Spitting Image op VIER: legendarische poppenshow

De legendarische Britse poppenshow Spitting Image is – na het grote succes in de jaren tachtig en negentig – weer terug op VIER. De Britse 2.0-versie van de poppenshow met onder andere Donald Trump, Kanye West, Mark Zuckerberg, Prins Harry & Meghan Markle is vanaf vanavond (woensdag 14 oktober) om 22.45 uur te zien op VIER.

Spitting Image

De satirische en immens populaire tv-show Spitting Image lacht met alles wat zich afspeelt in de wereld van vandaag. Heel wat wereldleiders, politici, celebrities, muzikanten en royals spelen de hoofdrol… als handpop. Al spottend worden de meer dan 100 karikaturale figuren die momenteel de actualiteit domineren stevig op de korrel genomen.

Beroemdheden als pop

In dit nieuwe seizoen van Spitting Image komen weer heel wat beroemdheden als pop voorbij. Onder andere Donald Trump, Greta ThunbergKim Kardashian, Mark Zuckerberg, Kanye WestAdeleBillie EilishVladimir PoetinElon Musk en prins Harry en Meghan Markle passeren de revue. Wat je mag verwachten? Een dosis pittige, scherpe en gewaagde humor. Niets of niemand is veilig dit najaar op VIER.

Internationale cast van (stem)acteurs

Wie poppen zegt, zegt stemmen en die hebben ze voor de reboot van Spitting Image gevonden bij enkele toppers. De internationale stemmencast bestaat uit Britse en Amerikaanse stemacteurs, comedians en acteurs en actrices zoals John DiMaggio (Futurama), Indira Varma (Game of Thrones), Billy West (Space Jam), Debra Stephenson (Coronation Street), Debra Wilson (Batman: The Enemy Within), Guz Khan (Four Weddings and a Funeral), Lewis MacLeod (Star Wars), Lobo Chan (King Kong) en Phil LaMarr (Pulp Fiction).

Weetjes over Spitting Image

  1. Het programma was 12 jaar lang op antenne, van 1984 tot 1996.
  2. In totaal telde de show 131 afleveringen, verdeeld over 18 seizoenen én nog eens 10 eenmalige specials.
  3. De makers – Peter Fluck en Roger Law – deden er 3 jaar over om de juiste technologie te ontwikkelen om de poppen op het tv-scherm te krijgen.
  4. Het eerste seizoen kostte zo’n 2,6 miljoen pond om te maken, zowat het dubbele van alle andere primetime programma’s die toen op antenne uitgezonden werden.
  5. Het kostenplaatje per pop was ongeveer 5000 pond.
  6. Op het hoogtepunt keken er maar liefst 15 miljoen mensen naar de satirische poppenshow.

Poppen Spitting Image 2020

Foto’s VIER.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 oktober 2020 /