Niveau 4 Gent toont échte Gentse flikken aan het werk

Niveau 4 gaat voor het derde seizoen naar Gent. Inderdaad, de stad waar de Flikken-reeks zijn oorsprong vond. Televisiemaker Eric Goens (Het Huis, De Zomer Van…) laat zien hoe de échte Gentse flikken aan het werk gaan. Het levert een spectaculaire blik achter de schermen op bij het politiekorps van de Arteveldestad. Niveau 4 Gent is vanaf vandaag, woensdag 26 augustus, om 20.35 uur te zien op VIER.

Dit is één van de nieuwe programma’s van VIER voor het najaar 2020.

Niveau 4 seizoen 3

De actie, de scherpe blik van Goens, de vinger op de wonde: het zijn de perfecte ingrediënten voor spectaculaire True Crime van eigen bodem. Hij filmt op de achterbank van politiecombi’s tijdens interventies en patrouilles die vooral ’s nachts uit de hand durven lopen. Na de ruwe, spectaculaire en bij momenten ontnuchterende beelden van de interventieteams van diverse politiekorpsen in centrumsteden Hasselt, Sint-Niklaas en Aalst neemt televisiemaker Eric Goens de kijker in het derde seizoen van Niveau 4 mee naar Gent. Spannende achtervolgingen, arrestaties, drugscontroles en drugsrazzia’s zijn ook in Gent geen uitzonderingen.

Niveau 4 Gent

Gent is de stad van studenten, toeristen en… van 32.000 misdrijven per jaar. Hét grootste probleem in Gent zijn dealers met kleine hoeveelheden harddrugs. Ze verzieken wijken zoals de Brugse poort door er openlijk te dealen of onderlinge vetes op straat uit te vechten. De Gentse politie zet daarom het STROP-team in om de overlast aan te pakken. Commissaris Rico en zijn team zijn de ogen en oren van de straat. Ze patrouilleren in een anonieme wagen en in burger op de meest onverwachte momenten.

Interventies

De interventieploegen van de Gentse politie krijgen de ene oproep na de andere waarbij ze te maken hebben met verdachten die al een hele lijst aan misdrijven op hun kerfstok hebben staan. Het gaat om draaideurcriminelen die de binnenkant van de gevangenis al dikwijls hebben gezien.

Overvallers opsporen…

De cel Gerichte Opsporingen van hoofdinspecteur Fred krijgt een oproep om de daders van een overval te arresteren in het centrum van de stad. Ze zijn net gevlucht en de politie heeft alleen een vaag signalement. In de Gentse volkswijk Nieuw-Gent, tussen het Sint-Pietersstation en de voetbalarena van AA Gent wordt het wijkteam van hoofdinspecteur Liesbeth geconfronteerd met de rauwe realiteit in de buurt. Een man met een zware drugsproblematiek wordt gearresteerd omdat hij weigert een enkelband te dragen.

Tweede aflevering Niveau 4 Gent

n de tweede aflevering van Niveau 4 Gent vermoedt het STROP-team van commissaris Rico dat er een dealer actief is in de buurt van het Gentse Sint-Pietersstation. De stationsbuurt is het werkterrein van een beruchte bende die er vooral cocaïne verkoopt en er is opvallend veel activiteit van mensen die volgens commissaris Rico duidelijk op zoek zijn naar drugs. Wanneer ze de controle verderzetten in het station zelf, duurt het niet lang voor ze de dealer kunnen vatten. De man zegt van niets te weten, maar wanneer de agenten zijn onderbroek doorzoeken, duiken er opvallend veel witte verpakkingen met cocaïne en heroïne op. En dat is niet alles, want commissaris Rico krijgt nog een extra verrassing voorgeschoteld…

Beruchte veelpleger

In Gent is de cel Gerichte Opsporingen op zoek naar een beruchte veelpleger. De man leeft ondergedoken na een veroordeling voor verschillende diefstallen en inbraken. Hij is één van de 230 veelplegers die van dichtbij opgevolgd worden door het team van hoofdinspecteur Fred. Bij het kleinste misdrijf worden ze meteen gearresteerd. Hoofdinspecteurs Dieter en Bart van de interventiedienst halen een roekeloze bestuurder uit het verkeer. De man blijkt een enorm zwaar verleden te hebben en heeft er net een lange gevangenisstraf op zitten. Toch is hij opnieuw op het slechte pad, hij zit achter het stuur onder invloed van harddrugs.

War on drugs

Ook in Gent woedt er een bikkelharde war-on-drugs. Het aantal drugsdelicten is er de voorbije jaren fors gestegen tot bijna 4000 per jaar. Voor hoofdinspecteur Liesbeth en inspecteur Axel is de strijd tegen drugs een dagelijkse opdracht geworden. Het openlijke dealen en gebruiken op de straat zorgt voor heel wat overlast in de wijk Nieuw-Gent.

Niveau 4 Gent is vanaf vandaag, woensdag 26 augustus, om 20.35 uur te zien op VIER.

Kijkers van Play en Play More hebben Niveau 4 Gent mogelijk al voor een gedeelte gezien. Daar zijn sinds 6 juli namelijk aflevering 1 tot en 4 te vinden. En sinds 5 augustus zijn daar ook aflevering 5 tot 9 bijgekomen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2020 /