Tom Van Landuyt in Alles is zoals het zou moeten zijn

Tom Van Landuyt behoort tot de cast van de Nederlandse komedie film Alles is zoals het zou moeten zijn, die vanavond – donderdag 17 augustus – om 20.30 uur te kijken is op Net5. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Daphne Deckers*. Hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Barbara Sloesen, Sanne Langelaar, Julia Akkermans, Jelle de Jong, Victoria Koblenko, Holly Mae Brood en Jan Kooijman.

Verhaal Alles is zoals het zou moeten zijn

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris’ (Barbara Sloesen*) vriend Pieter (Jelle de Jong*) op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris’ prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Iris wil niets liever dan dat Pieter terugkomt. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) krijgt Iris in het jaar dat volgt haar leven weer op de rails en vindt ze ware liefde, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.

Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn

Genoten van Alles is zoals het zou moeten zijn? Dan heb je geluk, want het vervolg op deze film komt er ook aan. Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn, draait vanaf 14 december 2023 in de bioscoop. Blijf ons volgen op InstagramFacebook en de nieuwsbrief als dit genre je aanspreekt en ontdek onze kijktips.

Alles is zoals het zou moeten zijn kijken

Dit bericht van 4 augustus 2020 heeft op 17 augustus 2023 een update gekregen, omdat Alles is zoals het zou moeten zijn op tv te kijken is (20.30 uur op Net5). De film is daarnaast op dvd verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Bol.com en Amazon (gratis verzending voor leden van Prime). Helaas wordt hij momenteel niet aangeboden via een streamingdienst.

Terug naar de film:

Cast Alles is zoals het zou moeten zijn

De cast van Alles is zoals het zou moeten zijn, wordt gevormd door Barbara Sloesen, Jan Kooijman, Sanne Langelaar, Bram van der Heijden (die je kunt kennen als Mingus uit Oogappels), Holly Mae Brood, Renee Fokker, Julia Akkermans, Victoria Koblenko, Jelle de Jong, Tom van Landuyt, Meral Polat en Patrick Stoof. Tom Van Landuyt is de enige Vlaming* in deze Nederlandse film. Toch kennen we de andere acteurs en actrices ook bijna allemaal. Lees het onderstaande overzicht maar eens.

Tom Van Landuyt

In Nederland kennen we Tom Van Landuyt vooral als de man van Angela Schijf, maar hij heeft natuurlijk al heel wat mooie rollen op zijn naam staan. Zo heb ik zelf van hem genoten in de VTM-serie Crème de la Crème* (2013), waarin hij Elvis Knaepen speelde. Daarna zagen we hem als Karel Decoster in De Ridder*. En in Tytgat Chocolat* speelde hij een politieagent. Maar het begon voor hem in 1993 allemaal met de rol van Billy in De Kotmadam*. En we zagen hem in Windkracht 10. En wat dacht je tien jaar later van Team Spirit, waarin hij Eric speelde. In Alles is zoals het zou moeten zijn, speelt Tom Van Landuyt een verovering van Iris.

Barbara Sloesen

Hoofdrolspeelster Barbara Sloesen kun je bijvoorbeeld kennen uit Baantjer het begin. De tv-serie die in België nog steeds op de planning staat. VTM gaat ‘m uitzenden. Daarnaast speelt ze Joy in Soof* en ik vond haar in de film Zwaar verliefd!* (naar het boek van Chantal van Gastel*) ook erg leuk. Recent zag je haar in Kwestie van geduld. En ik ben zelf ook benieuwd naar Happy Single.

Jelle de Jong

De afgelopen maanden hebben we van Jelle de Jong* kunnen genieten in Dertigers. Hij behoorde in Nederland tot de cast van Dertigers en speelde Elias. In Alles is zoals het zou moeten zijn, kruipt hij in de huid van de overspelige ex. Waar je hem nog meer van kunt kennen? Als Robbert van Buren uit Dokter Deen* natuurlijk.

