Zware Jongens van Robbe De Hert op VTM

De film Zware Jongens met Gaston Berghmans en Leon Martin wordt als eerbetoon aan de overleden regisseur Robbe De Hert aanstaande zondag 30 augustus om 20.35 uur uitgezonden op VTM. Deze film is misschien wel één van de grootste successen van Robbe De Hert.

Vanaf 22.17 uur kun je op Canvas genieten van de documentaire Hollywood aan de Schelde van Robbe De Hert.

Zware Jongens

In de komedie Zware Jongens zien we de legendarische Gaston en Leo op hun best. Gaston is opgegroeid aan de rand van de maatschappij en gaat zo weinig mogelijk om met andere mensen. Leo daarentegen is een erg sociaal iemand. Hij leeft ver boven zijn stand, maar heeft een gouden hart. Door valse cheques te gebruiken en ongedekte kredietkaarten te gebruiken, probeert hij de schijn op te houden. Door een toeval wordt het lot van Gaston aan dat van Leo gekoppeld.

Leo Martin en Gaston Berghmans in Zware Jongens van Robbe De Hert

Cast Zware Jongens

Niet alleen Gaston Berghmans en Leo Martin zien we terug in Zware Jongens van Robbe De Hert. ER zijn ook rollen weggelegd voor Yvonne Verbeeck, Chris Cauwenbergs, Jef Burm, Koen Crucke, Machteld Ramoudt, Paul-Emile Van Royen en Lieve Cools. Andere bekende gezichten die voorbij komen zijn Eric Clerckx (inderdaad de hoofdrolspeler uit De Witte van Sichem), Jan Decleir, Rocco Granata, Carl Huybrechts en Jaak Van Assche.

Wist je dat er ook een vervolg op Zware Jongens is gekomen? Dat is Paniekzaaiers van regisseur Patrick Lebon. In deze film had Robbe De Hert een gastrol.

Leo Martin in de film Zware Jongens van Robbe De Hert

Film Robbe De Hert op tv

Zware Jongens is op zondag 30 augustus om 20.35 te zien bij VTM. De film Baywatch, die normaal gezien op dat moment zou worden uitgezonden, verschuift naar een latere datum.

Robbe De Hert op VRT NU

Daarnaast is de film De Witte van Sichem tot 30 augustus beschikbaar op VRT NU. Verder kun je op VRT NU ook nog kijken naar Belfilm, waarbij een terugblik wordt gegeven op de carrière van Robbe De Hert. Deze documentaire is beschikbaar tot 25 september 2020. Ook de Winteruur-uitzending nog terug te kijken via VRT NU. En op 30 augustus wordt om 22.17 uur op Canvas Hollywood aan de Schelde uitgezonden. Die is ook op VRT NU te zien.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

25 augustus 2020 /