Vele hemels boven de zevende Griet Op de Beeck op tv

Vele hemels boven de zevende – de boekverfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck* – wordt vanavond (zaterdag 2 september 2023) om 23.30 uur op VRT1 uitgezonden. Ontdek hier meer over verhaal en cast van Vele hemels boven de zevende.

Dit bericht publiceerde ik voor het eerst op 27 maart 2018 op VlaamsKijken, maar ik heb het op 2 september 2023 een update gegeven, omdat de film weer op tv komt.

Verhaal Vele hemels boven de zevende

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk

Regisseur Jan Matthys

Jan Matthys, die je kunt kennen van In Vlaamse Velden, Quiz Me Quick en de GR5 heeft de twee uuur durende film geregisseerd. Spinvis heeft de originele muziek gecomponeerd. In combinatie met een geweldige cast staat dat volgens mij garant voor veel kijkplezier.

Personages Vele hemels boven de zevende

Brit Van Hoof speelt Eva. Dit is de eerste grote hoofdrol voor deze actrice. Sara De Roo* speelt Eva’s zus. Peter Seynaeve* speelt haar zwager. Viviane De Muynck* en Herman Gilis* spelen de ouders van Eva. Daarnaast speelt de 12-jarige Nell Cattrysse* het nichtje Lou. Verder vertolken Koen De Graeve* en zijn partner Ariane van Vliet* de rollen van Casper en Merel.

Cast Vele hemels boven de zevende

Benieuwd wat de cast van Vele hemels boven de zevende anno 2023 doet? Alle acteurs en actrices uit de film op een rijtje:

Vele hemels boven de zevende is een productie van Caviar in coproductie met Submarine en Eén met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, De Belgische Tax Shelter, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2023 /