Winnaar Junior Bake Off Vlaanderen 2022: Iben Messiaen

Iben Messiaen is de winnaar van Junior Bake Off Vlaanderen 2022. Hij wist de finale van Aure en Lola te winnen en mag zich daardoor kronen tot de beste jonge bakker van Vlaanderen. Ontdek hier alles over de finale, winnaar Iben Messiaen en finalisten Aure Sampson en Lola Clymans.

Ken je het Junior Bake off-bakboek al?

Winnaar Junior Bake Off Vlaanderen 2022

Praatgrage Iben Messiaen is de winnaar van Junior Bake Off Vlaanderen. Vegan Aureen surfgirl Lola de zijn de verliezend finalisten. Junior Bake Off Vlaanderen 2022? Onderaan dit artikel stellen we de winnaar en finalisten van Junior Bake Off Vlaanderen 2022 uitgebreid aan je voor… Maar eerst ontdek je wat meer over de finale.

Wil je weten of er een derde seizoen volgt van Junior Bake Off Vlaanderen? Volg ons dan op Facebook-groep, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finale Junior Bake Off Vlaanderen 2022

Met een statige koets worden de finalisten van Junior Bake Off Vlaanderen het kasteel binnengereden. De zenuwen staan strak gespannen, zeker wanneer ze uit de mond van de altijd sarcastische Jeroom de opdracht van de technische proef horen…

Ei van Fabergé mét royal icing

Maak een chocoladen Ei van Fabergé, afgewerkt met royal icing.Voor het maken van het ei en het sierlijk aanbrengen van de decoratie heb je een vaste hand nodig, maar zal dat wel lukken met al die stress? Benieuwd wie met een klein tikkeltje voorsprong aan de laatste proef mag beginnen.

Spektakelstuk More is More

Die laatste proef is het maken van een spektakelstuk onder de naam More is More. Het kan niet groot en bombastisch genoeg zijn: een taart van minstens 2 niveaus, 2 vullingen en 40 centimeter hoogte… Sommige kandidaten leggen de lat nog wat hoger: ze gaan voor nog een extra laag of gaan aan de slag met niet-evidente ingrediënten als passievrucht, avocado of mango. Overmoed of puur vakmanschap? Blijven de torens staan of kapseizen ze, net als sommige kandidaten die het wel heel moeilijk krijgen met de stress…

Zelf bakken? Bak je gelukkig met dit Bake Off Vlaanderen bakboek.

Iben Messiaen winnaar Junior Bake Off Vlaanderen 2022

Iben Messiaen (15) uit Oostende mag zich de winnaar noemen van Junior Bake Off Vlaanderen 2022 (seizoen 2). Hij is gek van bakken. Iben Messiaen heeft een klassieke stijl en let meer op smaak dan afwerking. Iben heeft zichzelf leren bakken met behulp van YouTube-filmpjes. Hij is een echte foodie, maar ook een dierenvriend. Zo is hij verzot op zijn twee hamsters.

Natuurlijk staan we ook stil bij de verliezend finalisten:

Aure Sampson

Aure Sampson (11) uit Brugge begon twee jaar geleden alleen te bakken; ze leerde dit van haar moeder. Haar ouders hebben Crêpes De Mamaloe; een foodtruck met pannenkoeken. Aure zou deze later graag overnemen. Deze jonge deelneemster is eigenzinnig en probeert overal haar eigen twist te geven. Aure Sampson valt op, omdat ze vaak vegan probeert te bakken. Ze is zelf vegetarisch. Dat kan een succes zijn; zo zagen we in Heel Holland Bakt, waar de winnaar alleen vegan bakt. Ze houdt naast bakken van reizen, surfen en skaten.

Lola Clymans

Lola Clymans (12) staat al jaren in de keuken; ze bakt nu een jaar of twee zelfstandig. Het zit in de familie. Haar ervaring zorgt ervoor dat ze creatief en conceptueel uit de hoek durft te komen. Een taart van Lola is nooit saai; ze houdt van spektakel. Daarnaast is ze down tot earth, maar zeker ook competitief en perfectionistisch.

Iben Messiaen, Aure Sampson en Lola Clymans namen het in Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 op tegen deze deelnemers.

Junior Bake Off Vlaanderen kijken

Junior Bake Off Vlaanderen (de Vlaamse versie van Heel Holland Bakt Kids) is te kijken op Play4 en terug te kijken op GoPlay. Hier kun je op dit moment nog kijken naar Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 1. Meld je aan op GoPlay, zodat je kunt kijken. In sommige gevallen kan dit ook vanuit Nederland. Geeft GoPlay aan dat je niet in België bent, dan kun je dit oplossen door gebruik te maken van een VPN Verbinding.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juni 2022 /