Charlotte Verdick in cast Voor de Show met Jan-Jaap van der Wal

De Vlaamse actrice Charlotte Verdick – die je ook kunt kennen van haar deelnames aan The Voice van Vlaanderen – is op dit moment te zien in de Nederlandse tv-serie Voor de Show met Jan-Jaap van der Wal. Maak in dit artikel kennis met Charlotte Verdick en de Voor de Show cast.

Charlotte Verdick

Charlotte Verdick deed op zeventienjarige leeftijd voor het eerst mee aan The Voice van Vlaanderen. helaas schopte ze het toen niet verder dan de blinds. Vijf jaar later (in 2019) zagen we haar weer terug; ze behaalde het team van Koen Wauters, maar vloog er helaas in The Knockouts uit. Je kunt haar anno 2023 kennen van de band Shorty Jetson & the lefthands. Daarnaast was ze eerder al te zien als actrice in De Ideale Wereld. Ze kwam daarnaast kort voorbij in Baba Yega: The Movie, in het derde seizoen van Undercover en als Jill in Onderhuids. Ze is het nichtje van Jeroen Verdick. En nu behoort Charlotte Verdick dus tot de cast van Voor de Show met Jan-Jaap van der Wal.

Voor de Show

Voor de Show is een humoristisch sketchprogramma dat zich achter de schermen van een fictieve culturele talkshow afspeelt. Kijkers leven iedere week mee met een zeer bijzonder redactieteam dat midden in de voorbereidingen zit voor talkshow De Show. Deze vaste personages gaan achter de schermen in gesprek met theatermakers en artiesten die binnenkort ergens in Nederland op het podium staan. Met nét even iets andere vragen in een nét andere setting, vinden prikkelende gesprekken over hun voorstellingen plaats.

Voor de Show cast en personages

De cast van Voor de Show wordt gevormd door Jan Jaap van der Wal, Tina de Bruin, Charlotte Verdick, Stephanie van Eer en Ronald Kalter. Hier lees je meer over hun personages.

  • Jan Jaap van der Wal speelt Jan Jaap; een ietwat zelfingenomen en nogal onhandige presentator van De Show. We kennen Jan Jaap van der Wal natuurlijk van zijn shows, zoals III-ième. Maar ook van Jan Jaap op Zondag.
  • Tina de Bruin speelt Tonnie, de vaste visagiste van het programma. Op dit moment is ze op Videoland te zien in Chantal & Tina. Je kent haar bijvoorbeeld uit Vlogmania, de nieuwe Costa en Videoland-serie Moedermaffia. Verder zie je haar naast Katelijne Damen in Piece of My Heart. En je zag haar recent op tv bijvoorbeeld in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Ze is ook te zien in Eén grote familie.
  • Loes Schnepper is eindredacteur Els. Zij is de steun en toeverlaat van Jan Jaap en weet – in tegenstelling tot Jan Jaap zelf – alles over de gasten. Je kent Loes Schnepper bijvoorbeeld uit Papadag en De Edelfigurant.
  • Charlotte Verdick speelt Lieve, de charmante Vlaamse gastvrouw. Dat de Vlaamse tot de cast van Voor de Show hoort, vinden we bij VlaamsKijken natuurlijk extra leuk! Hierboven hebben we haar al uitgebreid voorgesteld.
  • Stephanie van Eer is Leslie, de schaamteloze maar altijd positieve cateraar. Recent zag je haar nog in De Poli. Je kent haar niet alleen als actrice, maar ook als presentatrice. Bijvoorbeeld van het recente programma Reis naar je roots.
  • Ronald Kalter speelt de jonge redacteur Wierd. Hij is een typische Gen-Z’er en een pain in the ass voor het hele team, maar zeker ook voor Jan Jaap. Ronald Kalter is een jonge acteur uit Leeuwarden; je zag hem onder andere in De Slag om de Schelde. Hij speelde Dirk Visser een dokterszoon uit Middelburg, die een steen door een autoruit gooide. De oplettende kijker zag hem ook in De OostHet verhaal van Nederland en Dag & Nacht. Ronald Kalter speelde ook in Good Bad Girl en Shotgun.

Allemaal hebben de personages uit Voor de show vanuit hun eigen karakter gesprekken met de gasten. Liefdevol, ontregelend, humoristisch en nooit standaard. 

Gasten Voor de Show

Waar de vaste acteurs van Voor de Show wekelijks in hun rol kruipen, zijn de culturele gasten vooral zichzelf. Samen levert dat bij vlagen absurde, maar altijd bijzondere scènes op. In aflevering één zijn Frans Bauer en Sieneke, Rosa da Silva en leden van het Nationale Ballet te gast. Later bezoeken onder anderen de Vlaamse Evi Hanssen*, Nick Schilder, Peter Heerschop en Viggo Waas, Maria Fiselier, Roue Verveer, Nhung Dam* (die je kent uit de Nederlandse Dertigers), Guus Meeuwis en Johnny Kraaijkamp de redactievloer.  En ook Urbanus – die je recent nog op wereldtournee met Jacques Vermeire zag – is van de partij. Nog voor zij aan de talkshowtafel van De Show belanden, wordt hen het hemd van het lijf gevraagd. Want als de spotlights in de talkshowstudio aan gaan, is Voor de Show ten einde. 

Voor de Show kijken

Voor de Show wordt geproduceerd door CCCP in opdracht van AVROTROS. Deze reeks kun je vanaf donderdag 23 november wekelijks om 21.30 uur kijken bij AVROTROS op NPO1. Wil je het terugkijken, dan kan dit bij NPO Start en NPO Plus. Vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat. Lees ook: Nederlandse tv: NPO Start, Kijk.nl en Videoland kijken uit België.

Foto’s: Roland J Reinders

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 december 2023 /