Connie & Clyde: tweede seizoen 20 maart op Vitaya

Connie & Clyde is één van die Vlaamse tv-series, waar ik met veel plezier naar heb gekeken. Ik weet niet precies wanneer en waar ik ‘m destijds heb ontdekt. Maar de serie – met Eva Van der Gucht en Axel Daeseleire in de hoofdrol – was in ieder geval in 2013 op tv. In 2014 is het tweede seizoen al opgenomen, maar het is nooit uitgezonden. Daar komt nu verandering in. Vanaf 20 maart is het tweede seizoen van Connie & Clyde iedere dinsdagavond om 20.35 uur te zien op Vitaya.

Heb je het eerste seizoen gemist, dan kun je die vanaf nu volledig bekijken op VTM.be en in de app. Daarnaast is hij op dvd uitgebracht, dus je kunt er ook voor kiezen om ‘m gewoon aan te schaffen.

‘Niet geschoten is altijd mis’, dat is de lijfspreuk van koppelaarster Connie Coninx (Eva Van der Gucht), die het allesbehalve normale relatiebureau Connie & Clyde leidt. Nadat Connie op het einde van het eerste seizoen ontdekt dat haar man Hans (Axel Daeseleire) niets anders doet dan haar bedriegen, besluit ze als single door het leven te gaan. Maar als matchmaker én boegbeeld van Connie & Clyde is het niet makkelijk om als vrijgezel anderen te koppelen, dus weigert ze aanvankelijk terug te keren naar haar relatiebureau. Zal het haar lukken om terug in de liefde te geloven en haar werk als koppelaarster terug op te nemen?

In de tussentijd vervangt consulente Peggy (Nathalie Meskens) haar en probeert ze samen met huispsycholoog Pol (Tom Audenaert), cameraman Vincent (Ben Segers) en ‘sherlock’ Pascal (Stefaan Degand) Connie & Clyde draaiende te houden, maar ze krijgen meteen een moeilijke zaak voorgeschoteld. Kunnen ze de klanten met een match naar huis te sturen of hebben ze de koppelkunsten van Connie nodig? Pol heeft in het eerste seizoen zijn relatie met Lieven (Bert Huysentruyt) openbaar gemaakt en plant nu een feestje om zijn coming out te vieren. Vincents droom om een eigen film te maken lijkt uit te komen wanneer een producer interesse toont in zijn scenario. Verder zien we in dit tweede seizoen Luk Wyns als Connie’s kleurrijke hippievader Hugo. Karlijn Sileghem speelt relatietherapeute Patricia en Tine Embrechts kruipt in de huid van agente Els.

En dan hebben we het nog niet over de gastacteurs gehad. Dat zijn er namelijk ook een hele hoop – en niet de minste. Zo zijn onder andere Lucas Van den Eynde, Filip Peeters, Clara Cleymans, Wim Willaert, Lynn Van Royen, Jeroen Van Dyck, Tania Van der Sanden, Michael Pas, Liesa Naert te zien in de reeks.

Connie & Clyde wordt geproduceerd door Caviar, het productiehuis achter onder andere Clan, Black, Tabula Rasa en de nieuwe familiefilm Rosie & Moussa. De reeks werd bedacht door Malin-Sarah Gozin (Clan en Tabula Rasa) en wordt geregisseerd door Guy Goossens (Matroesjka’s en Frits & Freddy). Bo De Group (Amateurs en Tabula Rasa) en Frank Van Passel (Amateurs en Vele Hemels) zijn de producenten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 maart 2018 /