WK Counter-Strike in Antwerpen op tv kijken met William Boeva

Wist je dat het WK Counter-Strike momenteel in het Sportpaleis te Antwerpen wordt gehouden? Fans kunnen het esports-toernooi vanaf vandaag (donderdag 19 mei) live volgen bij VTM GO en VTM4. William Boeva geeft op 21 en 22 mei zelfs live commentaar. Ontdek hier meer over het WK Counter-Strike en hoe je dit op tv kunt kijken.

WK Counter-Strike

Op het wereldkampioenschap Counter-Strike (CS:GO) strijden 24 topteams voor de wereldtitel én een prijzenpot van 1 miljoen dollar. Wereldwijd zitten naar schatting 150 miljoen esportsfans op het puntje van hun stoel voor dit toptoernooi. Het schietspel is dan ook immens populair: elke dag nemen wereldwijd zo’n 600.000 spelers online de wapens tegen elkaar op. Het nieuws dat zo’n groot esport-toernooi dit jaar op eigen bodem plaatsvindt, sloeg in de Belgische gamewereld in als een bom. En knallen zal het in het Sportpaleis. De duizenden toeschouwers volgen vol spanning de zenuwslopende matches, om helemaal uit hun dak te gaan wanneer hun favoriete team een goede move maakt of een ronde wint. 

Commentaar William Boeva bij WK Counter-Strike

Fervent gamer William Boeva voorziet de halve finales en finale van het WK counter-Strike van live commentaar op VTM4. Hij doet dit samen met Robert-Jan Kortooms en Matthias De Vlieger. Maar voor het zover is kun je op donderdag 19 en vrijdag 20 mei naar de kwartfinales kijken bij VTM Go.

William Boeva ken je natuurlijk ook als acteur, zo is hij momenteel te zien als ‘Klein Krapuul’ in het razend populaire Nonkels. Maar hij speelde ook mee in Instafamous en De Twaalf.

WK Counter-Strike kijken

Dankzij VTM GO en VTM 4 kun je op tv naar het WK Counter-Strike in Antwerpen kijken. Hier het uitzendschema:

  • Donderdag 19 mei: kwartfinales om 16u30 en 20u00 bij VTM GO.
  • Vrijdag 20 mei: kwartfinales om 16u30 en 20u bij VTM GO.
  • Zaterdag 21 mei: halve finales om 16u30 bij VTM GO en om 20u00 bij VTM 4 en VTM GO, met live commentaar van William Boeva, Robert-Jan Kortooms en Matthias De Vlieger.
  • Zondag 22 mei: finale om 20u00 bij VTM 4 en VTM GO, met live commentaar van William Boeva, Robert-Jan Kortooms en Matthias De Vlieger.

Documentaire Fight For First: Excel Esports

Daarnaast kun je op VTM GO kijken naar de tweedelige documentaire Fight For First: Excel Esports. De reeks volgt een Brits team van een ander populair schietspel League of Legends dat moet knokken voor een plaatsje in de top. Dat esports niet zomaar een videogame spelen is, blijkt al snel wanneer de spelers uren lang moeten trainen, werken met veeleisende coaches en moeten opboksen tegen de bikkelharde competitie. Kortom: esport is topsport.

Let op: Zowel de live uitzendingen van het wereldkampioenschap Counter-Strike als de documentaire Fight For First: Excel Esports zijn enkel geschikt voor kijkers die ouder zijn dan 16 jaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 mei 2022 /