Leah Thys (Marianne uit Thuis) in jury Dancing With the Stars

Leah Thys (Marianne uit Thuis) zit in de jury van de Vlaamse Dancing With the Stars, die aanstaande vrijdag om 20.35 uur van start gaat op VIER. Ze vormt de jury samen met de Nederlandse acteur/danser Jan Kooijman, danskampioene Joanna Leunis en choreograaf Michel Froget.

Nu denk je misschien: wat doet die oudere actrice (1945) dan in de jury… Nou… ze heeft al jarenlang een grote passie voor dans en theater. Tijdens haar theateropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent kreeg ze les van onder andere Lea Daan die haar de liefde voor bewegingsleer en in het bijzonder dramatische bewegingsleer bijbracht. Via Lea Daan leerde ze de Labantechniek kennen. Een techniek die ze zelf jarenlang onderwees aan de befaamde Guildford school of acting en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze doceerde ook in het vak monologen en nam jarenlang de regies van de shakespeareprojecten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel voor haar rekening. In 2008 bracht ze haar eigen album ‘My tribute to the diva’ uit, met eigen interpretaties van de nummers van diva Marlene Dietrich.

Leah werd ook geschoold in de Meyerhold techniek en heeft een enorme passie voor alles wat met bewegingsleer te maken heeft. Haar jarenlange ervaring als docent in binnen – en buitenland, o.a. aan het G.I.T.I.S in Moskou , het Samuel Beckett instituut in Dublin, het Conservatorium van Wenen en het Santa Monica College in Los Angeles, én haar passie voor theater en dans geven haar de perfecte basis om de BV’s te jureren in Dancing With The Stars.

Waar je Leah Thys van kunt kennen:
Iedereen kent Leah Thys als Marianne uit de populaire soap ‘Thuis’. Leah speelde als actrice jarenlang bij zowat alle Vlaamse theatergezelschappen en was naast in ‘Thuis’ ook te zien in verscheidene andere tv-series zoals ‘FC De kampioenen’, ‘Code 37’, ‘Flikken’ en ‘Salamander’.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 oktober 2018 /