Ontdek alles over Beat The Champions met Chantal Janzen

Chantal Janzen presenteert vanaf zondag 3 januari om 20.00 uur bij RTL4 de quiz Beat The Champions. Dit is de Nederlandse versie van Beat The Chasers. De quizliefhebbers nemen het op tegen Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. Ontdek alles over deze show en de superquizzers.

Chantal Janzen

“Al jaren heb ik de wens om een spannende kennisquiz te presenteren. Daarom kijk ik er enorm naar uit om mijn tanden in Beat The Champions te zetten en deze tak van sport te gaan beheersen”, aldus Chantal Janzen.

Beat The Champions

In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers. Zij beschikken stuk voor stuk over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen. Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf verslaan.

Vijf bekende superquizzers

Maar makkelijk zal het niet worden voor de deelnemers van Beat The Champions. De superquizers zitten niet voor niets in het panel en doen er alles aan hun eer te verdedigen. In Nederland zijn dit Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. Deze doorgewinterde quizzers en allesweters hebben een enorme algemene kennis én vullen elkaars specialisme ook nog eens perfect aan.

Diederik Jekel

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel is geen onbekende in dit rijtje Champions. Dat hij flink wat kennis in zijn bol heeft, weten we allemaal. Hij legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit met als doel om deze stoffige informatie begrijpelijk te maken en om te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Met een master in Vastestoffysica op zak en de titel van winnaar Nationale IQ Test, is Diederik Jekel de schrik van elke kandidaat.

Cindy Hemink – De Nederlandse Queen of quizzes.

Vertaler en ondertitelaar Cindy Hemink is een quizzer in hart en nieren. Als vertaler komt ze in contact met allerlei verschillende onderwerpen en die informatie slaat ze op. Daarnaast zit ze in vijf verschillende pubquiz teams, waaronder het team dat regerend Nederlands Kampioen Pubquizzen is. Haar specialiteit is muziek. Cindy Hemink wordt ook wel de Nederlandse Queen of quizzes genoemd.

Abel Gilsing

Als zoekmachineoptimalisatie manager gaat Abel Gilsing elke dag de strijd aan met Google. Maar elk moment dat vrij is, wordt besteed aan het maken en spelen van quizzen. Deze quizfanaat is captain van zijn vaste quizteam dat regerend Nederlands Kampioen Pubquizzen is. Hij was tweemaal lid van het Nederlands team; op het Europees Kampioenschap Quizzen en de allereerste Quiz Olympiade in 2016. Abel Gilsing is één van de drie Nederlanders die ooit een individuele Olympische quiz medaille won.

Nynke de Jong

Nynke de Jong is een allesweter. De Neerlandica komt uit een nest waar alle kennis en weetjes worden opgezocht. Ze wil altijd en overal winnen en daarom deed een tweede plek in De Slimste Mens pijn. Of het nou gaat over sport, tv of taal zij weet het! Het specialisme van de journalist/schrijfster is uiteraard Nederlandse literatuur en met haar hoofd gevuld met feitjes, door jarenlang quizzen, is Nynke de Jong een ideale toevoeging aan het team.

Devrim Aslan – De kroonprins van de quizscène.

Student geschiedenis Devrim, beter bekend als de feitjesman, is met zijn 24 jaar de jongste van het stel. Hij is gemiddeld zo’n 25 uur per week met quizzen bezig en speelde er in de afgelopen jaren zo’n 25.000. Hij is voor niets of niemand bang en heel zelfverzekerd over de kennis die hij door al zijn ervaring heeft vergaard. Film is absoluut zijn sterkste onderwerp, maar ook geografie, voetbal- en entertainmentvragen weet hij foutloos te beantwoorden. Op dit moment is Devrim het grootste talent binnen de Nederlandse quizscène.

Beat The Champions wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf zondag 3 januari om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Dit zie je verder op tv in 2021.

Foto: RTL – v.l.n.r. Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 december 2020 /