Reis naar je roots met Stephanie van Eer in Suriname

Stephanie van Eer gaat samen met jongeren op ontdekkingsreis in het nieuwe programma Reis naar je roots. Vanaf vanavond – zondag 3 september – kun je om 18.10 uur kijken naar de trip van Reis naar je roots deelnemers Noraly, Marcus, Kyara en Keyan. Ontdek er hier alles over.

Reis naar je roots

Presentatrice en actrice Stephanie van Eer* neemt vier jongeren mee naar Suriname; het geboorteland van hun ouders. Nohaly (15 jr), Marcus (13 jr), Kyara (15 jr) en Keyan (15 jr) zijn hier nog nooit geweest. Maar reisleider Stephanie van Eer weet met een Spaanse moeder en een Surinaamse vader als geen ander hoe bijzonder deze ervaring kan zijn. Wat levert deze Reis naar je roots voor deze jongeren, hun ouders en omgeving op? Voelt het als thuiskomen? Of voelt het niet anders dan een vakantieland? Doet het wat met hun identiteit? Of is het niet meer dan een avontuurlijk tripje?

Ik moet hierbij ook denken aan het programma Poldermocro’s.

Roots Stephanie van Eer

Als dochter van een Spaanse moeder en Surinaamse vader voelt Stephanie van Eer zich heel erg Nederlands, met haar A, B, C & VWO-diploma en haar grote liefde voor kaas. Maar toch ontbrak er een gevoel. Waar hoorde zij nou eigenlijk thuis? Een paar jaar geleden kreeg zij de kans om naar Suriname te gaan, dit was de eerste keer dat zij haar vaders geboorteland bezocht. Daar aangekomen, overviel haar een overweldigend gevoel van thuiskomen. Deze bijzondere ervaring is iets wat zij enorm koestert en heeft haar geholpen bij het vinden van haar identiteit.

Kijk ook: De Afhaalchinees: Kelly van Binsbergen over (eigen) adoptie

Stephanie van Eer

Stephanie van Eer vertelt over Reis naar je roots: “Ik geloof dat veel kinderen met een migratieachtergrond dit gevoel met mij delen. Jezelf kunnen identificeren met anderen is iets wat we dagelijks doen en waar we (blijkbaar) ook graag naar verlangen. Het land bezoeken waar je roots liggen is enorm belangrijk bij de ontdekkingstocht naar jezelf. Voor mij is het misschien wel het mooiste wat mij is overkomen en ik zou dus graag met anderen de reis willen maken die hen hopelijk dichter bij (t)huis brengt.” Wist je dat ze dit programma idee zelf heeft bedacht en in samenwerking met de KRO-NCRV heeft geproduceerd. Je kent Stephanie van Eer verder van Try Before You Die en De Faker op vakantie. Ze is actrice en presentatrice; zo zag je haar ook in Costa!!GTSTKeizersvrouwen en De slet van 6vwo.

Reis naar je roots kijken

Reis naar je roots is vanaf zondag 3 september wekelijks te zien om 18.15 uur bij KRO-NCRV op NPOZapp. Via NPO Plus en NPO Start kun je terugkijken. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Foto: KRO NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2023 /