Liefde voor Muziek 2022: Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola

Ben je benieuwd welke deelnemers centraal staan in de tweede aflevering van Liefde voor Muziek 2022? Dat zijn Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola. Al meer dan dertig jaar vullen zij als één van de pioniers van de Belgische dancescene ontelbare dansvloeren met aanstekelijke beats, een unieke sound en teksten die in je hoofd blijven hangen. Wat zullen de andere deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022 hier van maken. Ontdek hier alvast meer over de optredens van Davina Michelle, Suzan & Freek, Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille en Ozark Henry.

Liefde voor muziek 2022 deelnemers

De artiesten die meedoen aan Liefde voor Muziek seizoen 8 zijn: Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille, Ozark Henry, Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola) en Suzan & Freek. Daarbij vallen meteen verschillende dingen op. Zo namen Loredana en Camille het recent tegen elkaar op in The Masked Singer 2022 als Miss Poes en Ridder. En met Davina Michelle en Suzan & Freek zijn er in dit nieuwe seizoen Liefde voor Muziek op VTM ook twee Nederlandse acts vertegenwoordigd.

Meer weten over de deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022:

Of lees ons uitgebreide artikel: Liefde voor Muziek: artiesten nieuw seizoen met o.a. Camille.

Margriet Hermans

Het rijke repertoire van powerkoppel Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola staat centraal in de tweede aflevering van Liefde voor Muziek 2022. Dat 2 Fabiola draait om dance vibes heeft ook Margriet Hermans begrepen. Zij bijt de spits af en doopte de iconische monsterhit She’s After My Piano om tot het ambiancenummer Lekker Blijven Hangen. “Ik wou dit heel graag doen en ik heb er mijn eigen versie van gemaakt in het Nederlands!”, vertelt Margriet. Ze krijgt iedereen aan het dansen en leert hen ook haar eigen, bijpassende move…

Camille

Ook Camille zorgt voor een verrassing van formaat. Als Ridder en Miss Poes bouwden Loredana en Camille een speciale band op in The Masked Singer. “Zij zou echt mijn zus kunnen zijn”, klinkt het bij Camille. Om zowel 2 Fabiola als Loredana te laten schitteren in Liefde voor Muziek, brengt ze een mashup van Lift U Up en Hou Vol. En daarbij houdt vooral Loredana het niet droog…  “Ik ben geen huiler op televisie maar Camille is het wel gelukt. Het was écht een verrassing!”

Suzan en Freek

Pat Krimson krijgt het dan weer moeilijk bij de cover van Suzan en Freek die Freak Out omtoverden tot een trage ballad. “Het is totaal iets anders, zo pakkend!”, vertelt Pat. Benieuwd of het net zo’n schot in de roos is als de covers uit de Suzan en Freek-aflevering, waarmee Liefde voor muziek 2022 werd afgetrapt vorige week.

Koen Buyse

Koen Buyse koos zijn nummer dan weer op basis van de titel. “I Hate 2 Love U had evengoed een liedje van Zornik kunnen zijn. Ik dacht er een electro rock versie van te maken, maar dat draaide helemaal anders uit… Ik treed nu al 20 jaar op maar damn, ik heb zenuwen!”, vertelt Koen Buyse van Zornik in de tweede aflevering van Liefde voor Muziek 2022 waarin 2 Fabiola (Pat Krimon en Loredana) centraal staan.

Ozark Henry

Naast nummers van 2 Fabiola wordt er ook een nummer van Leopold 3, de andere band van Pat, gecoverd. Ozark Henry laat iedereen wegdromen met Joan Of Arc, beter bekend als Volle Maan. En die versie krijgt zelfs babbelkous Pat Krimson stil. “Ik heb Pat nog nooit zo zwijgzaam gezien”, lacht Koen Buyse.

Davina Michelle

Davina Michelle maakte dan weer, zonder het te weten, een cover van een cover met Let The Music Play. “Nu verschiet ik, dat is geen nummer van mij maar een cover”, lacht Pat Krimson. Haar versie valt erg in de smaak. “Ik denk dat je 25 verschillende versies gaat vinden van dit nummer maar dit is de mooiste, wauw!”, oordelen Loredana en Pat van 2 Fabiola.

Silence van Delerium 

Om de avond af te sluiten kozen Pat Krimson en Loredana zelf voor Silence van Delerium. “Op een avond in bed kwam ik op het idee. Als tiener draaiden ze dit nummer overal waar ik op pad ging. Het is een trance nummer uit de nineties”, vertelt Loredana in de tweede aflevering van Liefde voor muziek 2022.

Liefde voor muziek in Nederland kijken

Nu Davina Michelle en Suzan & Freek meedoen aan Liefde voor muziek volgt ook steeds vaker de vraag of Liefde voor muziek 2022 ook in Nederland te kijken is. Dat kan via VTM GO. Zelf kijk ik nog via de app, maar ik begrijp dat het tegenwoordig lastiger is om deze te installeren als je buiten België woont. Maar via de website lukt het sowieso; je moet je eventjes aanmelden (twijfel even of je moet aangeven dat je in België woont, maar in zo’n geval gebruik ik altijd het adres van de omroep zelf) en kunt dan genieten van alle seizoenen van Liefde voor muziek tot nu toe. Als je een VPN Verbinding hebt (zoals van VPN Nederland, die hieronder staan) kun je via de site ook kijken naar alle programma’s van VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 april 2022 /