Documentaire over Lance Armstrong op VIER

De spraakmakende documentaire over Lance Armstrong is vanaf zondag 27 september om 21.30 uur te zien op VIER. Van wielergod tot persona non grata: ontdek waarom Lance Armstrong jarenlang doping gebruikte als wielrenner.

Voor de Nederlandse lezers: de documentaire Lance is nu te zien op Videoland (net als deze Vlaamse series).

Documentaire Lance (Armstrong)

“Ik zal je mijn waarheid vertellen. Ik zal niet liegen.” Dat beweert Lance Armstrong in de spraakmakende documentaire Lance. Deze reeks vertelt het intrigerende verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielerlegende Lance Armstrong. Van zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges tot zijn ondergang in 2013. Toen biechtte de succesvolle wielrenner op dat hij betrokken was bij één van de grootste dopingschandalen allertijden.

Waarom gebruikte Lance Armstrong doping?

Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waarom gebruikt de Amerikaanse wielerlegende doping? Wanneer deed hij dat voor het eerst? Waarom loog hij daarover? Maar misschien nog wel interessanter: hoe kon alles al die jaren onder de radar blijven? Armstrong deelt voor het eerst zijn volledige verhaal met het grote publiek. 7 jaar na zijn onthullingen werpt deze unieke reeks nieuw licht op het grootste schandaal uit de wielergeschiedenis met straffe interviews, gewaagde vragen en keiharde feiten.

Doping menu van wielerheld

Al van kleins af aan was Lance Armstrong een winnaar pur sang. Hij moest en zou altijd winnen en beter zijn dan de rest. Om dat te verwezenlijken zocht hij zijn toevlucht in epo, bloedtransfusies, groeihormonen en testosteron. Het stond allemaal op zijn het menu. Normen en waarden maakten plaats voor roem en glorie, te allen prijze.

Marina Zenovich

De Amerikaanse documentairemaakster Marina Zenovich – die eerder al een documentaire maakte over Roman Polanski – probeert in deze unieke docu in zijn hoofd te kruipen en antwoorden te vinden op de vele ‘waarom’-vragen. Ook vrienden, famile, ex-ploegmakkers en -ploegleiders en vijanden delen hun ervaringen met de fascinerende en schijnbaar onaantastbare wielergod. Of hoe een sport een mens kan beïnvloeden. En een mens een onherstelbare impact kan hebben op een sport.  

Liefhebber van documentaires? Op dit moment kun je bij Canvas nog twee interessante zien:

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 september 2020 /