Herres: comedy van PowNed op YouTube te zien

Herres is de nieuwe online dramaserie van Omroep PowNed. In deze 8-delige comedyserie van producent NewBe volgen we vier vrienden en scholieren die door de buitenwereld als kansloos worden bestempeld, maar er op hun eigen manier toch het beste van willen maken. Te zien vanaf maandag 22 februari om 15.00 uur op YouTube.

Verhaal Herres

Herres neemt je mee naar het Marburg VMBO College, de slechtste middelbare school van Nederland. Hier leer je maar één ding: overleven. Het is het afvoerputje van het Nederlandse schoolsysteem. De docenten hier haten hun werk én hun leerlingen – dus zijn vrienden Dex, Rio, Jayden en Tisha op elkaar aangewezen. Samen proberen ze te chillen, slapend rijk te worden en uit de shit te komen.

Hosselen

Wat de vier vrienden tekort komen aan schoollessen, maken ze ruimschoots goed door zichzelf uit te dagen met de meest gekke plannen: van money hosselen met een eigen lunchbezorgdienst tot hondengevechten in de aula, van ’s avonds creepy opgesloten zitten op school tot het vakkundig uitschakelen van de metaaldetector. Je snapt het – op het Marburg is het herres!

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Cast Herres

Hoofdrolspelers in de serie zijn Mingus Claessen (Dex), Chardonnay Rillen (Tisha),  Appie Mussa (Rio), Rida Bouchengour (Jayden), Roy Reymound aka Fresku (conciërge De Haak) en Stefano Keizers (rector Boutman).

  • Mingus Claessen: deze jonge acteur ken je uit Vakkenvullers, waar hij Joshua speelt. Verder was hij te zien in verschillende kortfilms.
  • Chardonnay Rillen: Deze jonge actrice kun je kennen uit de Studio 100 online serie Anymoodys.
  • Appie Mussa: kun je – net als Mingus Claessen – kennen van Vakkenvullers en daarnaast steelt hij ook al een tijdje online de show.
  • Rida Bouchengour: ken je als Haak uit de Mocro Maffia serie.
  • Fresku: is niet alleen rapper, maar ook al verschillende keren als acteur te zien geweest. Zo had hij een gastrol in Smeris.
  • Stefano Keizers: is eigenlijk cabaretier en kunstenaar, mar je zag hem ook al in verschillende gastrolletjes. En nu dus als rector Boutman in Herres.

Makers

Herres is na #Fitgirls (2019) de tweede online dramaserie van PowNed en wordt geproduceerd door NewBe, bekend van onder andere Netflix Original TOON en high school comedy Misfit. De regie is in handen van Wouter van Couwelaar en het scenario is geschreven door Paul de Vrijer. Maurits Spijkerman is creative producer. 

‘Herres’ is vanaf maandag 22 februari om 15.00 uur wekelijks te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 en npo3.nl. Elke aflevering duurt +/- 8 minuten. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2021 /