Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen zeilen Over de Oceaan

Charlotte Vandermeersch, Evi Hanssen, Otto-Jan Ham, Dominique Persoone, Jani Kazaltzis en Imke Courtois zeilen Over de Oceaan. De opnames vonden eind 2019 plaats. Over De Oceaan is nu – vanaf maandag 13 december 2021 – in herhaling te kijken op Play4. Inmiddels is ook het tweede seizoen met een compleet nieuwe bemanning opgenomen.

Evi Hanssen Over de Oceaan

Evi Hanssen

Evi Hanssen gaat wereld zeilen

Recent zag je de 41-jarige Evi Hanssen op tv te zien met het belangrijke programma ‘Help! Mijn borsten staan online’. Dat ze avontuurlijk is, is voor de Nederlandse kijker geen verrassing. Ze deed mee aan het voorlaatste seizoen van Wie is de Mol?, is al jaren te zien in 3 op Reis en ook bij De Wereld Draait Door schoof ze regelmatig aan als tafeldame. Ze heeft in het verleden zelfs avontuurlijke programma’s gepresenteerd als Expeditie Robinson. Ook Evi Hanssen is moeder; zij heeft twee kinderen.

Wist je dat deze reis haar zo inspirereerde dat Evi Hanssen het boek Ergens Onderweg schreef?

Charlotte Vandermeersch Over de Oceaan

Charlotte Vandermeersch

Maak kennis van de ‘bemanning’, die deelneemt aan dit programma. Allereerst actrice Charlotte Vandermeersch (36). Je kent haar bijvoorbeeld uit De premier, maar ook in tv-series Deadline 25/5 en Deadline 14/10 (op Videoland te zien, net als de film Catacombe waarin ze ook te zien is) speelt ze de hoofdrol. Ze is verbonden aan theatergezelschap Lazarus.

Charlotte Vandermeersch gaat wereld zeilen

Charlotte Vandermeersch is niet alleen actrice; ze is ook moeder van de kleine Rufus. Hij is in mei 2018 geboren. Als die later ook in de tv en filmwereld terecht komt, staat niemand daar waarschijnlijk van te kijken. Zijn vader is filmregisseur Felix Van Groeningen met wie de actrice een relatie heeft. Op VlaamsKijken heb ik ook al het een en ander over Charlotte Vandermeersch geschreven, klik hier voor het overzicht.

Otto-Jan Ham

Otto Jan Ham Over de Oceaan

De veertigjarige Otto-Jan Ham ken je van programma’s als De Ideale Wereld en Hotel Römantiek. In mei was hij ook te zien als presentator van De Campus Cup. Maar wist je dat hij ook de stem van een van de mieren in de Maya De Bij film van Studio 100 heeft ingesproken. Otto-Jan Ham is geboren in Eindhoeven, maar studeerde in Gent en woont inmiddels in Halle. Net als Charlotte Vandermeersch heeft hij kinderen. Met zijn vriendin heeft hij twee dochters.

Dominique Persoone Over de Oceaan

Dominique Persoone

Dominique Persoone (51) is voor mij het enige onbekende bemanningslid in Over de Oceaan. Tijdens mijn zoektocht op Google ontdekt ik dat hij op zijn website wordt omschreven als ‘smakenacrobaat’. Hij verwierf bekendheid met zijn pralines en chocoladeconcepten.

Jani Kazaltzis Over de Oceaan

Jani Kazaltzis

De 41-jarige Jani Kazaltzis is voor de lezers van VlaamsKijken geen onbekende. Hij komt in menig Vlaamse show voorbij. Daarnaast is zijn eigen reeks ‘Jani gaat…’ ook in Nederland uitgezonden. De Vlaamse stylist stond afgelopen week nog in de finale van de Vlaamse editie van Dancing with the stars. Nu hij ook nog op zeilreis vertrekt, heeft hij echt amper tijd gehad voor zijn vriend. Sowieso kan Jani niet stil zitten. Recent kwam ook nog zijn boek ‘Wat zou Jani zeggen‘ uit.

Imke Courtois Over de Oceaan

Imke Courtois

Imke Courtois gaat wereld zeilen

De 31-jarige Imke Courtois is een voormalige Belgische voetbalster. Sinds 2015 is ze voetbalcommentator. Maar wist je dat ze ook heeft geacteerd? Ze was kort te zien in Loft.

Lanzarote naar Guadeloupe

Aangetrokken tot het onbekende gooien zij binnen enkele dagen de trossen los. Ze vertrekken vanuit Lanzarote en nemen voor onbepaalde tijd afscheid van hun dichte familie en vrienden. Van daar uit zeilen ze maar liefst 5000 kilometer over de Atlantische oceaan. Als het goed is meren ze in december aan in Guadeloupe. Wanneer ze vertrekken is duidelijk, hun aankomst veel minder. Het wordt een onvoorspelbare tocht. Waarom ze er voor kiezen? Voor persoonlijke ontdekkingen en inzichten, voor het gevaar en de aantrekkingskracht van het zeemansleven en voor de ziel van de oceaan

Piet Smet Evi Hanssen en Jani Kazaltzis Over de Oceaan

Kapitein Piet Smet

Onder het toeziend oog van de uitzonderlijk ervaren kapitein Piet Smet. Maar zelf zonder enige ervaring, zonder enige ondersteuning van buitenaf, zonder assistentieschip in de buurt en ver weg van het vasteland zullen ze non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen. Uit welk hout zijn de onervaren zeilers gesneden? Wat leren ze over zichzelf in volledige afzondering? En hoe voelt het om de confrontatie op te zoeken met de ruwheid van moeder natuur?  

Over de Oceaan 2020 op VIER

Over de Oceaan is in het najaar van 2020 te zien op VIER. Het programma zal de ziel vangen van de oceaan. En van de vrouwen en mannen die op hun schepen gehoor gaven aan de lokroep van de zee.

Dit programma van Woestijnvis is te zien op Telenet Play & Play More – najaar 2020 op VIER.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 november 2019 /