Lena van Christophe Van Rompaey | Alles over cast en verhaal

Lena van Christophe van Rompaey (Aanrijding in Moscou) is vanavond – zaterdag 2 oktober – om 23.50 uur te kijken op NPO2. Met onder andere Emma Levie, Niels Gomperts, Jeroen Willems, Agata Buzek, Lisa Smit en Rifka Lodeizen in de cast van Lena. Ontdek hier meer over de cast en het verhaal.

Lena

Lena (Emma Levie) vertelt het verhaal van een stevig adolescent meisje, die samenwoont met haar instabiele Poolse moeder (Agata Buzek). Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Dansend vergeet ze haar thuissituatie , dromend van een eigen huis en leuke vriend. Maar jongens willen haar eerder voor de seks dan voor de liefde. Zodra Lena verkering krijgt met de populaire Daan (Niels Gomperts), lijkt haar droom alsnog werkelijkheid te worden. Het meisje krijgt niet alleen te maken met de dubieuze praktijken van haar grote liefde.

Cast Lena

De cast van Lena wordt gevormd door Emma Levie, Niels Gomperts, Jeroen Willems, Agate Buzek, Lisa Smit en Rifka Lodeizen. Emma Levie kruipt in de huid van Lena. Niels Gomperts speelt haar vriendje. Jeroen Willems is de vader van Daan. Agata Buzek is de Poolse moeder van Lena. Lisa Smit speelt haar vriendin. En Rifka Lodeizen is de manager van de kinderopvang. Deze film van Christophe Van Rompaey kwam uit in 2011. Ben je benieuwd waar je de acteurs en actrices verder van kent en hoe het ze anno 2021 vergaat? VlaamsKijken zet het op een rijtje.

  • Emma Levie zag je in 2013 nog in Snowpiercer, maar nu is ze vooral actief als kunstenares. Ze maakt prachtige tekeningen en werken in keramiek.
  • Niels Gomperts is misschien wel het meest bekende van zijn rol als Lucien van Walraven in Penoza. Je zag hem ook in Broers en Tessa. Recent speelde hij in de Vlaamse serie Een Goed Jaar en in de film Quo vadis, Aida.
  • Jeroen Willems behoorde – wat mij betreft – tot de beste acteurs van Nederland. Helaas is Jeroen Willems eind 2012 op vijftigjarige leeftijd overleden. De moeite om terug te kijken, zijn bijvoorbeeld Stellenbosch en De Troon.
  • Agate Buzek is een Pools model en actrice.
  • Lisa Smit mag dan nog jong zijn; ze heeft al ontzettend veel rollen op haar naam staan. Zo speelde ze jaren Wendy – de dochter van Dokter Deen. Recent zag je haar nog als Pien Montijn in de nieuwe Baantjer. En ze speelde één van de hoofdrollen in Ares. Op dit moment is ze te zien in Mijn vader is een vliegtuig en Alles van Waarde.
  • Rifka Lodeizen is op dit moment te zien in Maud & Babs. Je kent haar bijvoorbeeld van De K van KarlijnLieve MamaJudas (waar een nieuw seizoen van komt), Fenix en tal van andere series en films. Ze was ook te horen in de podcast thriller Wraak. Momenteel filmt ze Onder de Blote Hemel, waarin ze de rol van Emma voor haar rekening neemt.

Christophe Van Rompaey

De Vlaamse regisseur Christophe Van Rompaey ken je van zijn debuutfilm Aanrijding in Moscou. Maar daarvoor had hij al ervaring als regisseur bij verschillende series. Zo werkte hij mee aan de Team Spirit serie (zowel seizoen 1 als seizoen 2). Hij draaide drie afleveringen van Vermist. En maakte de serie Voor wat hoort wat. In 2016 kon je van zijn hand de film Vincent zien.

Lena kijken

De film is nu dus op tv (en NPO Start) te kijken. Daarnaast staat hij op Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 oktober 2021 /