Andy Peelman winnaar BV Darts 2021 na spannende finale

Andy Peelman is de winnaar van BV Darts 2021. Hij won na een spannende finale van Olivier Deschacht. Ze wonnen eerder op de avond in de finale van BV Darts (op VTM2 te kijken) respectievelijk van Kamal Kharmach en Kenji Gooris.

Andy Peelman winnaar BV Darts

De pijltjes zijn gegooid en wel in het voordeel van Andy Peelman. In de grote finale -een thriller van formaat- haalde hij het van tegenstander Olivier Deschacht. Vlak voor ze aan hun eerste leg begonnen, worden ze nog toegesproken door de nummer 2 en 3 van de wereld: Peter Wright en Michael van Gerwen. De nummer 5 van de wereld, Dimitri Van den Bergh is er live bij in de studio en demonstreert voor beide finalisten nog eens hoe je nu vlotjes een 180 gooit.

Finale BV Darts

In de final match starten beide heren op 501 punten en ook nu moeten ze dubbel uit gooien. Eerst gaat het gelijk op, beide heren winnen één leg. Maar dan schakelt Andy een versnelling hoger. Met een dubbel 12 en dubbel 16 kan Andy als eerste 3 winnende legs achter z’n naam schrijven. Het dak gaat eraf wanneer hij de BV Darts-beker ontvangt van niemand minder dan Belgisch kampioen Dimitri Van den Bergh boven het hoofd mag steken.

Andy Peelman

Acteur en presentator Andy Peelman vertelt: “De ontlading na die laatste dubbel 16 was enorm. Ik denk dat de opgekropte zenuwen en stress daar zeker mee voor hebben gezorgd. Maar wat een fijn moment. En hoe alle supporters mij voor een stuk naar die overwinning hebben geroepen. Onvergetelijk! Ja, ik ben echt trots.” Olivier: “Andy speelde een perfecte wedstrijd. Hij zet zich op dubbel 4 en gooit uit, zet zich op dubbel 16 en gooit uit. Ik heb geen schijn van kans gehad. Dan kan ik me er wel bij neerleggen eigenlijk.”

Dit schreven wij eerder over Andy Peelman.

Darten kijken op VTM2

Vanaf volgende week, woensdag 15 december start op VTM 2 het World Darts Championship vanuit Londen. Er zullen in totaal 3 Belgen aantreden in het Alexandra Palace (Mike De Decker op zaterdag 18 december, Dimitri Van den Bergh speelt zijn eerste wedstrijd op dinsdag 21 december en Kim Huybrechts op woensdag 22 december). VTM 2 zendt alle avondsessies van het volledige toernooi uit, en ook de middagsessies wanneer een Belg speelt. 

BV Darts

Andy Peelman is dus de winnaar van de eerste editie van BV Darts. Een wedstrijd die hij samen begon met Olivier Deschacht, Celine Van Ouytsel, Thibault Christiaensen van Equal Idiots, Jinnih Beels, Kenji Gooris, Hannelore Simoens, Vincent Fierens en Kamal Kharmach. Wil je alles weten over de poule-fase en halve finale, dan zit je hier goed.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 december 2021 /