Muidhond: cast met o.a. Tijmen Govaerts op tv kijken

De film Muidhond van Patrice Toye uit 2019 is sinds april 2023 op Streamz te kijken. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Tijmen Govaerts, die recent nog schitterde in de Vlaamse tv-serie 1985. Ontdek hier meer over verhaal en cast van Muidhond.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 4 februari 2023; ik heb het een update gegeven op vrijdag 21 april, omdat-ie nu ook op Streamz staat.

Muidhond

Jonathan (Tijmen Govaerts*), een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

Muidhond cast

We zien tal van bekende namen in de Muidhond cast. De hoofdrollen worden gespeeld door Tijmen Govaerts, Julia Brown en Ina Geerts. Maar we zien (volgens IMDB) ook Line Pillet, Greet Verstraete, Dominique Van Malder, Rashif El Kaoui, Filip Hellemans, Julia Ghysels, Peter Seynaeve (die ook meeschreef aan de film) en Jackie Gillis.

Tijmen Govaerts

Tijmen Govaerts is één van de Vlaamse acteurs van dit moment. Zo zag je hem recent in de hoofdrol in de tv-serie 1985 over De bende van Nijvel. Eerder had hij al hoofdrollen in de geweldige series Twee zomers (te zien op Netflix) en De Kraak (Prime Video / Streamz) Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Tori et Lokita, die in Cannes draaide. En wat dacht je van het veelbesproken Wij en Girl. Volgens IMDB is het wachten op The Drone.

Acteurs Muidhond kennen we van…

Waar je de andere acteurs van Muidhond van kent? We zetten het op een rijtje:

  • Julia Brown debuteerde als actrice in Muidhond; volgens IMDB heeft ze daarna geen rollen meer gespeeld.
  • Ina Geerts was eerder te zien in tal van films en series.
  • Line Pillet zag je in Ritueel*, maar bijvoorbeeld ook in de Britse Professor T. en Beau Monde. Ze had een grotere rol in 13 Geboden en Vermist.
  • Greet Verstraete zal te zien zijn in J’aime la vie. Maar ze speelde ook mee in Belgica en niet te vergeten het tweede seizoen van Beau Séjour.
  • Dominique Van Malder zal binnenkort te zien zijn in de nieuwe Nederlands-Vlaamse serie De Club, maar je kent hem ook van Albatros en De Twaalf. Recent zag je hem nog in Roomies. Voor Play4 heeft hij daarnaast Patiënt Dompi gemaakt.
  • Rashif El Kaoui kun je kennen als Farid uit De Familie Claus en je zag hem als Hadi Mansour in Hidden Assets.
  • Filip Hellemans zag je als journalist in Dode Hoek, die nu ook op tv te kijken is. Verder had hij tal van kleine rollen.
  • Julia Ghysels kun je bijvoorbeeld kennen uit Gent-West en De bende van Jan de Lichte.
  • Peter Seynaeve had recent kleine rolletjes, maar je zag hem bijvoorbeeld als Tobias in Stille Waters en als Prosper in W817.
  • Jackie Gillis is te zien als Luna in Meisjes.

Patrice Toye

Muidhond is een psychologisch drama van Patrice Toye. De film verscheen in 2019 en is nu dus op Canvas te kijken. Dit is de laatste film van Patrice Toye, die tal van films op haar naam heeft staan. Denk bijvoorbeeld aan Little Black Spiders, Rosie en Vrouwen willen trouwen.

Muidhond kijken

Muidhond is nu op Streamz te kijken. Eerder kwam-ie al op Canvas. Daarnaast is-ie op dvd beschikbaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 april 2023 /