Finale The Voice Kids 2022: wie van deze finalisten wordt winnaar?

Wie wint de finale van The Voice Kids 2022 in België? Wie van deze finalisten wordt The Voice Kids 2022 winnaar? De strijd gaat tussen Karista, Marie-Émilie, Sien, Gloria, Anne, Lina, JAP en Jinthe. Wie van de kandidaten wordt het? Komt de winnaar van The Voice Kids 2022 uit Team Metejoor, Team Laura Tesoro, Team Duncan Laurence of Team K3. Ontdek hier alles over de finalisten! De finale is te kijken op vrijdag 27 mei om 20.40 uur op VTM.

Update: wil je weten wie de winnaar van The Voice Kids 2022 in België is geworden, klik dan op de tekst.

Finale The Voice Kids 2022

De voorbije weken reduceerden coaches Laura Tesoro, Metejoor, Duncan Laurence en Hanne, Mathe en Julia van K3 het aantal talenten in hun team naar twee. Gloria en JAP vertegenwoordigen in de finale team Laura, Karista en Lina gaan voor de overwinning van team Duncan, Anne en Sien zingen voor team K3 en team Metejoor bestaat uit Jinthe en Marie-Émilie.

Camille Dhont & Maksim Stojanac

De finale van The Voice Kids wordt gepresenteerd door Koen Wauters (net als de Knock-outs en halve finale), die An Lemmens vervangt tijdens haar moederschapsverlof. Ook Maksim Stojanac is weer van de partij als co-host. En Camille Dhont duikt op met haar single Hou Vol/ Lift U Up uit Liefde voor Muziek. Kortom dat is een mooie #LikeMe inbreng.

Winnaar The Voice Kids 2022

De winnaar van The Voice Kids 2022 gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro. Daarnaast winnen ze ook de mogelijkheid om een eigen single op te nemen. Wie de winnaar wordt van The Voice Kids 2022 weten we op vrijdag 27 mei 2022. Dan geven de acht finalisten een spetterende show en laten ze het beste van zichzelf zien. Wie volgt winnares Gala op? Dat weten we inmiddels… – scroll snel door als je dat nog niet wil weten, omdat je nog moet kijken – maar de winnares van The Voice Kids 2022 in België is: Karista Khan

Talenten in finale The Voice Kids

Dat er alleen maar toppers in deze finale zitten, beamen de coaches. “Jinthe is de verrassing van dit seizoen. Ik ben als enige voor haar gedraaid, wat ik nog altijd niet snap. En ook Marie-Émilie had mijn hart meteen veroverd”, vertelt Metejoor. De dames van K3 zijn vereerd dat ze Anne en Sien in hun team hebben: “Anne is geboren om op een podium te staan. En Sien is gevoelig en lief maar als ze begint te zingen komt er iets uit dat niemand verwacht!” 

JAP enige jongen in finale

JAP uit team Laura is dan weer de enige jongen en allereerste rapper ooit in de finale. “Hij ademt hiphop, hij is het gewoon!”, vertelt Laura. Ook Gloria raakt haar keer op keer: “Gloria heeft zoveel eigenheid. Ze hoort echt thuis in mijn team.” Tot slot is ook Duncan een trotse coach: “Lina heeft nummers van Whitney Houston, Ariana Grande en Tina Turner gebracht. Zij behoren tot de grootste stemmen op aarde en Lina is er daar één van. En Karista staat met zoveel attitude en gemak op het podium. Ze pakt iedereen in.”

Liedjes finale The Voice Kids 2022

 • 8 finalisten met That’s What I Really Want van Lil Nas X
 • Jinthe: Good 4 U van Olivia Rodrigo 
 • Marie-Émilie: At Last van Etta James 
 • Anne: Miss You van Jeremie 
 • Sien: Bottom Of The River van Delta Rae
 • JAP: Love Nwantiti van CKay
 • Gloria: I’m Tired van Labrinth & Zendaya
 • Lina: Mamma Knows Best van Jessie J 
 • Karista: Glory van Common and John Legend

Finalisten The Voice Kids 2022

We zetten de finalisten van The Voice Kids 2022 voor je op een rijtje. Ontdek meer over het traject dat de acht kandidaten hebben afgelegd vanaf The Blind Auditions tot aan de finale. Maak kennis met Karista, Marie-Émilie, Sien, Gloria, Anne, Lina, JAP en Jinthe. Opvallend is dat er in de finale maar één jongen staat; dat is rapper JAP.

