Wim Opbrouck dé stem, Peter Van de Veire presentator Het Rad

Acteur Wim Opbrouck is de prijzenstem én plaaggeest van Het Rad. De langstlopende spelshow allertijden heeft vanaf vanavond (maandag 3 augustus 2020) een stevige update gekregen op VIER. Peter van de Veire presenteert Het Rad. De bordjes worden iedere avond gedraaid door een andere bekende Vlaming met bijvoorbeeld Lotte Van Wezemael, Christian, Kobe Ilsen, Astrid Coppens, Erik van Looy, K3, Regi en Nora Gharib. Dj Regi Penxten heeft het geheel ook nog eens van een nieuwe begintune voorzien. Kortom: alle reden om te kijken.

Het rad met Peter Van de Veire krijgt nieuw seizoen

Update 27/8/2020: Peter Van de Veire draait vanavond (donderdag 27 augustus) voor het laatst dit seizoen aan het rad. Maar niet getreurd. Er komt een nieuw seizoen aan. Wanneer het precies zover is, is nog niet duidelijk. Maar met gemiddeld meer dan een half miljoen kijkers én pieken van ruim 700.000 kijkers kan de zender echt niet meer om deze show en presentator heen.

Sluit aan bij onze Facebook-groep en je leest het meteen als VIER meer nieuws uitbrengt over het nieuwe seizoen van Het rad met Peter van de Veire.

Lees hieronder alles over de terugkeer van het Rad van Fortuin op Vier in de zomer van 2020.

Spelprogramma Rad van Fortuin

Met de L van Lima: legendarisch en langstlopend zijn de juiste woorden voor het spelprogramma der spelprogramma’s, het Rad van Fortuin. Klinkers kopen en missers als ‘Asibille O’, ‘Woestijnvis’, ‘Jill Clinton’ en ‘Bruudruuster’, wie kent ze niet? Hoog tijd om Vlaanderen (opnieuw) kennis te laten maken met wat nu al het avontuurlijkste en meest onvoorspelbare spelprogramma van de zomer zal worden. VIER komt deze zomer verdraaid verrassend uit de hoek en verklaart na de lange corona-maanden de meest populaire televisiewinkel ter wereld weer voor geopend. Met de al even legendarische Peter ‘Rad van tong’ Van de Veire als ieders favoriete winkelheer.

Peter van de Veire

Peter van de Veire is verheugd dat hij Het Rad mag gaan presenteren. “Ik ben gelukkiger dan een kind dat terug naar school mag na 2 maanden lockdown. Zo blij dat ik de béste spelshow aller tijden mag presenteren. Al jaren toeter ik in interviews dat ik zeer graag een nieuwe versie van Het Rad van Fortuin wil maken. En kijk: VIER heeft de Vraag der Vragen gesteld en ik heb zeer snel “ja!” gezegd.  Het Rad is zoals Het Leven zelf. Vol spanning, vol onvoorspelbaarheid én af en toe ’s heel hard lachen. Zolang je maar hard genoeg draait. We gaan met Het Rad het verschil maken met een versie die perfect klopt in 2020. Geen nineties-bling-bling maar een show met vaart, humor en verrassende spelelementen.”

Peter Van de Veire presenteert remake van Het Rad op VIER - langstlopende spelshow ter wereld

Wim Opbrouck

Wim Opbrouck is de prijzenstem én plaaggeest van Het Rad dit seizoen. Met zijn enthousiasme en unieke interventies doet hij De Winkel daveren. Hij begeleidt de kandidaten op geheel eigen wijze door De Winkel én ontpopt zich tevens tot speelse plaaggeest van Peter en de kandidaten. “Als kind al was ik in de ban van die onzichtbare stemmen in legendarische televisieshows uit de jaren zeventig en tachtig. Je hoorde ze wel, maar je zag ze niet. Zalig. Die stemmen lieten de woorden rollen als edelstenen wanneer ze de prijzenkast presenteerden. Precies omwille van dit ‘talige’ aspect heb ik meteen toegezegd om in de voetsporen te treden van deze illustere voorgangers zoals Pierre Van Ostade, ‘En Pierre, wat hebben zij gewonnen?!’ of dichter bij huis, meester Jo Van Backlé en de fenomenale Marc Huylebroeck”, vertelt Wim Opbrouck.

Legendarische remake met Regi Penxten

Ook Regi Penxten kijkt uit naar de remake van deze show. “Het Rad Van Fortuin was hier voor het eerst op tv in 1976, mijn geboortejaar. Ik ben dus volledig opgegroeid met het programma. Het was gewoon zalig om nog eens terug te gaan naar mijn kindertijd en in de studio te duiken voor een 2.0-versie van de begintune. Het zou tof zijn als deze remake even legendarisch wordt als 44 jaar geleden.” Bekende tunes in een nieuw jasje steken kan Regi natuurlijk ontzettend goed. Dat zagen we al bij Liefde voor Muziek.

Bekende assistenten

Na Expeditie Robinson, De Mol en Dancing with the stars vernieuwt VIER weer een iconisch tv-programma voor jonge gezinnen en doet dat op geheel eigen wijze. Het concept blijft bewaard: net als vroeger draaien drie kandidaten aan het rad en kunnen ze prijzen winnen wanneer ze de woordpuzzel oplossen. Nieuw in Het Rad van VIER zijn de ‘Letterzetters’. Peter krijgt geen vaste assistente, maar zal elke aflevering worden geflankeerd door een nieuw bekend gezicht. De ‘assistent van de dag’ tovert niet alleen de letters tevoorschijn, zij of zij geeft ook enkele thema’s en onderwerpen aan in de vragenrondes.

