Delphine Boël is dochter koning Albert II (documentaire)

Delphine Boël is de dochter van koning Albert II – dat blijkt uit een DNA-test. Zo is net bekend gemaakt. VIER zendt daarom op dinsdag 28 januari om 22.15 uur de documentaire Onze dochter heet Delphine opnieuw integraal uit.

Delphine Boël

In 2013 verbreekt Sybille de Selys Longchamps, na meer dan 40 jaar, het grote stilzwijgen. Bijna twintig jaar lang had ze een relatie met de toenmalige koning der Belgen, Albert II. Hij is ook de vader van haar dochter, Delphine Boël, die de hoop om eindelijk erkend te worden als zijn dochter nu realiteit ziet worden.

Realtie met koning Albert II

Voor het eerst praatte Sybille de Selys Longchamps openlijk over haar relatie met Albert: de eerste ontmoeting met prins Albert, de bevalling in ‘aanwezigheid’ van Albert, de openlijke confrontatie met Paola… Bijna een jaar lang liet ze zich volgen en interviewen.

Eric Goens

Reportagemaker Eric Goens (Het Nieuwshuis, waarmee hij ook Die Huis maakt) interviewde Sybille de Selys Longchamps. Dat deed hij zowel in haar Belgische thuis in Ukkel. Als in haar Franse woonst in de Provence.

DNA-test

Onze dochter heet Delphine is een onthullende reportage over een hoofdstuk dat jarenlang werd doodgezwegen door de Belgische koninklijke familie. Een DNA-test heeft nu eindelijk een einde gemaakt aan de stilte en onzekerheid.

Tv-serie

Wist je dat er over koning Albert II ook een tv-serie is gemaakt? De cast liegt er niet om met acteurs als Mathijs Scheepers, Leah Thys, Ruth Becquart,Veerle Eyckermans, Stefaan Degand, Lucas van den Eynde en An Miller als Delphine Boël.

Dubbelaflevering ‘Onze dochter heet Delphine’, dinsdag 28 januari om 22u15 op VIER.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 januari 2020 /