Huizenjagers Vakantiehuizen op VIER

VIER gaat vanaf vanavond (maandag 3 augustus 2020) zes weken lang op zoek naar vakantiehuizen in Huizenjagers. Wie van de achttien makelaars lukt het om in België het staycation-pareltje te vinden, waarvan de kandidaat-kopers dromen? De mooiste plekken hoeven niet altijd ver weg te zijn.

Bart Appeltans

Interieurarchitect Bart Appeltans, bekend van Blind Gekocht en het boek Tijdloos, bijt de spits af in de eerste week. Hij wil een unieke vakantiewoning in de Ardennen, die hij volledig naar zijn eigen smaak kan inrichten. Hij zoekt samen met zijn vriend Dennis een renovatieproject in de Ardennen waar ze volledig hun eigen ding kunnen doen. Waar Bart Appeltans als interieurarchitect volledig zijn gang kan gaan. En dit zoeken ze met wijde vergezichten vanuit de tuin om helemaal te relaxen. Budget: €150.000.

Makelaars Huizenjagers Vakantiehuizen

De makelaars die in de eerste week van Huizenjagers Vakantiehuizen aan de slag gaan zijn:

 • Jordan – Jordan is nog maar 28 jaar oud, maar oefent nu al zijn derde job uit. Dat het verkopen iets voor hem is, is zeker. Hij werkt bij We Invest in Hannuit.
 • Evi – Deze knappe vrouw heeft een echte ‘het is wat het is’-mentaliteit.  Ze werkt voor Immo Cosse in hartje Durbuy waar ze bezig is met een groot project waar ze 15 appartementen zal bouwen en verkopen.
 • Ronny – Op zijn 61 jaar heeft Ronny al zoveel dingen beleefd, landen bezocht en mensen ontmoet. Hij groeide op als getuige van Jehova, waar hij leerde verkopen van deur tot deur. Momenteel heeft hij 2 vastgoedkantoren en geeft hij de kriebel door aan zijn zoon.

Tweede week Huizenjagers Vakantiehuizen

In de tweede week van Huizenjagers Vakantiehuizen gaan er weer drie nieuwe makelaars aan de slag. Voor Daphné en Kenneth zoeken ze naar een vakantiewoning die slechts 75.000 euro mag kosten. Makelaar Jhonny verrast met een tiny house van slechts 22 vierkante meter. Voor Benny en Patricia gaan ze op zoek naar een rustig gelegen huisje of appartement ergens in Middelkerke of Knokke. Budget 400.000. Raf en Wendy hebben 280.000 euro over voor hun droom; een instapklaar huisje, bungalow of chalet dat geschikt is voor verhuur. En tot slot zorgen een stel Aaltenaars een tweede verblijf tussen Nieuwpoort en Koksijde voor 450.000 euro.

Makelaars die out-of-the box denken

De makelaars die out-of-the-box kunnen denken, zitten deze week goed. Het is de beurt aan:

 • Alexander – Alexander werkte 10 jaar geleden nog bij de bank, maar maakte dankzij zijn vrouw de overstap naar het makelen. Samen zijn ze nu zaakvoerders van Agence Notre Dame, een kantoor op de zeedijk. Hij verkoopt huizen van Oostende tot De Panne en is het zicht op zee al gewoon. Als je Alexander hoort praten, weet je het meteen: bij hem geen stijve rondleidingen.
 • Nathalie – Nathalie is de derde generatie binnen het familiebedrijf: Agence Dumo. Ze werkt momenteel samen met haar nonkel, mama en zus in het kantoor dat haar grootvader oprichtte. Dat je met zo’n vlotte, onstopbare babbel makelaar wordt, is geen verrassing. Zelfs in haar vrije tijd ploft ze in de zetel en bekijkt ze immowebsites. Deze kleurrijke wervelwind is geboren voor het makelen.
 • Jhonny – Jhonny heeft een echte ‘je-leeft-maar-één-keer’-mentaliteit. Als jonge twintiger was hij zaakvoerder van een ijssalon. Na een paar jaar wilde hij meer en kwam hij terecht in de vastgoedsector. Wat hem nog dat tikkeltje specialer maakt, is zijn hobby: beatboxen. En hoewel deze beatboxende makelaar nog geen jaar in het vak zit, wilt hij al aan heel Vlaanderen tonen wat hij kan op immovlak.

