Da’s dikke liefde: Lotte Vanwezemael, Servaas Bingé en deelnemers

Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé helpen in Da’s dikke liefde – iedere maandag vanaf 23 mei om 20.35 uur op Play4 – vier koppels met hun ongezonde gewoonten, relatie en gezondheidsproblemen. Zo willen de deelnemers aan Da’s dikke liefde hun gezondheid, relatie en seksleven een nieuwe boost geven. De koppels geven zich hiervoor letterlijk en figuurlijk bloot. Ontdek in dit artikel meer over het programma, de experts én de Da’s dikke Liefde deelnemers.

Da’s dikke liefde

4 koppels gaan de strijd aan met hun ongezonde gewoonten om zo hun gezondheid, hun relatie en hun seksleven een nieuwe boost te geven. Dilly en Jens, Fré en Sofie, Raf en Zoë, en Jessica en Xavier hebben bijna allemaal een behoorlijk ongezonde levensstijl. Ze voelen zich niet lekker in hun veld en verliezen niet alleen zichzelf, maar ook elkaar uit het oog. Deze acht deelnemers gaan in Da’s dikke liefde de uitdaging aan om op zes maanden tijd, gezonder en fitter en hopelijk ook een stuk gelukkiger te worden. Daarbij krijgen de vier koppels de hulp van experten Lotte Vanwezemael en Servaas Bingé.

Lotte Vanwezemael

Lotte Vanwezemael is seksuologe en psychologe. Ze schreef onder andere het boek Doe ik het goed? Ze is bekend geworden als Seksuolotte en is steeds vaker op tv te zien. Ze deed afgelopen jaar zelfs mee aan Dancing with the Stars. En ze was tevens één van de experts bij Blind getrouwd. In Da’s dikke liefde gaat Lotte Vanwezemael wat extra peper over het liefdesleven van de koppels te strooien; zij focust zich dus op de relatie van de deelnemers.

Servaas Bingé

Servaas Bingé is sportarts en leefstijldeskundige. Hij heeft verschillende boeken geschreven over gezond leven en eten. Zo weet hij alles van intermittent fasting, maar ook over het versterken van je weerstand en hoe je jezelf gezonder kunt eten. Ontdek hier alle boeken van Servaas Bingé. Servaas zal de deelnemers aan Da’s dikke liefde tips en tricks geven om hun voedings- en leefgewoonten te verbeteren.

Deelnemers Da’s dikke liefde

De deelnemers aan Da’s dikke liefde zijn Dilly en Jens, Fré en Sofie, Raf en Zoë, en Jessica en Xavie. In de eerste aflevering worden de koppels aan het begin van hun zes maanden challenge gewogen, gescand en medisch onderzocht. De resultaten van deze testen zorgen al meteen voor een shockeffect…

Maak hieronder kennis met de deelnemers aan Da’s dikke liefde.

Sofie & Fré

Sofie & Fré uit Deinze zijn twee harde werkers met drie dochters en een eigen zaak. Vier jaar geleden begonnen ze samen een frituur/eethuis. Werken in een frituur maakt het natuurlijk niet gemakkelijk om gezond te eten. Fré stond 10 jaar geleden scherp en was zeker sportief, maar na het openen van hun grote droom Sofré is er nog weinig vrije tijd over. Sofie beseft dat er niet voldoende gezonde voeding op tafel komt en wil dit graag veranderen. Door hun drukke baan houden ze weinig tijd over om te koken en grijpen sneller naar ongezonde voeding, ook hebben ze geen tijd voor zichzelf en elkaar. Ze weten niet meer wie ze zijn omdat ze altijd maar werken, geleefd worden en veel stress hebben. Hun doel: meer tijd voor elkaar en zichzelf.

Zoë & Raf

Het jonge koppel Zoë & Raf uit Diest heeft al heel wat meegemaakt in hun leven. Drie jaar geleden raakten Zoë & Raf betrokken bij een zwaar moto-ongeval waarvan de gevolgen nog steeds nazinderen. Twee jaar vol operaties, medicatie, revalidatie en uiteindelijk amputatie van Zoë haar onderbeen waren zwaar voor hen en zowel Zoë als Raf kwamen wat bij. Raf deed vroeger veel aan fitness, maar door de vele ziekenhuisbezoeken moest hij hiermee stoppen. Beide hebben weinig beweging, ongezonde eetgewoonten en dit zorgt voor minder intimiteit in hun relatie. Ondanks de tegenslagen staan ze positief in het leven samen met hun dochtertje Harley. Het doel van deze deelnemers aan Da’s dikke liefde is hun levensstijl aanpassen.

Dilly & Jens

Dilly en Jens uit Onze-Lieve-Vrouw Lombeek hebben een ongezonde levensstijl. Jens kampt met een zwaar overgewicht en Dilly is heel bezorgd dat dit hem fataal kan worden. Jens weet wel dat hij het kan, maar de motivatie ontbreekt hem om er effectief iets aan te doen. Wel merkt hij dat zijn conditie niet meer zo goed is. Dilly was vroeger zeer sportief en deed aan competitieskiën. De laatste 5 jaar is ze met overgewicht beginnen kampen en kwam ze op twee jaar tijd zo’n 40 kilo aan, hierdoor voelt Dilly zich heel onzeker en dit heeft een impact op hun relatie. Hun doel is vooral de gezondheid van Jens verbeteren.

Jessica & Xavier

Jessica en Xavier uit Antwerpen zijn bijna zes jaar samen en hebben een dochtertje van twee. Vroeger was Jessica avontuurlijk en sportief, maar sinds ze mama is geworden blijft er maar weinig tijd voor zichzelf over. Zoals velen vecht Jessica met de zwangerschapskilo’s die zijn blijven plakken. Ze wil graag terug sportiever worden en vooral zich beter in haar vel voelen. Xavier heeft dan weer een ongezond eetpratoon en gaat altijd voor ‘grote porties’. Het doel van deze deelnemers aan Da’s dikke liefde is avontuurlijker en gezonder leven.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 mei 2022 /