Woestijnvis verkoopt De Container Cup aan Amerika en Frankrijk

Woestijnvis heeft het format van De Container Cup verkocht aan Amerika en Frankrijk. Daarnaast lopen er nog gesprekken met verschillende andere geïnteresseerde buitenlandse producenten. Ook zij willen het format kopen, waarin Belgische topatleten en Bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen in een unieke zevenkamp. Niet gek dat er zoveel interesse is, want gemiddeld kijken er 518.000 kijkers iedere avond naar het sportprogramma.

  • Ook op VlaamsKijken merk ik dat Vlaanderen enthousiast over het programma is. Het artikel over De Container Cup-deelnemers wordt dagelijks door honderden bezoekers gelezen. Stiekem kijk ik er ook wel naar uit dat er een Nederlandse partij de rechten van De Container Cup van Woestijnvis koopt. Het zou geweldig zijn om er hier in Nederland ook van te kunnen genieten.

Woestijnvis & De Container Cup

Programmadirecteur Woestijnvis Hazel Pleysier vertelt. “Nog nooit ging het zo snel met een nieuw programma als bij De Container Cup. Een even geniaal als simpel idee van Woestijvis-CEO, Erik Watté. Dit werd op enkele weken tijd volledig uitgewerkt tot een programma, opgenomen én verkocht. Dit is ongezien in Vlaanderen, en wekt blijkbaar ook nieuwsgierigheid in de rest van de wereld. Vaak tonen producenten of zenders pas interesse na een evaluatie van het hele seizoen. Of na de pitch op een internationale beurs.”

Televisieaanbod creatief invullen

“Het is duidelijk dat ook andere landen in deze uitzonderlijke tijden hun televisieaanbod zo creatief mogelijk willen invullen. Het is dan ook fijn om te zien dat het harde werk van het ganse team zo snel al loont. Het geeft een enorme boost om de komende weken en maanden op dat elan verder te gaan.

Kijkcijfers De Container Cup

Op weekdagen kijken op VIER gemiddeld 518.000 kijkers naar de straffe sportprestatie. En laten we ook de geweldige commentaren van Wesley Sonck en Pedro Elias niet vergeten. Het programma trekt van maandag tot donderdag de avond op gang met gemiddeld 331.000 kijkers (20,4%). In de late avond scoort de aflevering nog eens opvallend gemiddeld 187.000 kijkers (20%).

Mathieu van der Poel en Wout van Aert

De komende dagen en weken geven ook onder andere de broers Borlée, Simon Mignolet, Greg Van Avermaet, Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog het beste van zichzelf in de container. Oliver Naesen bezet momenteel de eerste plaats. Klik hier voor het gehele klassement van De Container Cup. Ontdek daarnaast welke helden er nog meer aan de start staan de aankomende tijd.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2020 /