Huizenjagers Vakantiehuizen week 3

In de derde week gaan de makelaars weer op zoek naar bijzondere plekken in eigen land. Anne en Lander houden van hun eigen streek. Ze zoeken een instapklaar verblijf dat liefst op max 30 minuten van Kluisbergen ligt, zodat ze hier zelf én met (buitenlandse) vrienden kunnen genieten. Budget: 285.000 euro. Sammy, Miek en hun zoontjes Jorre en Sten zoeken een toffe, unieke plek. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de verhuur. De makelaars mogen hun creatieve kant laten zien, zolang het maar  een mooi uitzicht heeft en er plaats is voor een kampvuur. Budget: 180.000 euro. Ellen en Ewout zoeken een woonst om te gaan samenwonen met een écht vakantiegevoel. Ze willen graag later een B&B en kinderboerderij opstarten in hun eigen woonst. Er moet dan ook nu al genoeg plaats zijn, want hun vele dieren nemen ze alvast mee. En aangezien Ellen bijna afstudeert als dierenarts, mag er ook plaats zijn voor haar toekomstige praktijk. Budget: 450.000 euro. Wereldburgers Johan en Marielou trokken enkele jaren geleden naar Guadeloupe. Omdat ze graag naar België op vakantie komen, zoeken ze een mooi gelegen verblijf in de Vlaamse Ardennen. Budget: 230.000 euro.

Makelaars die de Vlaamse Ardennen kennen

Makelaars Alexander, Roxanne en Pieter trekken een week lang – van maandag 17 augustus tot en met donderdag 20 augustus – met de mobilhome naar de Vlaamse Ardennen, een prachtige, glooiende streek gelegen onderaan in Oost-Vlaanderen. Dit zijn de makelaars die de Vlaamse Ardennen op hun duimpje kennen.

 • Alexander – Deze stoere wereldreiziger met tattoos en een gitaar bij de hand maakte enkele maanden geleden de carrièreswitch van manager van een fitnesscentrum naar het vastgoed. Als hij iets doet, dan gaat hij er volledig voor. Hij is nog maar 33 jaar maar heeft de levenservaring van een man van 80.
 • Roxanne – De ravissante Roxanne heeft een hart voor huizen en de Vlaamse Ardennen. Ze werkte twee jaar als architecte. Maar aangezien ze het sociaal contact wat miste, koos ze voor de overstap naar het vastgoed. Dankzij haar architecturale achtergrond heeft ze oog om panden met een minimale ingreep verkoopbaar te maken.
 • Pieter – En dan is er nog de enorm gedreven ‘mister ambitious’ Pieter. Hij begon als leerkracht Lichamelijke Opvoeding in het onderwijs , werd een succesvolle tankstationmanager en mag zich nu zaakvoerder noemen van verschillende Century 21-kantoren. Dat hij ambitieus is en houdt van een uitdaging, is zeker.

Wallonië centraal in vierde week Huizenjagers Vakantiehuizen

Wallonië staat centraal in de vierde week van Huizenjagers Vakantiehuizen. Hier zoeken ze een instapklaar plekje voor Ellen, Michael en hun dochters Anna, Marthe en lisa. Ze hebben een budget van 130.000 euro en zoeken een plekje met toffe bossen, hellingen en wandelpaden in de buurt. Katrien en Dirk willen een houten chalet of Ardens huisje ‘met een hoek af’. Hij moet wel te bereiken zijn met het ov, want het koppel heeft geen auto. Ze hebben een budget van 165.000 euro voor een woning waar veel wandelroutes samenkomen. Koen en Griet zijn op zoek naar rust en ruimte. De vrijstaande woning – waarvoor ze een budget van 350.000 euro hebben – heeft bij voorbaat plek voor zes tot acht personen. Marleen en Paul zoeken voor 250.000 euro iets in de Ardennen. Een plek waar ze kunnen genieten van elkaar, hun kinderen en hun kleinkinderen. Ze hebben dus minstens twee slaapkamers nodig; grote luxe hoeft dan weer niet.

Makelaars die perfecte vakantiehuis in Wallonië kunnen vinden

Makelaars Jonas, Maïté en Erik zetten koers naar het prachtige Wallonië.

 • Jonas – Jonas is Vlaming en perfect tweetalig. Hij is nog maar 25 jaar, maar heeft zich al ver naar boven gewerkt. Op zijn 21ste startte hij meteen als zelfstandige en ging hij elke dag van deur tot deur om huizen te zoeken die hij kon verkopen. Hij leerde veel van zijn collega’s en behoort intussen tot de topverkopers van We Invest, waar hij nu zélf anderen mag opleiden.
 • Maïté – Maïté is zelf een Waalse en waagde zich al eerder aan het Huizenjagers-avontuur, maar greep toen net naast de trofee. Intussen is ze volop bezig met de opstart van haar eigen vastgoedkantoor aan de Avenue Louise. Een droom die ze eigenlijk op haar 30ste al wou bereiken. Maar dat die droom een jaartje later pas uitkomt, is voor haar geen probleem. Is het tweede keer goede keer voor Maïté?
 • Erik – Erik is dé Nederlandse makelaar van dit seizoen en de zaakvoerder van Erik Bessems Makelaardij. 3D-bezichtigingen, radio- en tv-programma’s maken, reclame zetten op racewagens, … Hij deed het allemaal. Erik is een ervaren makelaar met een gezonde dosis arrogantie. En hij schaamt zich ook niet voor om dat toe te geven.

