Unité 42 met Tom Audenaert in herhaling op Eén

Unité 42 met de Vlaamse acteur Tom Audenaert is vanaf vanavond – maandag 5 juli – om 21.30 uur te zien op Eén. Deze serie van de RTBF telt twee seizoenen en zag je eerder vanaf 2017 op tv. Daarnaast staat seizoen 1 op Netflix*.

Unité 42

Het spannende Unité 42 draait rond agent en weduwenaar Sam Leroy. Terwijl hij thuis alleen instaat voor de opvoeding van zijn kinderen, start hij als leidinggevende een nieuwe job bij de Brusselse cybercrime-afdeling van de politie. Samen met zijn team, waaronder voormalige hacker Billie Webber en Bob Franck (Tom Audenaert), jaagt hij op cybercriminelen die België terroriseren. Na enkele gruwelijke moorden op jonge vrouwen, die dood aangetroffen worden achter hun computer, probeert de eenheid de seriemoordenaar te ontmaskeren.

Cast

De cast van Unité 42 wordt gevormd door Patrick Ridremont (Sam Leroy), Constance Gay (Billie Webber) en Tom Audenaert (Bob Franck), die de hoofdrollen spelen. Daarnaast zien we in de cast van Unité 42 onder andere Roda Fawaz, Helene Theunissen, Danitza Athanassiadis, Simon Caudry, Nola Tilman, Caroline Stats, Thomas Demarez en Michaël Erpelding. De reeks werd geschreven door Julie Bertrand, Annie Carels en Charlotte Joulia.

Tom Audenaert

Robert (Bob) Franck (vertolkt door Tom Audenaert). De 50-jarige Bob realiseert zich dat het leven kort en onvoorspelbaar is. Hij heeft besloten om het rustiger aan te doen en zich te focussen op het heden en alle kleine pleziertjes die daarbij horen. Hij hecht veel belang aan individuele vrijheid en moraal. Daarnaast is hij met zijn zwarte humor ook de grapjas van de eenheid en kan alles relativeren.

De vaste lezers van VlaamsKijken kennen Tom Audenaert natuurlijk allemaal. Je zag hem eerder als directeur Erik in De Luizenmoeder, maar bijvoorbeeld ook in Connie & Clyde (een geweldige rol!) en Als de dijken breken. Maar denk ook aan Hasta la vista, Bad Trip en Allemaal Familie. Nieuwsgierig naar wat we nog meer over Tom Audenaert hebben geschreven; klik hier voor het overzicht.

Patrick Ridremont

Samuel Leroy (vertolkt door Patrick Ridremont): De veeleisende Samuel (37 jaar) start een nieuwe job en komt als tech-leek terecht in de cybercrime-eenheid die hij moet leiden. Samuel werkt hard, gelooft rotsvast in het justitiesysteem, en is hondstrouw aan het korps. Maar privé staat hij op de rand van een afgrond: hij kan het onrecht van de dood van zijn vrouw niet accepteren. Samuel weet niet hoe hij met zijn dochter Emmy moet praten, zijn zoon Robin onder controle moet houden, of zelfs maar tonen aan zijn kinderen dat hij van hen houdt.

Constance Gay

Billie Webber (vertolkt door  Constance Gay): De creatieve, 24-jarige hacker Billie heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze is een nieuw lid van de eenheid en is een expert in nieuwe technologieën. Billie worstelt om de regeltjes te volgen, en vertrouwt liever op haar gevoel.

Roda Fawaz

Nassim Khaoulani (vertolkt door Roda Fawaz). De intelligente Nassim (24 jaar) is dol op wiskunde en statistiek. Hij ziet de wereld als het ware in binaire vorm. Hij is nieuwsgierig, doodeerlijk en houdt van een uitdaging. Alhoewel hij het talent heeft, is hij niet uit het juiste hout gesneden om hacker te zijn. Nassim breekt niet graag de regels zonder toestemming van de baas.

Helene Theunissen

Helene Janssens (vertolkt door Hélène Theunissen). De zestigjarige Helene wordt gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel en zet het algemeen belang voor alles. Ze is kalm, logisch en nauwgezet.

Danitza Athanassiadis

Alice Meerks (vertolkt door Danitza Athanassiadis). De doofstomme Alice (35 jaar) is de lijkschouwer van het team. Ze is gefascineerd door de dood, slim en grappig, maar ook discreet. Haar collega’s waarderen haar aanpak enorm.

* sowieso in Nederland op Netflix te zien.

Foto: Eén

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2021 /