & Jeroen Verdick

Jens Dendoncker & Jeroen Verdick zijn goed op elkaar ingespeeld; ze maakten tenslotte samen ook Hoe Zal Ik Het Zeggen. Deze twee comedians en BFF’s ontsnappen uit Fort Liefkenshoek op de Antwerpse Linkeroever. Hun tactiek? Op pad zonder vluchtplan. “Als wij zelf niet weten wat we gaan doen, hoe kunnen de jagers het dan weten?”, is hun devies. Ze hebben zelfs geen lift klaarstaan bij Fort Linkeroever. Met de Waterbus gaan ze richting Lillo.

Jacques Vermeire & Walter Grootaers

Jacques Vermeire en Walter Grootaers (De Kreuners) zien we in de vijfde aflevering van Het Jachtseizoen België. De twee ontsnappen vanuit het Fort van Duffel; een militair gebouw van zo’n 130 jaar oud. De twee halen meteen enkele slimme sabotagemiddelen boven. Dankzij een cijferslot aan de poort van het Fort worden de rollen plots omgedraaid en zitten de jagers als ratten in de val. Alleen het oplossen van een rebus kan de poort openen. Nadien volgt nog een obstakel: lipstick op de voorruit van de bus. “En ze gaan werk hebben om dat eraf te halen”, lacht Walter. Het masterplan van Walter en Jacques leidt hen tot in Knokke, waar ze Laura, Jamie-Lee en Maarten te slim af willen zijn met een helikopter. De jagers hebben het plannetje door, tot ze plots worden tegengehouden door de politie…

Natalia en Bart Kaëll

Natalia en Bart Kaëll zijn het volgende duo die op de vlucht gaan in Het Jachtseizoen in Vlaanderen. Van aan het Fort in Liezele vluchten ze richting Aalst, waar ze zich naar de spoeddienst van het ziekenhuis begeven. “Zij weten dat wij eraan komen”, aldus Natalia. Op het dak staat een volgende stap in hun masterplan klaar… Een helikopter brengt Natalia en Bart Kaëll als echte diva’s tot aan een veld in Geel, vlakbij Natalia’s huis. Daar wacht een ontvangstcomité haar op: chef-kok en buurman Bart, samen met dochtertje Bobbi-Loua en zoon Apollo. Chef Bart stuurt de boeven met wat kaviaar en champagne terug de baan op. Wanneer de jagers hen op het spoor zijn, blijkt de chef ook niet vies van een leugentje of twee. Het plan van Natalia en Bart Kaëll brengt de jagers helemaal van hun melk. Ze lieten niets aan het toeval over en zetten één groot complot op poten. “Ik ben helemaal in de war”, klinkt het bij Laura. “Ik vind het écht eng nu”, reageert Jamie-Lee. Maar hebben Natalia en Bart echt met álles rekening gehouden?

Niels Albert & Dirk Van Tichelt

Niels Albert en Dirk Van Tichelt zijn de volgende bekende Vlamingen die deelnemen aan Het Jachtseizoen. De twee voormalig topsporters, die je bijvoorbeeld zag in Een Echte Job (Niels Albert) en Spartacus Run (Dirk Van Tichelt), hebben een heel vluchtplan opgesteld. Tot de jagers één van Niels’ werknemers zo ver krijgen om zijn eigen baas te verraden… Laura, Jamie-Lee en Maarten vermoeden dat het duo richting Tremelo zal rijden, waar de fietsenwinkel van Niels is gelegen. Ze proberen hen een stap voor te zijn en bellen de winkel op om de boeven te onderscheppen. Dat plannetje lijkt te werken wanneer ze een zekere Wannes aan de lijn krijgen. Die wil hen helpen, maar niet voor niets. Wanneer de boeven en jagers elkaar dreigen te kruisen op de autosnelweg barst een heus kat- en muisspel los. De boeven dreigen immers recht in de armen van de jagers te rijden. Voor wie wordt het game over in deze laatste aflevering?

