Liefde voor Muziek deelnemers 2022: Margriet Hermans

Margriet Hermans staat centraal in de vierde aflevering van Liefde voor Muziek 2022. Wat zullen de andere deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022 van haar songs maken. Ontdek hier alvast meer over de optredens van Davina Michelle, Suzan & Freek, Koen Buyse (Zornik), Camille Dhont, Ozark Henry en Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola. Te kijken op maandag 25 april om 20.35 uur bij VTM en natuurlijk terug te kijken op VTM Go.

Liefde voor muziek 2022 deelnemers

De artiesten die meedoen aan Liefde voor Muziek seizoen 8 zijn: Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille Dhont (die je kent uit #LikeMe), Ozark Henry, Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola) en Suzan & Freek. Daarbij vallen meteen verschillende dingen op. Zo namen Loredana en Camille het recent tegen elkaar op in The Masked Singer 2022 als Miss Poes en Ridder. En met Davina Michelle en Suzan & Freek zijn er in dit nieuwe seizoen Liefde voor Muziek op VTM ook twee Nederlandse acts vertegenwoordigd.

Meer weten over de deelnemers aan Liefde voor Muziek 2022:

Of lees ons uitgebreide artikel: Liefde voor Muziek: artiesten nieuw seizoen met o.a. Camille.

Margriet Hermans in Liefde voor Muziek

“Ik heb nog nooit iemand anders mijn repertoire horen zingen!”, aldus Margriet Hermans. Daar komt verandering in als ‘la mama’ Margriet Hermans centraal staat in aflevering 4 van Liefde voor Muziek 2022. Margriet Hermans bouwde een bloeiende zang- en showbizzcarrière uit en zit al 35 jaar in het vak. Haar dynamische persoonlijkheid, onmiskenbaar gevoel voor humor, iconische bulderlach en brede maatschappelijke interesse zijn niemand ontgaan.

Suzan & Freek

Naast de liefde voor muziek is haar liefde voor dochter en oogappel Celien nog groter. Suzan & Freek zorgen maandag voor een emotioneel hoogtepunt wanneer ze uitpakken met hun versie van het zelfgeschreven duet Voor Het Leven Voor Elkaar. “Celien heeft dit liedje geschreven voor mijn moederdag. En ik maar wenen, dat gaat nu hetzelfde worden”, vertelt Margriet Hermans, wiens dochter we in actie zagen tijdens Margriet De Musical.

Davina Michelle

Ook Davina Michelle gaat de emotionele toer op: “Ik ga Celien voor jou zingen. Ik vond de eerste zinnen zo mooi, dat ik meteen wist dat ik dit wou doen.” Al brengt die keuze ook heel wat stress met zich mee. “Ik ga in het Nederlands zingen en dat is volledig buiten mijn comfortzone. Maar de tekst is zo mooi.” 

2 Fabiola

Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola zorgen dan weer voor de feestelijke noot met hun catchy versie van Laisse Rouler Le Bon Temps, Jacqueline. “Ik wil me excuseren dat het nummer niet gaat over Celien maar over Jacqueline”, lacht Pat. “We hebben er iets leuks van gemaakt met de titel Cowboys”, vult Loredana aan. Speciaal voor de gelegenheid halen ze de Margriet-move nog eens boven. Deze beweging van Margriet Hermans leerden we kennen in de 2 Fabiola aflevering van Liefde voor Muziek 2022.

Koen Buyse

Zowel in de carrière van Margriet Hermans als in die van Koen Buyse (Zornik) was hun deelname aan de Humo’s Rock Rally een belangrijke stap. “Ik weet dat er ook een rock chick in Margriet schuilt dus ik ben op zoek gegaan naar een rocknummer dat zij ooit heeft uitgebracht.” Koen Buyse stak de song Als De Nacht Komt in een Engels jasje met de titel When The Night Comes. Een versie die Margriet volledig kan bekoren: “Oh my god, wat een pareltje! Ik had een klein beetje een Bon Jovi-gevoel.”

Camille

Camille, de jongste van de bende, koos met Niets Houdt Me Tegen verrassend voor een nummer uit het oudere repertoire van Margriet. “Die is wel echt heel oud hé! Dit was de openingstune van mijn programma aan zee. De tekst is gedeeltelijk geschreven door Stef Bos”, vertelt Margriet Hermans in Liefde voor Muziek.

Ozark Henry

Ozark Henry koos daarentegen voor een recent nummer van Margriet Hermans en twijfelde daar geen seconde over. Met Adem brengt hij een remake van De Stroom. “De muziek en de tekst heb ik zelf geschreven. Daar ben ik zo fier op”, reageert Margriet Hermans in Liefde voor Muziek 2022 enthousiast. 

Margriet Hermans openhartig over jeugd

Margriet Hermans sluit haar aflevering van Liefde voor Muziek af met een passende tribute: Diamond In The Rough van haar idool Alicia Bridges. “Ik heb dit nummer gekozen omdat het tekstueel zo goed bij mij past. In veel mensen zit vaak nog een ruwe bolster maar als je de kans krijgt om het op te blinken, dan komt er soms iets verbazends uit.” Doorheen de week vertelt Margriet Hermans ook openhartig over haar eigen jeugd: “Ik wou vrij zijn, maar dat kon niet. Met zes kinderen en een zaak moesten we allemaal in het gareel lopen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 april 2022 /