Oostkust centraal in vijfde week Huizenjagers Vakantiehuizen

an maandag 31 augustus tot donderdag 3 september trekt de mobilhome van Huizenjagers Vakantiehuizen naar de Oostkust, van Oostende tot Knokke. Makelaars Katrien, Katrien en Anthony krijgen dit keer een speciale opdracht: Wendy en dochter Mila zoeken een miljoenenpand in hun geliefde Damme. Het budget? 2 miljoen euro, exclusief notariskosten. “We willen een vakantiewoning in een groene omgeving. We willen geen buren die over onze haag kunnen meekijken. In feite zoeken we een gebouw met karakter en een ziel, absoluut geen nieuwbouw. Integendeel zelfs, want er mag best nog wel wat werk aan zijn. We zoeken een pand met veel potentieel en waar we op termijn kunnen gaan wonen en als de kinderen het huis uit zijn, kan dienen als B&B. Een zwembad of een zwemvijver is wel een must”, vertellen Wendy en Mila. Een hele wishlist dus, maar voor dit budget kan dat voor de Huizenjagers geen probleem zijn. Of toch?

De andere opdrachtgevers hebben een iets kleiner budget. Broer en zus Tars en Hanne zoeken voor hun ouders een appartement met twee kamers op vijfhonderd meter van het strand voor 150.000 euro. Sara, Lennart en zoontje Elliot wonen in Benin, maar bezoeken regelmatig familie in Oostende. Ze zoeken hier nu een vakantieverblijf voor 360.000 euro. En Desiree en Luc hebben 400.000 euro budget voor een ruim appartement of huis met zicht op zee of de haven.

Makelaars die gericht zijn op Oostkust België

 • Katrien – Meer dan 10 jaar werkte Katrien als leerkracht in het onderwijs. 4 jaar geleden besliste ze om ook in de immowereld te stappen en begon ze meteen een eigen vastgoedkantoor in dé stad waar ze haar hart verloren heeft: Oostende. Haar liefde voor het vastgoed bracht haar nog een andere liefde. In haar kantoor leerde ze haar huidige partner kennen, die bij haar terechtkwam omdat hij iets wilde huren.
 • Anthony – Een instagrambericht. Meer had deze grote, goedlachse ex-redder niet nodig om te beseffen dat hij in de makelaardij wilde werken. Nu werkt hij al ongeveer een jaar in hetzelfde vastgoedkantoor. En hoewel hij nog redelijk nieuw is in de wereld, ziet hij het volledig zitten om voor die trofee te gaan.
 • Katrien –Katrien vernoemde haar kantoor naar haar weelderige haarlokken, gaf er een huizentwist aan – Immo Lock – en heeft nu ook een kantoorhond die naar haar kantoor is vernoemd: Locky. 

Van de kust over Limburg tot in de Ardennen

De makelaars zetten de aankomende zes weken alles op alles voor de verschillende aspirant-kopers. Ze ontdekken de mooiste regio’s van België: de kust, de Ardennen, Wallonië, de Vlaamse Ardennen en Zuid-Limburg. En ze zullen alle regio’s goed kunnen gebruiken, want de eisen van de kandidaat-kopers worden er niet minder op. Integendeel. Een vakantiehuis mag al eens wat specialer en origineler zijn. Ze moeten onder andere op zoek naar een tiny house, een woonboot, een woning in een vakantiepark en zelfs een containerwoning.

Coronaproof

Succesformule Huizenjagers blijft voor de Vakantiehuizen-editie eigenlijk hetzelfde. al blijft het iconische Huizenjagers-busje voor onbepaalde tijd op stal. Om de coronamaatregelen te kunnen respecteren verplaatsen de makelaars zich in deze nieuwe editie met een gepersonaliseerde mobilhome waarin ze op gezonde afstand van elkaar ook alle huisbezoeken live kunnen volgen. Waar de mobilhome niet geraakt, gaan de makelaars met de fiets verder naar hun pand. Elke week strijden drie nieuwe Huizenjagers voor de felbegeerde trofee. Wie op het einde van de week het meeste punten krijgt van de veeleisende kandidaat-kopers, kroont zich tot winnaar.

Huizenjagers Vakantiehuizen is vanaf 3 augustus telkens van maandag tot donderdag om 20.30 te zien op VIER.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 augustus 2020 /