Lotte Van Wezemael

De Limburgse seksuologe Lotte Van Wezemael bijt de spits af als letterzetter in het nieuwe Rad. In één van de puzzels onthult ze zelfs een trauma uit haar jeugd. In de winkel duiken ook plots de Romeo’s op, want tussen de prijzen zit er het aanbod om een jaar lang, elke dag de Frikandel XXL te verorberen. Op dinsdag is Christian, bekend van De Mol, letterzetter met dienst. Woensdag tikt Kobe Ilsen de letters aan. En wat bleek die had groot nieuws! Astrid Coppens sluit de eerste week van Het Rad af met een gigageheim uit Hollywood.

Letterzetter Het Rad 2020

In de tweede week kent Het Rad 2020 ook weer bekende letterzetters. Zo trapt Erik van Looy af als ‘m – zoals je ‘m natuurlijk wel kent – stuntelige letterzetter. Op dinsdag volgt K3, waarbij Marthe, Klaasje en Hanne beurtelings ene letter omdraaien. Daarnaast brengen ze ook een a-capella versie van de zomerhit Bikini vol zand. Op woensdag is dj Regi Penxten de letterzetter van dienst; hij heeft ook de tune voor Het Rad 2020 bedacht. Als laatste in de tweede week is het de beurt aan Nora Gharib. Zij onthult iets over een verdachte situatie in de backstage van rockgroep ‘Limp Bizkit’. Meer over Nora Gharib ontdekken, lees dan ook dit artikel.

De bekende letterzetters uit week 3 zijn Kat Kerkhofs – vrouw van voetballer Dries Mertens en zelf natuurlijk ook een drukke dame. Zo heeft ze onder andere een boek geschreven. Dinsdag is het de beurt aan DJ Hakim. Woensdag komt voetbalster Tessa Wullaert langs, die je ook kunt kennen uit De Container Cup. En donderdag komt er – ook voor de Nederlanders – een bekend gezicht langs, namelijk Bartel van Riet. Die ken je als presentator van Expeditie Robinson en zijn verschillende ‘groene’ boeken.

Voor James Cooke terug aan boord van de Evanna stapt, waar hij dit najaar weer een nieuw seizoen van Gert Late Night maakt, gaat hij aan de slag als letterzetter bij Het Rad. Dinsdag is het de beurt aan De Leeuw van Vlaanderen: Johan Musseeuw. Op woensdag drukt Stefaan Degand zijn stempel op Het Rad. Het Rad is, net als het leven, onvoorspelbaar, maar deze acteur zorgt hierbij voor de overtreffende trap.  Boksen? Een wachtstoel meebrengen? Alles kan voor Stefaan Degand. We komen van hem te weten hoe hij in zijn jonge jaren kon ontsnappen aan een overval met een mes. De week wordt afgesloten door letterzetter Dominique Persoone. Je kent hem uit Over de Oceaan. Tijdens één van de puzzels komen we te weten welke ervaring hij ooit opdeed in de categorie ‘naakt op het werk’.

De Winkel

‘De Winkel’ staat traditiegetrouw vol met prachtige prijzen, waar iedereen al lang van droomde, maar nooit durfde te kopen. Van een auto tot een Dinner in the Sky of zelfs een geheimzinnige surprise box, alles is mogelijk. In de finale krijgt één kandidaat bovendien de mogelijkheid om te shoppen in de ‘Premium’-afdeling van de winkel. Hier bevinden zich verschillende hoofdprijzen om ‘U’ tegen te zeggen. Het is aan Wim Opbrouck om deze bijzondere prijzen te presenteren.

Eerste kandidaten Vlaamse remake Het Rad

Ben jij benieuwd wie de eerste kandidaten van het vernieuwde Rad zijn?  Stephanie uit het Oost-Vlaamse Gottem werkt als bediende in een winkel voor kappersproducten. Haar leeftijd is een goed bewaard geheim. Michiel is 28 jaar en komt uit Drongen. Hij is leerkracht Frans, maar in zijn vrije tijd volgt hij een opleiding als ontwerper van kleding. Momenteel maakt hij  Sinterklaaspakken, maar zijn droom is het ontwerpen van maatpakken voor heren. Frank is 27 en woont in Borgerhout. Als International Key Accountmanager werkt hij vaak in het buitenland. Hij houdt van wakeboarden, skateboarden en snowboarden.

Langstlopende spelshow ter wereld

Het Rad is de langstlopende game show ter wereld: in 1974 maakte het format zijn debuut op de Amerikaanse televisie en het spelprogramma werd intussen al in meer dan 45 landen geproduceerd. Wist je dat in Nederland eerder al een nieuwe versie van het Rad van fortuin is uitgezonden? In 2016/2017 werden er 200 afleveringen gemaakt met André Hazes junior. Het echte grote succes bleef uit, waardoor het bij één seizoen is gebleven. Op muzikaal vlak vergaat het Hazes beter. Ook in België doet hij het super goed. Kijk maar naar Liefde voor muziek.

Het Rad, vanaf maandag 3 augustus van maandag tot en met donderdag om 21u20 op VIER.

Foto’s VIER.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 augustus 2020 /