Team Metejoor

 • Jinthe (12, Melsele): behaalde met Nothing Compares 2U van Sinéad O’Connor de finale. Deze kandidate zingt al van jongs af aan en speelt ook saxofoon. “Vroeger als ik moest gaan slapen hoorden mijn ouders mij door de babyfoon zingen en dat stopte niet”, lacht Jinthe. In de Knock-outs zong Jinthe Weak As I Am van Skunk Anansie. Ze begon haar avontuur in The Voice Kids België met Sound Of Silence van Disturbed.
 • Marie-Émilie (12, Genval): Bang Bang van Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj was het nummer waar Marie-Émilie de finale mee haalde. In de Knockouts koos ze voor Ain’t No Way van haar allergrootste idool Aretha Franklin. Ze deed auditie met een moeilijk nummer, namelijk Piece of My Heart van Janis Joplin, Big Brother & The Holding Company.

Team Laura Tesoro

 • JAP (12, Gent): koos in de halve finale voor Finesse van Bruno Mars. JAP aka Jan Alexander is de broer van Katarina die in 2017 The Voice Kids won. Hij gaat niet zingen, maar rappen. “Ik vind dat ik geschiedenis schrijf want ik ben eigenlijk de eerste rapper in The Voice Kids!” Hij deed auditie met Juicy van The Notorious B.I.G en in de Knock-outs koos hij voor Alright van Kendrick Lamar.
 • Gloria (14, Berchem): zong in de halve finale Traitor van Olivia Rodrigo. Deze dame komt uit een multicultureel gezin. Ze houdt ervan om kledij uit de kast van haar papa te stelen. Ze deed auditie met Heather van Conan Gray. Gloria behaalde in de Knock-outs de halve finale door een vertolking van Halley’s Cornet van Billie Eilish.

Ontdek hier meer over de coaches van The Voice Kids 2022.

Team Duncan

 • Karista (13, Deurne) haalde de finale van The Voice Kids 2022 met Mary Mary van Shackles. Karista komt uit een muzikaal nest. Haar mama is achtergrondzangeres geweest voor Will Tura. Ze doet auditie op Don’t Let Go van En Vogue en hoopt de coaches te doen omdraaien. In de Knock-outs koos Karista voor  Speak The Name van Corin Nemec, waarmee ze iedereen stil kreeg.
 • Lina (13, Linter): zong in de halve finale Proud Mary van Tina Turner. Zij werd voor de audities verrast door Maksim Stojanac met een ticket voor de Blind Auditions. Toen zong ze Run To You van Whitney Houston. In de Knock-outs toonde ze haar enorme register met Almost is Never Enough van Ariana Grande. Is haar talent voldoende om zich tot winnaares van The Voice Kids 2022 te kronen

Team K3

 • Sien (14, Geel): heeft de finale behaald met Honeybee van Belle Perez. Zij kreeg in de Blind Auditions van The Voice Kids 2022 alle coaches aan het dansen met Beggin’ van Måneskin. “Dat liedje is bruut en dat vind ik wel leuk. Ik ben zelf ook een brute.” In de Knock-outs koos ze voor de 70’s vibe met I Feel The Earth Move van Carole King.
 • Anne (14, Maasmechelen): zong in de halve finale van The Voice Kids 2022 in België This City van Sam Fischer. Anne-Catherine is het liefst bezig met haar diertjes en muziek. De liefde voor muziek heeft ze van haar papa meegekregen die vroeger dj was. Ze deed auditie met I Can’t Make You Love Me van Bonnie Raitt. In de Knock-outs koos ze voor Rhythm Inside van Loïc Nottet (en wel in een nieuw jasje).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 mei 2022 /