Jan Kooijman

In Vlaanderen is Jan Kooijman* natuurlijk ook geen onbekende. Hij was als jurylid te zien in So You Think You Can Dance. En hij heeft op VIJF bijvoorbeeld Opgejaagd gepresenteerd. Recenter was hij te zien als jurylid in Dancing with the stars. Anno 2023 is hij te zien in Vlaamse series Onderhuids en Brahim & Jelle: Onbreekbare vriendschap. In Alles is is het zoals het zou moeten zijn, speelt Jan Kooijman de ongrijpbare hondenuitlater.

Sanne Langelaar

Sanne Langelaar* speelt één van de beste vriendinnen van Iris. Een actrice die je de laatste tijd hier al wat vaker bent tegen gekomen op mijn blog. Zo speelt ze Chanana in Groeten van Gerri en zagen we haar in Foodies. Ze is naast Ella June Henrard en Joren Seldeslachts te zien in Swanenburg (waar nu een tweede seizoen van komt). Daarnaast ben ik benieuwd naar Candy & Bonita. En ze zal te zien zijn in Happy Single en De Vuurlinie.

Julia Akkermans

De andere beste vriendin wordt gespeeld door Julia Akkermans. Voor de Vlaamse lezers van dit bericht die Netflix hebben; jullie kunnen haar kennen uit Keizersvrouwen. Daarin speelde ze Janna of te wel Rose. Daarnaast heb ik eerder uitvoerig over haar geschreven, omdat ze ook één van de hoofdrollen speelt in Papadag. Het tweede seizoen van Papadag heb ik ook getipt. Recent zagen we Julia Akkermans in Rough Diamonds, Dirty Lines en Pink Moon.

Holly Mae Brood

Holly Mae Brood* – inderdaad de dochter van Herman Brood* – speelt Claudia in Alles is zoals het zou moeten zijn. Je kunt haar kennen als presentatrice van Love Island wat ze presenteert samen met Victor Verhulst. Verder kunnen de Vlaamse kijkers deze actrice kennen uit de Nederlandse tv-serie Meisje van plezier. Ze was in het tweede seizoen te zien – naast Angela Schijf – als Kelly Matulessy. Maar denk ook aan de film The Takeover.

Renée Fokker

Renée Fokker* speelt in Alles is zoals het zou moeten zijn (zoals ik het zie in de trailer) de moeder van Iris. Voor de Vlaamse lezers is dit ook geen onbekende actrice. Ze was bijvoorbeeld te zien als Beate Schneider in Beau Séjour* en als Colette in Chaussée d’Amour*. Deze actrice is een vaste waarde in veel Nederlandstalige films en tv-series. Ze zal ook te zien zijn in Onder de Blote Hemel.

Victoria Koblenko

In Nederland is Victoria Koblenko* natuurlijk al lang geen onbekende actrice meer. Zij brak door in Goede tijden, slechte tijden*, waarin ze meer dan zeshonderd afleveringen (van 1999 tot 2010) Isabelle Kortenaer speelde. Ze was ook te zien in Van Speijk* en Vuurzee*. Recenter zag je haar in Centraal Medisch Centrum*.

Meral Polat

Meral Polat* is een actrice van Turks-Koerdische komaf. In De Luizenmoeder speelde ze bijvoorbeeld Mel en ze was Marieke in Onder het hart (met Koen De Graeve). Je zag haar verder in SmoederHoe mijn keurige ouders in de bak belandden en recent nog in de boekverfilming van Lampje en in Panduloria. En op dit moment op Netflix in Het Geheugenspel.

Patrick Stoof

Waarschijnlijk ken jij Patrick Stoof vooral uit Smeris*, waarin hij zowel de rol van Freddy als van Lars van Nuenen voor zijn rekening nam. Hij behoort daarnaast tot de acteurs in Komt een man bij de dokter. Daarnaast is Patrick Stoof* het gezicht van de Telfort reclames; hij speelt hierin een man die het eerst heel goed had en nu op de kleintjes moet letten. Daar bij heeft hij geweldige oneliners. ‘Wie had dat gedacht? Van de golfbaan naar een bijbaan.’

Foto: still uit trailer, waarop Barbara Sloesen Tom Landuyt zoent.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 augustus 2023 /