Dream School seizoen vijf: Lucia Rijker, Eric van ’t Zelfde én meer…

Dream School seizoen vijf is vanaf vanavond – maandag 13 september – om 21.15 uur te zien bij NTR op NPO 3. De opzet van het programma dat twaalf uitzendingen telt, is iets gewijzigd. Deze keer verblijven de jongeren namelijk intern. Ze blijven daarbij wel les krijgen van tal van bekende docenten. Ontdek alles over het vijfde seizoen van Dream School.

Dream School seizoen vijf

Het vijfde seizoen van Dream School met bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde, ziet er anders uit dan we gewend zijn. Tien jongeren die om uiteenlopende redenen zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs en nu zonder startkwalificatie thuis zitten, verblijven twee weken lang intern op een locatie in de Brabantse natuur. De plek is nieuw, het feit dat deze als ‘moeilijk’ te boek staande jongeren dit jaar blijven slapen ook.

Intern op locatie

Vanwege corona gaan de leerlingen met Lucia Rijker en Eric van ’t Zelfde, chef-kok Karin, extra jongerenbegeleiders en het hele team in een zogenoemde ‘bubbel’. Alleen de docenten, altijd getest, vliegen in en uit. Zij hebben één ding gemeen: allemaal willen ze hun passie overbrengen en deze drop-outs een nieuwe kijk op hun toekomst geven.

Docenten vijfde seizoen Dream School

De docenten van dit jaar zijn:

  • Kunstenaar Lita Cabellut – het werk van deze Spaanse wordt gekenmerkt door grootschalige doeken waarop traditionele frescotechnieken en moderne toepassingen van olieverf, inkt en andere materialen worden gecombineerd;
  • meubelontwerper Piet Hein Eek, die inmiddels bekend staat als een designer met zelfs een eigen zonnebrillenlijn;
  • basketballer Chatilla van Grinsven – ze deed mee aan De Verraders, waarbij ze in de finale met Samantha Steenwijk als winnaar uit de bus kwam en aan De Alleskunner VIPS;
  • presentator en YouTuber Kaj Gorgels – op dit moment ook te zien als presentator van Expeditie Robinson 2021;
  • strafrechtadvocaat Natacha Harlequin, die bijvoorbeeld in de jury zat van Op weg naar Het Lagerhuis;
  • hoogleraar sterrenkunde Vincent Icke, die tal van boeken op zijn naam heeft;
  • fotograaf en ex-dakloze Patrick van der Jagt, die je ook kent van het programma Wat verdien je;
  • politicus Rob Jetten, die actief is in de landelijke politie voor D66;
  • psycholoog Thijs Launspach, die je kent van zijn boeken Werk kan ook uit, Fokking Druk en Werken met millennials;
  • presentator Milouska Meulens – zij debuteert in oktober met Elin – een magisch boek;
  • acteur Rick Paul van Mulligen, die je kent van o.a. A’Dam – E.V.A en andere rollen;
  • schrijver en acteur Nazmiye Oral, die één van de hoofdrollen speelt in Undercover seizoen 3;
  • filmmaker Vincent Vianen, die bij het grote publiek natuurlijk bekend is als danser;
  • rapper Willie Wartaal, die op dit moment op tv te zien is in Operatie Obesitas over maagverkleining;
  • choreograaf Juvat Westendorp, die je ook kent van De Faker en tal van Nederlandse films en series;
  • cardioloog Janneke Wittekoek, die je kent als dokter uit verschillende tv-programma’s, zoals Hoe word ik 100;
  • en dan is er ook nog de Rotterdamse politiehond Bumper met zijn baasje Stephan Verwegen.

Lucia Rijker, Eric van ’t Zelfde en de docenten zijn er op uit dat de jongeren met nieuwe inzichten en mogelijkheden naar huis gaan en hun leven daarmee op de rit gaan krijgen. Om dat doel te bereiken gaan ze geen gesprek uit de weg. Dat dit spanningen teweeg kan brengen, is evident. Maar de overwinningen die de jongeren uiteindelijk op zichzelf behalen en de stappen die zij, ook na Dream School, zetten richting een zelfgekozen toekomst maken alle moeite, frustratie en soms zelfs wanhoop van zowel de leerlingen zelf als Lucia Rijker, Eric van ’t Zelfde en de docenten meer dan waard. 

Foto: Remon Rijper

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

13 september 2021 /