Nora Gharib in Albanië met Jan van Looveren

Nora Gharib in Albanië met Jan van Looveren voor het programma Op weg met Jan. Het is inmiddels het tweede seizoen van deze serie, maar voor mij de eerste aflevering die ik heb gezien. En ik ben echt onder de indruk. Niet alleen van het programma en de omgeving die in beeld werd gebracht, maar vooral van Nora Gharib.

Nora Gharib

Ja, natuurlijk heb ik haar naam al een paar keer ingetikt op deze site. Ze speelde tenslotte de hoofdrol in Patser en zal ook te zien zijn in de nieuwe tv-serie Black-out (najaar 2020 op tv – check hier de eerste beelden). Maar verder kende ik haar voor de uitzending van Op weg met Jan niet. Ik zag ‘m destijds toen-ie eind 2018 op tv was en ben haar toen meteen gaan volgen op Instagram. Toen ik haar na de uitzending ging Googlen, ontdekte ik dat Nora Gharib in de halve finale stond van K3 zoekt K3. Dat had ik dus helemaal gemist. Recent is ook haar boek Heavy Sh!t uitgekomen. Ze was te zien in het tweede seizoen van The Team. En ze presenteerde met Bart Peeters Merci voor de Muziek.

Jan van Looveren

Nu gaat Jan van Looveren nooit met de minste op pad. Met sterke vrouwen met een bijzonder verhaal op reis gaan, is namelijk het hele format van Op weg met Jan. Buiten de grenzen van hun land en comfortzone leren ze elkaar en zichzelf beter kennen, op spannende routes vol verrassende ervaringen en ontmoetingen. En denk je nu: die Jan komt me wel bekend voor (had ik ook last van), dat kan zeker kloppen. Hij speelt Eddy van As in de Zonen van Van As. Ik zal toegeven: ik had ‘m niet herkend, ontdekte het toen ik zijn naam op zocht in mijn archief.

Met Nora Gharib in Albanië

Jan van Looveren trekt met Nora Gharib naar Albanië, een land dat – onterecht – onbekend en onbemind is. Wat een prachtige beelden heb ik gezien zeg. Prachtige landschappen, avontuurlijke routes over steile bergpassen en door rivierbeddingen en bovenal veel Instagram-waardige plekjes waar influencer (want dat is ze sinds K3 zoekt K3 absoluut) veelvuldig foto’s maakt.

Nora Gharib heeft rijbewijs net

De wegen zijn hier bepaald geen gladde snelwegen. En dan te bedenken dat Nora pas één maand haar rijbewijs had toen ze met Jan achter het stuur van de stoere 4X4 kroop. Ze had zelfs nog nooit in het buitenland gereden. “Zelfs niet in Nederland”, lacht ze. Ze toont zich een prima chauffeur, die af en toe zelfs een tikje overmoedig is. Zagen we Jan daar echt in een krimpen van de spanning? Het leek er wel op!

Carrière Nora Gharib

In de auto hebben ze het over haar carrière, die begon met zoektocht K3 zoekt K3. Zelf was ze als jong meisje al een grote fan, maar ze kon zich als moslima nooit helemaal identificeren met de zangeressen. Toen Gert Verhulst in een interview een opmerking maakte dat een moslima ook gerust één van K3 kon worden, was ze getriggerd en schreef ze zich in. Ze haalt de halve finale. En vertelt met tranen in haar ogen over het jongetje Arthur, die een grote fan van haar was. Hij had een hersentumor en zij bezocht ‘m regelmatig op. Die emoties komen los bij het zien van begraafplaats naast de weg waar veel jonge mensen (uit één familie) begraven zijn.

Goedlachse moslima

Haar leven lijkt op Instagram misschien een plaatje, maar het is alles behalve makkelijk geweest voor de goedlachse moslima. Ze is heel gelovig en vertelt dan ook dat ze het best wel een dingetje vond dat ze in Patser moest kussen met iemand anders dan haar eigen man (Anson Asare). Natuurlijk wordt ook uitvoerig over man Anson Asare gesproken. Ze is al sinds haar vijftiende samen met de Ghanees, die ze van school kent. Ze wisten het meteen: ze wilden samen oud worden.

Nora Gharib overtuigd van liefde voor Anson Asare

Toch duurde het tot 2017 dat Nora Gharib en Anson Asare in het huwelijksbootje stapten. Omdat ze beide uit andere culturen kwamen, werd hun relatie niet aanvaard. Ze heeft zelfs lange tijd weinig tot geen contact met haar ouders gehad hierdoor. Zij was overtuigd van haar liefde. Tijdens K3 zoekt K3 sprak haar vader Anson vaker en zei dat het goed was. Hoe pittig de tijd ook is geweest – dat kan niet anders – Nora heeft het een plek gegeven en praat vol liefde over haar familie. Echt heel bijzonder!

Dansen in de auto

Daarnaast blijkt ze ook nog eens heel gezellig om mee in de auto te zitten; zo zingt ze mee op Jungle van Broederliefde en leert ze Jan van Looveren met zijn schouders te dansen (en met z’n handen aan het stuur) op een Arabisch nummer met de tekst ‘dans, dans’. Voor wie weet wat het was, laat het me even weten, want dat was echt een leuk deuntje. Kortom: ik heb met veel plezier gekeken en ben heel benieuwd naar de andere afleveringen.

Gemist? Wat fijn dat Op weg met Jan – seizoen 2 – in de zomer van 2020 weer op tv komt. Op maandag 20 juli om 21.30 uur kun je deze uitzending bekijken. De volgende afleveringen volgen iedere maandag. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

Op weg met Jan

De bekende dames die Op weg met Jan gaan, tonen zich elk op hun eigen manier sterk: ze staan open voor een uitdagende reis, ze trotseren de gevaarlijkste wegen én bovendien hebben ze een boeiend persoonlijk verhaal dat ze in alle openheid durven te vertellen. Ook Jan van Looveren laat zich van een andere kant zien. Deze sympathieke macho met een peperkoeken hartje slaagt er als geen ander in om door te dringen tot wie deze vrouwen écht zijn.

Tina Maerevoet, Lien Van de Kelder en meer…

De landen waar Jan van Looveren met de dames naartoe trekt, zijn niet de minste. Hij was dus met Nora Gharib in het onbekende en onbeminde Albanië. Volgende week (20/12) trotseert hij met Tina Maerevoet het chaotische verkeer in Sri Lanka, trekt hij met Lien Van de Kelder offroad (10/01) heel El Salvador door, verkent hij met Evi Van Acker (17/01) het niet-toeristische deel van Vietnam, doorkruist hij met Karolien Debecker (24/01) bij 45 graden de Sahara en de bergpassen van Marokko en leert hij met Dagný Rós Ásmundsdóttir (31/01) de desolate IJslandse Westjorden kennen.

Op weg met Jan (c) VINGTCENTS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 december 2018 /