Cathérine Moerkerke & Hannelore Simoens

Cathérine Moerkerke & Hannelore Simoens zijn beide journaliste. Ook zij zouden meedoen aan Het Jachtseizoen België; althans volgens de aankondiging. Maar aflevering 7 van Het Jachtseizoen (met Niels Albert en Dirk Van Tichelt) wordt omschreven als de laatste. Wat er gebeurt is met de aflevering van Cathérine Moerkerke & Hannelore Simoens durven we niet te zeggen.

Geen StukTV, maar Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop

Voor de remake van Jachtseizoen wordt in België dus niet gewerkt met de bekende presentatoren Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens, maar met de jonge tv-gezichten Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. Aan de ene kant een begrijpelijke keuze, omdat Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop natuurlijk hun Vlaamse achterban hebben en bekend zijn op de Vlaamse tv. Anderzijds moet je ook niet onderschatten hoeveel men in België naar het Jachtseizoen van StukTV kijkt. Naar aanleiding van de deelname van Gert Verhulst en Viktor Verhulst in Jachtseizoen heb ik tal van berichtjes gekregen hoe men de tv-opnames ook in België kon kijken.

Presentatoren Jachtseizoen België

Voor wie de presentatoren van Jachtseizoen België niet kent: we stellen ze aan je voor. Natuurlijk geven ze ook een reactie op het feit dat ze Jachtseizoen in België mogen maken. Opvallend: waar in Nederland drie heren op jacht gaan, wordt het spel in België door twee dames en een man gespeeld. Zou dit nu invloed hebben op hoe ze te werk gaan?

Laura Tesoro

Laura Tesoro over Jachtseizoen België: “Zo ongelofelijk spannend dit! Ik hou wel van een beetje competitie en ons doel is uiteraard om geen enkele BV te laten ontsnappen. Jamie-Lee bewees in De Verraders al dat ze weet hoe ze een spel moet spelen en Maarten zijn freerunning-skills (in Hoodie, red.) zijn ook een grote surplus voor ons team, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we de jacht gaan winnen!” Op dit moment is Laura Tesoro te zien op tv als mede-presentatrice bij Tien Om Te Zien.

Jamie-Lee Six

Mede-presentatrice Jamie-Lee Six vult aan: “Ik wil echt geen enkele BV op vrije voeten laten rondlopen. Ik wil ze allemaal vangen. Ik heb in mijn hoofd al duizend opsporingstechnieken bedacht. Dus kom maar op, boeven!” Jamie-Lee Six is op dit moment bijvoorbeeld te zien in de film FOMO en het nieuwe seizoen van D5R. Jamie-Lee Six is daarnaast influencer, vormt een dj duo én komt ook regelmatig voorbij op TAGMAG. Vorig jaar schreef ze zelfs een boek: Ben er voor je is een gids over mentale gezondheid & zelfzorg.

Maarten Cop

Maarten Cop over Jachtseizoen België: “Ik ben benieuwd welke tactieken en trucjes de BV’s zullen bovenhalen. Wie weet vluchten ze wel weg in een helikopter of met een zotte speedboot. Dan gaan we het toch wel moeilijk krijgen (lacht).” Op acteervlak deed Maarten Cop zijn eerste ervaringen op in seizoen 1 en 2 van de internet dramareeks wtFOCK, waarin hij de rol van Luka vertolkte. Daarna speelde hij de hoofdrol van Pieter in Hoodie. Op dit moment zien we hem als Jelle Van den Bossche in Familie.

Stuk TV

De immens populaire Nederlandse jagers Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens van StukTV geven hun Vlaamse collega’s alvast een duwtje in de rug. “Lieftallige collega’s, we wensen jullie heel veel succes met het maken van Het Jachtseizoen. En ook met het jagen en het pakken van de boeven!”, laten ze Laura, Jamie-Lee en Maarten weten. 

Jachtseizoen België kijken

Je kunt het Jachtseizoen België vanaf 1 september om 20.35 uur op VTM kijken. Vanuit Nederland zal dit vermoedelijk via VTM Go te zien zijn. Wil je de tv-seizoen van het Jachtseizoen van StukTV kijken, dan vind je die op Prime Video (waar je 30 dagen gratis kunt kijken). De andere seizoenen (waarbij één iemand op de vlucht gaat) zijn gewoon te kijken op YouTube.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 september 2022 /