Zware Jongens van Robbe De Hert op VTM

De film Zware Jongens met Gaston Berghmans en Leo Martin is op zondag 25 juli om 21.05 uur te kijken bij VTM. Vorig jaar werd deze film ook vertoond als als eerbetoon aan de overleden regisseur Robbe De Hert. Deze film is misschien wel één van zijn grootste successen.

Niet jouw ding? Ontdek dan tal van streamtips dankzij Guidinc.

Zware Jongens

In de komedie Zware Jongens zien we de legendarische Gaston en Leo op hun best. Gaston is opgegroeid aan de rand van de maatschappij en gaat zo weinig mogelijk om met andere mensen. Leo daarentegen is een erg sociaal iemand. Hij leeft ver boven zijn stand, maar heeft een gouden hart. Door valse cheques te gebruiken en ongedekte kredietkaarten te gebruiken, probeert hij de schijn op te houden. Door een toeval wordt het lot van Gaston aan dat van Leo gekoppeld.

Leo Martin en Gaston Berghmans in Zware Jongens van Robbe De Hert

Cast Zware Jongens

Niet alleen Gaston Berghmans en Leo Martin zien we terug in Zware Jongens van Robbe De Hert. Er zijn ook rollen weggelegd voor Yvonne Verbeeck, Chris Cauwenbergs, Jef Burm, Koen Crucke, Machteld Ramoudt, Paul-Emile Van Royen en Lieve Cools. Andere bekende gezichten die voorbij komen zijn Eric Clerckx (inderdaad de hoofdrolspeler uit De Witte van Sichem), Jan Decleir, Rocco Granata, Carl Huybrechts en Jaak Van Assche.

Wist je dat er ook een vervolg op Zware Jongens is gekomen? Dat is Paniekzaaiers van regisseur Patrick Lebon. In deze film had Robbe De Hert een gastrol.

Gasthon Berghmans

We konden in de zomer van 2021 nog meer films met Gaston Berghmans op tv bekijken. Denk aan She Good Fighter en Dief! Dit zijn allebei films van Marc Punt.

Robbe De Hert

Wist je dat we op VlaamsKijken vaker over het werk van Robbe De Hert hebben geschreven? Lees bijvoorbeeld het artikel over Hollywood aan de Schelde en De Witte van Sichem.

Foto’s VTM.

Leo Martin in de film Zware Jongens van Robbe De Hert

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 augustus 2020 /