Sprakeloos met in cast Stany Crets en Viviane De Muynck op tv

Sprakeloos met Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Rik Van Uffelen, Hans Kesting en Halina Reijn is vanavond (zaterdag 26 augustus) om 221.5 uur te zien op VRT1. Hilde van Mieghem heeft deze film geregisseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Lanoye.

Dit bericht verscheen voor het eerst op Vlaamskijken op 24 juni 2020; het heeft medio augustus 2023 een update gekregen.

Sprakeloos

Bestsellerauteur Tom Lanoye* beschrijft Sprakeloos als ‘het enige boek dat hij moest schrijven’. Deze autobiografische roman gaat over de aftakeling en dood van zijn markante moeder na een beroerde. Nu zijn de meningen over de film online sterk verdeeld, maar dat is natuurlijk ook iets heel persoonlijks. Viviane De Muynck is tenslotte een geweldige actrice. Als geen ander kan zij gestalte geven aan flamboyante dames. Dat zag ik haar ook al doen in Professor T. met Koen De Bouw.

Synopsis

Sprakeloos volgt het verhaal van de succesvolle schrijver Jan Meerman. Zijn leven wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De flamboyante en levendige dame verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Cast Sprakeloos

De hoofdrollen in Sprakeloos worden vertolkt door Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Rik Van Uffelen en Hans Kesting. Ook Halina Reijn* (die Vlaamse kijkers kennen van Red Light) zien we in de trailer voorbij komen, net als dat we op IMDB lezen dat Ellen Verest (jawel, Nora uit ‘de oude’ Dertigers) een rolletje als verpleegster speelt.

Hilde van Mieghem

Hilde van Miegehem*, die je als actrice kent uit Keizersvrouwen en De Bunker, heeft deze film geregisseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Lanoye. Samen met Bert Scholiers (die je kent van F*** you very, very much) en Hilde Van Mieghem heeft Tom Lanoye ook het script geschreven. Jef Neve heeft de prachtige muziek verzorgd. Een productie van Bo De Group en Frank Van Passel.

Sprakeloos – 1 uur en 33 minuten – zaterdag 26 augustus 2023 om 22.15 uur op VRT1. Ook beschikbaar in net gemist, op Streamz en op dvd*.

Trailer Sprakeloos

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2023 /